Jump to content
FAS Goran

srdjos

Members
  • Content Count

    3068
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by srdjos


  1. On 3/23/2024 at 7:59 PM, MiloshBg said:

    Kako vreme prolazi, sve vise mi se dopadaju fordovi.. :help:

    i sve ih manje ima

    a kvalitetan i dobro uradjen auto ali kod nas jako potcenjen

     

    6 hours ago, knezevic76 said:

    Meni nema ništa lepši osećaj nego kad kruziraš po planinama ili uz neku obalu, otvorena panorama.....

    jest pa kad sunce pripeče u glavu, brže, bolje zatvaraš

    imao sam na Stilu onaj panorama krov pa iz prve ruke :)


  2. Znaci trazi novi auto sa starim atmosfercem, to sigurno nece naci :)

    po meni od novijih sa atmo motorima se mogu izdvojiti:
    Renault 1.6,

    Hjundai i Kia 1.4 i 1.6 atmosferci,

    Honda 1.5 od 131 ks, mislim da je atmo

    Mazda 1.5 atmo

    Fiat 1.4 i 1.6

    Opel 1.4 atmo

     

    to sve ide u vozila donje srednje klase i to je valjda to


  3. On 3/7/2024 at 8:20 AM, Dash said:

    Ogadila se svima prva generacija, pa su skepticni i za drugu. Dobar je auto bas.
    1.6 ima taj glupi razvod, ali resava se to vec par godina sa podloskom uljnog spanera. Ventil turbine je odlazio takodje, pa postoji novi apdejtovan deo sada.
    Na 2.0 adblue pumpa zna da crkava.

    @Dash

    kako da se sazna do kog perioda ili datuma se ugrađivala prva generacija i otkad je počela ugradnja druge generacije tog 1.6 cdti u Astru K i Insigniju?


  4. I meni nije jasno šta će sa tako slabašnom baterijom u gradskom autu, kontam za neku fleš snagu prilikom preticanja ili su to turili samo da bi udovoljili eu normama ali ajd da sačekamo neki review, nešto

    Ovde će biti interesantna cena pre svega, nadam se nekoj pristupačnijoj


  5.  

    https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/kineski-udar-na-corsu-i-clio-ovo-je-potpuno-novi-mg3-napokon-stize-i-u-europu-15432799

    Na kraju ćemo svi vozikati Čajneze

    P.S.
    Neka neko odradi formatiranje, ja vec zaboravio

    Kineski udar na Corsu i Clio: Ovo je potpuno novi MG3, napokon stiže i u Europu
    Pokreće ga kombinacija 1,5-litrenog benzinca i električnog motora

     

     

    <p>Novi MG3 </p>

     

     

     

    Kineski MG je u Ženevi upravo skinuo plahtu s novog modela MG3 koji će po prvi puta biti dostupan kupcima diljem Europe (do sad se prodavao samo u Velikoj Britaniji).

    Ovaj model ujedno je i prvi na kojem debitira MG-ova pogonska tehnologija Hybrid+ koja donosi prvi konvencionalni hibridni sustav bez priključka ugrađen u jedan model MG-a.

    image
     

    Potpuno novi MG3 ima 1,5-litreni benzinski motor snage 75kW i električni motor snage 100kW, kao i odvojeni generatorski motor koji omogućuje široki raspon načina rada pogonskog sklopa. Motor je povezan s automatskim mjenjačem s tri brzine.

    image
     

    Proizvodeći kombiniranu snagu od 143kW, MG3 Hybrid+ pruža ekonomičnu vožnju s potrošnjom od 4,4l/100km i emisiju 100g/km CO2. Tome pridonosi baterija od 1,83 kWh, koja omogućuje dulji domet vožnje samo na električnu energiju.

     

    Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje osam, dok ono od 80 do 120 km/h traje samo pet sekundi.

    image
     

    Vozači mogu birati između tri načina vožnje – Eco, Standard i Sport.

    Eco način predviđen je za optimalnu uštedu goriva i vozačima pruža nježan odziv gasa, dok Standard pruža spoj ekonomičnosti i performansi te dobro funkcionira za većinu putovanja. Sport ima osjetljiviju kalibraciju, a izvlači najbolje iz kombinirane izlazne snage, pružajući neke od najboljih performansi u klasi hibridnih hatchback vozila B segmenta.

    image
     

    Putnici u kabini na raspolaganju imaju 7-inčni digitalni zaslon s instrumentima, kao i 10,25-inčni multimedijski sustav.

    image
     

    U seriji stiže satelitska navigacija, kao i integracija pametnog telefona putem značajke Apple CarPlay/Android Auto.

    Ostala oprema uključuje klima uređaj, stražnje parkirne senzore i kameru dok više razine opreme uključuju kožne presvlake, ulazak bez ključa, grijana prednja sjedala i upravljač, kao i kameru od 360 stupnjeva.

     
    image
     

    Što se tiče sigurnosti, MG dolazi s tehnologijom MG Pilot koja uključuje sustav pomoći pri zadržavanju trake sa sustavom upozorenja na napuštanje trake, prilagodljivi tempomat, upozorenje na frontalni sudar i pomoć pri vožnji u prometnim gužvama.

    MG3 će na tržištu biti dostupan s jamstvom od sedam godina/150.000 km.


  6. On 1/18/2024 at 8:51 PM, neshaoct said:

     

    Potražnja za električnim automobilima konstantno raste. Tako kažu podaci Međunarodne agencije za energiju (IEA). Globalno, tvrde u ovoj organizaciji, na

     

    preuzeto sa - Auto Blog

     

    čuj konstantno raste

    nameću elektro automobile pa se onda hvale kako konstantno raste, kakav marketing.

     

    eno prvi čovek Toyote smatra da udeo elektroautomobila neće preći 30% jer i danas ozbiljan broj ljudi nema električnu energiju


  7. On 11/2/2023 at 7:31 PM, frostysrb said:

    Stigle sa Alija H4 Led sijalice, poručio od istog proizvođača od koga sam pre uzimao za motor, Auxito, i mogu reći da rade dobar posao. Ogomna je razlika na kratkim svetlima, a i poprilična na dugim. Snop je lepo raspoređen i ne rasipa se. Proverio sam i na regloskopu na tehničkom snop i sve je kako treba! :thumbup: 

     

    po slikama na sajtu, vidim da su fanless i da se samo ubodu u far (u mom slucaju gledam za H7), za neke modele naglasavaju da nema greske prilikom postavljanja, hm. Pitanje, ako imas iskustva, koliko su trajne?

     


  8. On 9/20/2023 at 8:20 AM, PremieRacing said:

    Odličan. Ne ide da čestitam kad je 4god. kod tebe, uskoro će čestitke za uspešnu prodaju   :P

    Maaalo je falilo da kupimo i mi Colta za gospođu ali a/t. Lep, očuvan, ispravan ali menjač glup ko K. Robotizovan i ne drži na uzbrdici. A žena radi u Kamenici.

     

    Iskreno ne prodaje mi se a ni ne troše pare u ovom ludilu cena, neka tera ovo, ako potraje još 2-3 godine ovako, ja prezadovoljan

    A ta mala auta uvek imaju robotizovane menjace, mislim da je od svih tih Fiatov najsrećniji

     

    On 9/20/2023 at 12:23 PM, Woodoo said:

    1.1 motor je odličan do nekih 90-100 km/h, već posle toga se oseti nedostatak snage. Inače, garantovano je najprostraniji unutra u B segmentu tih godina.

     

    ide on i vise od toga lepo, do 140, onda pocne da gubi dah. A da je prostran, jeste i to poprilicno

    inače, dogurao sam do 170 sa njim

     

    On 9/20/2023 at 9:29 AM, OMP said:

    Dobar ali kod nas potcenjen auto, ne znam sto, mozda zbog tog jeftinog spartanskog izgleda i opreme 

    Mislim da mu je presudila ta plastika unutra , svuda je tvrda, materijali sedišta su prosečni i zvučna izolacija bi mogla biti bolja + sve one bubice što sam naveo. Evo jedna slika sa trajekta do Korčule, sve torbe su završile u koferu gore a unutra mesta iha, čak i sa dečjim sedištima

     

    IMG_20210616_210009.thumb.jpg.04ca61aeee578506cbdd4bcf60163e41.jpg

     

    I da, retrovizori, veliki, pregledni, sve vidiš šta se dešava, ogroman plus

     


  9. COLT-ivoje 1.1 i 75ks

    Kupljen tako što sam 2 meseca pre početka korone, decembar 2019-e otišao na plac gledajući auto za ženu koja je bila početnik tada. Cilj je bio da auto bude pregleda za vožnju i da malo košta ako ga negde zbomba. Colt je sve to ispunjavao. Ovaj je bio iz ITA, klot oprema, atmosferac trocilindraš, stojalo na njemu 112000 kkm. Moja prva misao laž teška jer vidim da je blatobran, branik farban i menjana šoferka, dakle 100 predrasuda. Otvorim vrata, kad tamo fabrički šrafovi na blatobranu, dakle, nije bila velika havarija, iznutra ocuvan, sve radi, klima radi, dugmići nisu pohabani, ručka menjača isto, ništa izgrebano u njemu, sva vrata rade, svi prozori rade, motor ništa polomljeno, sve plastike na mestu, sva creva original... Da ne veruješ da je iz Italije. Proverim kilometražu preko ITA tablica, kad ono, godinu dana ranije zabelezeno 84 000 km, dakle za godinu dana prešao 30 'iljada, sasvim moguće. I da je prešao 60kkm za godinu dana opet ok! Provozam ga, lepo radi, vuče, kvačilo dobro, nema nekih zvukova na neravninama, lepo povlači..... trese na leru ali hebati ga, trocilindras, nema žena pojma šta je to niti je oprema zanima, samo klima. Otišao kuci, prespavao, razmislio i ujutro ga kupio.

     

    Auto je po meni mikro ven, visok klirens, mnogo lakše podnosi rupe, puteve i visoke gradske ivičnjake. Velika kabina, lako se seda, velika i pregledna stakla, u kabini mesta na pretek, dvometraš sedne kao od šale. Doduše na uštrb gepeka! No, ima pomerajuću zadnju klupu pa gepek može da se povećava ali je nepraktičan. Vrata se široko otvaraju i omogućuju lagani ulaz/izlaz. Čitaj, 101% mali gradski auto

     

    Motor - mislio sam da će biti problema s njim ali je u stvari najveće iznenađenje. Mali ali besan, kao i svaki Mitsubishi (sportska marka). Pali na zub od početka, na leru radi nemirno ali čim se krene, na sve to se zaboravi, radi mirno, stabilno i uglađeno na svim obrtajima . DOBRO povuče uvek kad treba. Kad dosegne 3800 obrtaja, dobija reski sportski zvuk za koji bi sad mnogi platili da ga imaju. Na 4500 obrtaja u trećoj je uživanje za slušati i voziti. Doduše, i konus auspuha ima u tome ulogu jer se skoro uvek raštima od tih vibracija na leru i negde malo propušta pa ga sređujem na svakom malom servisu.

     

    Potrošnja - vrti se oko 6,5-7 litara po gradu, doduše, ona vozi polako i mirno, lagana noga na gasu. Ture do posla i nazad i onda po klince, sve kroz grad.

     

    Rezervoar tečnosti za vetrobrane - staje 6-7 litara, zaboraviš kad si zadnji put sipao i nikad ne nestane. Toliko mi se sviđa da bi ga postavio u svaki moj sledeći auto .

     

    Klima - napunjena posle kupovine radi od tada ne staje (da ne ureknem). ALI, kad se uključi, primetno se oseti pad snage motora.

     

    Menjač - malo je neprecizan a ručica u kabini je nekako mekana kod prebacivanja ali je takav da iz treće možeš da kreneš i da u njoj dođeš do 120-130, za ženu odlično jer nekad zaboravi da šalta.

     

    Sistem ventilacije - jedan minus za ovo - volumen kabine je veliki i veliko vetrobransko staklo a ispod šoferke imaju samo otvori na sredini i preko zime, gornji uglovi šoferke su skoro pa uvek zamagljeni. Ventilator je jak i bučan ali džabe, mali otvori ispod šoferke uzimaju danak.

     

    Prečnik okretanja - najveće razočaranje, mali gradski auto a prečnik okretanja dosta veliki, točkovi se motaju kao kod Alfe, uvek može još. Mana, dobro moraš da planiraš ako misliš da izvedeš neku gradsku akrobaciju tipa okretanja na malom prostoru.

     

    Svetlo u kabini - kad ostaviš otvorena vrata, ne gasi se posle nekog vremena nego svetli dok su vrata otvorena. Ovaj kad je radio dubinsko pranje auta, morao je da skine klemu akumulatora da ga ne spali :). Ako u kabini ručno upališ isto svetlo i izađeš iz auta a zaboraviš da ga ugasiš ili prebaciš na auto gašenje, svetli dok ne spali akumulator. Glupost neviđena, kako su tako napravili ali ajd

     

    Kompjuter - ima mali displey na sredini izmešu vozača i suvozača i tu se prikazuju info o potrošnji, radio stanici, kilometraži itd a koji je toliko neprijateljski nastrojen za upotrebu da ono, namestiš i ne diraš ga više. E da, prosečna potrošnja se RESETUJE sama od sebe posle 4h mirovanja auta. Kako, zašto, taj odgovor mogu dati samo inžinjeri Micubišija.... Još jedna neviđena glupost

     

    Putovanja - išli smo na Korčulu sa njim, preko BiH. Kofer od 450L na krov, nas četvoro (deca 6 i 4 god), pun gepek, torbe sa klopom kod klinaca. Motor je to sve stoički podneo, klima isto. Motor vuče, čupa, ide ne staje. Čak ni potrošnja sa tim koferom i tako natovareni nije bila nešto drastično veća. Sedišta su široka i kratka, sa tek, tek malim bočnim potporama. Udobna za po gradu ali na duže puteve neudobna jer se noga se grči od tog položaja ma kako podesio visinu i naslon. Ima komoru za hlađenje , @moron u koju možeš da uguraš flašu od litru i po, da litru i po, kao od šale tako da je usput uvek bilo 'ladne vode ....Opet, velika komora ali mala kaseta ispred suvozača, ne može puno da stane.

     

    Kod nas je nepune 4 godine i prešao je 45 kkm za to vreme. Jedini kvar koji se desio jeste MAF senzor, drugi u radnji je koštao 2600 din i pola sata mog rada. Ostalo su samo servisi, kočione pločice i sijalice. 

     

    Auto je plaćen tada 2400e sa registracijom i ako mene pitate ovo je meni best buy auto jer se vozi svaki dan, svuda, klinci nazad jašu pun gas. Ne štedi se nimalo a može se reći nula kvarova (osim tog nesretnog konusa auspuha) i pouzdan, da ne brineš hoće li sutra nešto da crkne ili ne.

     

    Auto ima svoje bubice i navikneš se na njih

    Verujem da je onaj 1.4 motor daleko bolji od ovog i potentniji i sa malo boljom opremom ali neke bubice i dalje ostaju

     

    IMG-20211021-081707.jpg IMG-20211021-081716.jpg

    IMG-20211021-081733.jpg IMG-20211021-081755.jpg

    IMG-20211021-140430.jpg IMG-20211021-171814.jpg

    IMG-20211021-171842.jpg 

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...