Jump to content
FAS Goran

Madjo

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

About Madjo

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 03/10/1968

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Padina,Vojvodina

Previous Fields

  • Garage
    Stilo JTD 1,9 (115ks)
  1. može neka slika gde je tačno broj motora? - Hvala
  2. Ti prekidači na kolima bilo gde da se nalaze zavisno od marke automobila,ako im unutra iz nekog razloga (dubinsko pranje kola,vlaga-kondenz,....) oxidiraju kontakti znaju da prave probleme i to tako što auto vergla ali neće da upali.Treba ga onda par puta stiskati (reset) ili skinuti i rasklopiti pa ošmirglati ili nečim očistiti (obično su mesingani kontakti koji oxidiraju).Neko ih premošćava.Uglavnom kad on otaže ,struja neide u pumpu rezervoara,koja posle negura gorivo,......auto neće da upali.
  3. Evo moje priče (možda nekom pomogne):Imam Stila 1.9 jtd 115ks.Dunulo mu nedavno jednom ,vergla ali neće da upali (check OK) a mrtav.I onako malo znam malo načitan odavde sa foruma krenem redom; nov filter goriva,očistim maf,map senzore,egr ventil zatvoren ....upali.Par dana dobro, opet izneveri.Pročitam ovde za senzor radilice....auto na kanal promenim ga sam (lako se menja pola sata posla,cena u AP sportu BG 3000 din,) par dana ok i opet izneveri.Odem na dijagnostiku.....ventil na pumpi visokog pritiska.Zameni majstor nov.Par dana ok, odem do BG opet me izneveri usred grada.Prvi put se ugasio u vožnji i ispisao engine fault,pre toga se nije gasio u vožnji i nije ništa ispisivao,samo nije (ugašen) hteo da upali.Odnese ga šlep služba tamo majstoru/servisu.Lik proveri dijagnostikom -OK, e ali nečuje se pumpa (a ranije nisam obraćao pažnju) goriva u rezervoaru kada se da kontakt.Proveri lik osigurače,.....Vadi lik pumpu.Pumpa se nalazi ispod duplog zadnjeg sedišta koje mora da se skine (nabiješ ga skroz napred.....odšrafiš šrafove šina......).Skine džek koji proverava da liima struje (ima 11,28V).Skine majstor pumpu proveri je napolju....pumpa gura gorivo/radi.Vrati sve skopča.....opet neradi.Neslože se majstori oko napona jedan kaže nesme ispod 12V drugi kaže dobar je taj izmeren napon.Dođe lik na ideju da malo izblankira + žicu na džeku od pumpe i dovede naknadno komadom kabla + iz utičnice (upaljača) u gepeku,napon 12,46V.Auto upali iz prve.Posle toga dođe neki treći lik koji kaže da nije trebalo skidati pumpu......(opisano),trebalo je prvo proveriti sigurnosni prekidač za dovod goriva (e nazdravlje) koji se nalazi kod suvozačevih nogu na desnom stubu.(Prekidač služi da prekine dovod goriva prilikom saobraćajke....).Oće prekidač da oxidira unutra (pisao je ovde prijatelj iz ZR par postova pre).Pošto je bila subota poslepodne zatvorene prodavnice...Rešili su da skinu prekidač i rasklope ga (gledao sam,i to je jednostavno pola sata posla,samo paziti da ne iskoče one oprugice koje su unutra) i stvarno oxidirali kontakti unutra.Očiste kontakte,vrate (posle su/smo konstatovali da su mogli i premostiti ali ajd .....ako se kupi nov).I sad auto pali kao nov.
  4. crnoljubičasta-braon,bela-siva,crvena-zutoplava Možda nekom pomogne ovo (http://www.fiatforum.com/stilo/292269-ocs-simulator-photos.html)
  5. Danger of Ice, zvezdica-pahulja i taj ton će uvek ispisati/zapištati na trenutak na temperaturama ispod 3°C što znači oprez-mogućnost pojave leda na kolovozu ( pogotovo nadvožnjacima,mostovima,......).Drugo-pripremi akumulator za zimu (dopuniti......) ili kupi nov.
  6. Imam STILO 1,9 JTD i oko mesec dana povremeno mi se pali ˝crveni motor˝ lampica a na displeju Engine fault,i to kad ga upalim još u garaži.Posle 2-3 minuta (znači nešto duže svetli) se ugasi i posle se nepali recimo ponovnim paljenjem,ni u toku vožnje ,ni turaža,......motor radi ok,dobro vuče,dijagnostika ništa.Onda se nekoliko dana nepali uopšte-sistem OK,onda opet,....U međuvremenu očistio sam map,maf,promenio filter vazduha,EGR je zatvoren,D4 konektor proveren malo poprskan sa WD.U uputstvu sam pročitao da ako se taj ˝crveni motor˝ lampica povremeno pali/gasi da to nema posebno značenje ?! ma neko ideju u čemu je štos? Pozdrav.
  7. ma prijatelju baci taj narandžasti džek i seci i lemi žice jednu po jednu (nemoj sve odjednom,ili zapiši koja boja sa kojom ide) ili ako neumeš da ih lemiš uzmi lepo redne kleme 3 kom i spoji te žice.

  8. Negde (ne znam tačno gde,da liu knjizi ili na netu) ima -aktiviranje airbegova. Airbeg je multistage= ˝pametan˝ Suvozačev airbag se može isključiti ključem ako na prednjem sedištu voziš dete u sedaljki ali to ne znači da si isključio zavesu i airbag u sedištu. Ako te neko udari bočno sa vozačeve (leve)strane ,zašto bi se aktivirala desna zavesa i airbag suvozača,suvozačevog sedišta? Ustvari evo našao sam kraš test Fiat stila pa gledaj kako se u kojim situlacijama aktiviraju airbegovi.
  9. Pa prijatelju ideja ti nije loša.Problem su ona 4 crna otpornika koje bi trebalo nekako da se uključuju/isključuju,ali pošto oni nemaju nikakav zajednički spoj (kao što imaju žuti ili pink na onoj ˝crnoj strelici˝ (slika PUKI) gde bi se eventualno ugradio ili izvukao izvod za neki externi prekidač pa makar ga montirao i na pojas kao što kažeš),a montirati 4 prekidača ......hm. Uostalom šta fali ako se i otvori airbag prilikom (ne daj bože) nekog sudara,bolje nek se otvaraju svi makar na prazno nego da se suvozačev ne otvori ako bude trebalo.Ionako ako dođe do nekog akcesa........sjebu se dosta stvari na kolima pa za jedan airbag manje više.Drugo ti je folija koja na sebi ima one crne dugmaste tastere koji kad se pritisnu tj kad neko sedne na njih (foliju) daju neke otpore.....što je ptoporcionalno opet nekoj težini osobe koja sedi na sedištu........što će opet određeno naduvati airbeg......a drugo je simulator koji ovako napravljen simulira kao kad bi na sedištu sedela osoba uvek iste težine. Nama ustvari nije bitno to koliko je osoba teška (verovatno su otpornici za neku prosečnu težinu ),bitno je da se simulatorom osposobi taj suvozačev airbag,ugasi alarm airbega,....Znači gledamo i finasijsku stranu a onaj ko hoće......tj kupi novu foliju tj nov senzor.
  10. 1) šema bez crnih otpornika simulira senzor kada na sedištu nema nikoga-airbag se ne otvara čak i kad bi na sedištu neko sedeo,a sa tim crnim otpornicima simulira kada na sedištu sedi neko(koliko težak ne znam)-airbag se otavara iako bude sedište prazno.Inače rade obe šeme bez problema.Lično-opredelio sam se i napravio simulator po onoj drugoj tj sa crnim otpornicima. 2) Da,sunđer jeste fabrično isečen jer se taj senzor (sve sa folijom...)u servisu menja (ko hoće,ko ima para,.....) no nemora se skidati sedište,tapacirung,.... skroz (nekome sam dao detljan opis demontaže-montaže,.......)može se uz malo truda bez većih poteškoća izvaditi taj PUKI i .....napraviti simulator. 3) da ima i na HR sajtu postavljene šeme simulatora.e sad ko je od koga ˝pozajmio˝ .....nebitno,uglavnom po tim šemama senzor-simulator radi,može se napraviti sistemm ˝uradi sam˝ i uštedeti novca (nova folija je dosta skupa a i majstori umeju da ˝oderu˝ ) 4) kad se sveodradi ˝umetničko delo˝ otprilike izgleda isto kao što je u predhodnom postu neko postavio sliku POZDRAV
  11. To je to Lord Markus-e.Bitno je da radi a Tako ˝estetski˝ je izgledo i moj simulator . E sad ja sam tu kutijicu u koju si stavio taj PUKI sa otpornicima(kod tebe je plava), ja sam stavio ispod sedišta (moje sedište se ne diže jer je Stilo sa 5 vrata) u onu plastičnu fioku i malo opet pričvrstio silikonom da ˝ne šeta˝ po fioci sedišta.
  12. Skinuo sam ePER v50 2009 (tu je neko postavio link i sa tog je skinuto),instalirao (imam W7 64bit) i ne radi. Prvo mi poremeti ˝šemu boja˝ ,onda ide na operu (to mi je podrazumevani pretraživač) konektuje se na neki server i NIŠTA. Ako može pomoć u čemu je caka. Hvala.
  13. windows 7 zagorčava život ,treba XP i šljaka bez problema
  14. dodatak:pomenuti otpornici otpornici ili 0,5 ili 1W
  15. Sini sliku u komp,otvori je nekim picture programom.....pa zoom....pa istom bojom kako su ofarbani otpornici piše kolko su k-ohm a nekoliko postova pre stoji napisano

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...