Jump to content
FAS Goran

nitro

Members
  • Content Count

    151
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Haha
    nitro reacted to bane1321 in Brick 244 restomod   
    Idu te godine, kad čovek počne svačega da se plaši! 
  2. Like
    nitro reacted to Siciliano in Grandcoupe Tce   
    I tako...nakon otprilike godinu dana razmisljanja sta i kako, neobaveznog gledanja PA i placeva, doslo vreme da se Scenic i ja rastanemo. Odlicno sluzio porodicu, punih 5 godina i 70kkm druzenja i divnih putovanja bez ijednog problema ali dosao u u period kada otprilike menjam kola (8-10 godina starosti i cca 200 kkm).
    Iako sam gledao svasta, najvise Kadjare stare 3-4 godine, max 100 kkm, shvatio sam da dajem ogromne pare za polovan auto i bio u dilemi sta dalje. A onda se tokom probe jednog Kadjara pojavio ON kao mogucnost. Novi Megan Grandcoupe, 1.3 Tce 140 ks...Par hiljada preko, auto koji mi se svidja od prvog dana ali nekako nije naleteo, odlican benzinski motor, srednji paket opreme, 6 godina garancije. Uz zenin blagoslov, i zaista divne ljude u AK Francuz u Jagodini, koji uzese Scenica u zameni za vise nego fer cenu, prelomio i to je to...postade novi clan porodice. Nisam ga posebno slikao ali evo par brzinskih fotki (fotka enterijera je slikana na AP u danu kada sam ga kupio) . Prvi utisci su: veoma udoban, motor tih da se ne cuje, vozi se kao dizel na niskim obrtajima, vuce odlicno, potrosnja za sada 6.3 l/100 km uglavnom grad, veliki gepek. Od opreme Equilibre - senzori svi, ful LED svetla, manuelni menjac 6 br, digitalna dvozonska klima, alu felne 16", tempomat, rez.tocak, siva grafit metalik ....Nema bas sve sto bih zeleo (auto sa lagera) ali ima sve sto mi treba. Naknadno ugradjene zastite, kupljena kadica gepeka...
    Od mana, da ih tako nazovemo - trebalo mi je vremena da se naviknem na manje prostora nego u Scenicu, nisko sedenje i izlazak, mnogo manje staklene povrsine. Sve ovo je "mana" zbog mojih navika i gabarita ali evo, nakon par nedelja sam vec prestao da to primecujem. Naravno, neko objektivan i ko nije ljubitelj Renoa ce verovatno naci jos mana, i biti u pravu, ali ovaj auto je kupljen koliko razumom toliko i srcem a onda se neke stvari oprastaju...
     
        
     
  3. Like
    nitro reacted to djomla in Porsche Boxster 986.2   
    Svaka čast!
    U zdravlju da te služi mašina

    Sent from my 3310 using Tapatalk


  4. Like
    nitro reacted to shuxx in Porsche Boxster 986.2   
    Ja ti najiskrenije zelim da uzivas u posedovanju ove lepote.

    A meni ce biti zadovoljstvo da citam tvoja iskustva.

    Srećno u vožnji Poršea

    Sent from my STK-LX1 using Tapatalk


  5. Like
    nitro reacted to Nuova Delta in Citroen C5 2.0 HDi 110hp   
    @OMP Tu je negde.. Isti mi djavo ulozio odma ili ulagao s vremena na vreme i postepeno, ionako je bolji auto i od mnogo skupljih.
    Kupi se nov auto, pa se proda za upola manje novca, i to za relativno kratak period.
    Hocu da kazem da kako god okrenemo auto je ogroman trosak 
  6. Like
    nitro got a reaction from horvat in P: Alfa Romeo 147 1.6 2005   
    Uslužan oglas za drugara:
    "Alfa 147 vip edition, 9 godina u mom vlasništvu. Uvezena iz Švajcarskre. Redovno održavan U poslednja dva meseca uloženo u auto 900 evra.
    - Dva nova zadnja amortizera 200 evra,
    - Pre 1000km uradjen veliki i mali servis(PK kaiš, zupčasti kaiš, španeri, roleri, ulje, svi filteri, vodena pumpa, antifriz) 300evra,
    - Uradjen komplet trap, zamenjene gornje i donje viljuške, zamenjene spone i krajevi spona, centriran trap, sve ukupno 300 evra,
    - Kupljen nov akumulator varta silver 100 evra.
    Na 335000km radjen motor, auto ne troši ulje.
    Jako lepo ide i za svaku je preporuku. Gume su Tigar wintera dot2720.
    0642663971"
    Cena 2500 uz korekciju od 6% po pravilima
     
    https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22475599/alfa-romeo-147-vip-edition?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
     
     

     
  7. Like
    nitro got a reaction from Reacher Gilt in P: Alfa Romeo 147 1.6 2005   
    Uslužan oglas za drugara:
    "Alfa 147 vip edition, 9 godina u mom vlasništvu. Uvezena iz Švajcarskre. Redovno održavan U poslednja dva meseca uloženo u auto 900 evra.
    - Dva nova zadnja amortizera 200 evra,
    - Pre 1000km uradjen veliki i mali servis(PK kaiš, zupčasti kaiš, španeri, roleri, ulje, svi filteri, vodena pumpa, antifriz) 300evra,
    - Uradjen komplet trap, zamenjene gornje i donje viljuške, zamenjene spone i krajevi spona, centriran trap, sve ukupno 300 evra,
    - Kupljen nov akumulator varta silver 100 evra.
    Na 335000km radjen motor, auto ne troši ulje.
    Jako lepo ide i za svaku je preporuku. Gume su Tigar wintera dot2720.
    0642663971"
    Cena 2500 uz korekciju od 6% po pravilima
     
    https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/22475599/alfa-romeo-147-vip-edition?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
     
     

     
  8. Like
    nitro reacted to Dzimbo in Parkiranje u gradovima   
    Ocigledan invalid.
  9. Like
    nitro reacted to PremieRacing in Parkiranje u gradovima   
    Pa nisu uopšte mislili gde da se parkira, to je obaveza vozača. A njihovo je da kažnjavaju bahate koji se nepropisno parkiraju i svaka ima čast na tome.
     
    To što "nema gde" da se parkira uopšte ne daje za pravo da se auto parkira tamo gde po propisima ne sme ili po kulturi i vaspitanju nije u redu da se parkira. Najbolje da se automobili parkiraju na dečijem igralištu između ljuljaški i klackalica zato što "jebi ga nema gde" u krugu od 50m od mesta gde sam krenuo.    
  10. Like
    nitro reacted to Smireni in More Grčka - Lefkada   
    Posetio sam Lefkadu konacno. Posto sam citajuci forum dobio dosta informacija, ajde da i ja kazem nesto.
     
    Put smo po obicaju prekratili u Makedoniji na Dojranu, ali prvi put van sezone. Osecaj drasticno drugaciji, mesto je bukvalno mrtvo. Inace javno bih se zahvalio @PremieRacing na savetima da za*ebemo makedonski "autoput" i idemo preko Stipa. Svi treba da ga poslusamo. Put je 17 puta bolji. Odatle sam isao standardno na jonski autoput, ali zanimljivost - nisam platio ni evro putarina u odlasku, zbog poplava u drugim delovima Grcke. U povratku, uredno naplacene sve. Nisam isao preko Bitolja na Medzitliju, opet po savetu sa foruma da je put od Prilepa prilicno los.
     
    Vreme je bilo savrseno. prosek za 10 dana je bio 32 stepena. More savrseno 24-5 stepeni. U razgovoru sa poznanikom koji je isao kraj jula\pocetak avgusta, vidim da su nam utisci o plazama i ostrvu drasticno drugaciji jer ga je on obilazio na 42 stepena.
     
    Bio sam stacioniran na jugu, u Vasilikiju.
     

     
    Malo mesto, koje sluzi kao odlicna baza za obilazak najlepsih plaza na ostvu. Van windsurfinga po cemu je Vasiliki cuven u svetu, u mestu ima jako malo sadrzaja. Postoji ogroman broja restorana uz marinu, bez pravog setalista, gomila radnjica sa tricarijama, i to je to. Sustina je blizina najlepsim plazama. U mestu (prakticno u mestu pored, Ponti, ali su dva mesta spojena) ima jedina pescana plaza na ostrvu. Moja ocena bi bila neka slaba cetvorka.
     
     
    Juzne plaze
     
     
    Na 7 minuta voznje na momente suludo uskim putem, cak i po grckim standardima (stavili su dva znaka za uzan put!) se nalazi plaza Agiofili. To vec vredi obici. Tu smo cesto isli. Beli kamencici, beli sljunak razlicite gradacije, voda bistra, razuman broj stepenika. Parking neuredjen, ali ga uredno naplacuju 10e. Uz placen parking imate dve kafe besplatno. Prisustvovao sceni kako lika u novom bmw 3 radnik navodi na "mesto" koje je zapravo samo silazenje sa asfalta na zemlju pored puta, gde lik udara i grebe pragom ivicu... Verujem da je uzivao u kafi. Na plazi postoji bar sa lezaljkama, ali ima i slobodnog mesta.
     
       
     
     
    Kada bismo zeleli da odemo negde blizu, a da budemo osamljeni, isli smo na malu plazu Lagkadaki. U blizini je mnogo vece i popularnije plaze Ammoussa, koja je pretrpana lezaljkama i ljudima. Na Lagadaki smo otisli po preporuci gazdarice, i stvarno je odlicna, mala, zavucena plaza. Jednom smo bili skroz sami do pola 12. Cesto dolaze jedrilicama tu.
     
           
     
     
    Kao i na svim ostrvima, najlepse plaze su na strani koja prema otvorenom moru. U ovom slucaju, na zapadu. Trio plaza vazi za najlepse - Porto Katsiki, Egremni i Kathizma. Od kad su napravili novi put do Porto Katsikija od Vasilikija se stize za 23-4 minuta. Prva fotografija Vasilikija u ovom postu je napravljena sa vidikovca na tom putu. Ovde ga mozete videti usecenog u brdo.
     

     
    Jako lep put za voznju. Jedan dan zena i klinac nisu bili raspolozeni za voznju, pa sam stigao do plaze za 17 minuta. Naravno, vozeci vrlo odgovorno. Plaza je, po mom skromnom misljenju, najbolja na ostrvu. Mnogo dobar osecaj kupanje i gledanju bele litice. Naplata parkinga od 10e je jedini harac (uredjen, asfaltiran parking), ali ako se porani, ima besplatnih mesta usput. Na vrhu stepenica ima par radnjica sa plaznom opremom, i barova sa osvezenjem. Potpuno divlja plaza, tako da treba dole poneti sve sto vam treba. Malo "zaklonjena" pa je manje vetra, manji talasi od ostalih plaza na zapadu. Beli kamencici, i "jonska" boja mora. Malo veci broj stepenika, ali i dalje razuman.
     
              
     
     
    Plazu Egremni smo preskocili ovaj put. 300 stepenika sa klincem od 4 i po godine mi je malo previse, taman da me dole ceka... (da ne lajem). Hteli smo da je obidjemo brodicem, ali tipske taksi voznje prestaju posle avgusta. Moglo je da se uzme "krstarenje" koje obuhvata 7-8 stanica, ali ja nisam za ceo dan na brodu.
     
    Kathizma.
    Najdalja plaza od Vasilikija. 35 minuta voznje.
     
                 
     
     
    Za mog klinca, bez premca, najlepsa plaza na ostrvu. Razlog - Ogromni talasi. Obozava da stoji tu gde se lome talasi, da ga opale i odnesu s nogu. Popio je ozbiljnu kolicinu Jonskog mora u par navrata, ali... "If you're gonna be dumb, you gotta be tough".
     
    Ima dosta besplatnog uredjenog parkinga za ranoranioce. Na plazi (koja je ogromna) ima podosta barova sa lezaljkama, ali i mesta za suncobrane. U zaledju plaze ima vise restorana koji nude svoje parkinge. Mi smo klopali u Monato da gusto, i nista posebno. Cene, ocekivano, veoma jake.
     
    Treba posetiti svakako Agios Nikitas, mada je malo "tourist trap" kako smo bili upozoreni. Tamo je parking na magistrali, a ulice u mestu su uske i strme. Plaza je lepa. Realno, najlepsa plaza u mestu na ostrvu. Mesto je simpaticno. Zeni se svidelo. Islikala se do iznemoglosti. Mesto je mozda i najbolja baza za obilazak ostrva. Samo skupo, i smestaj MORA da ima svoj parking, a to retko koji ima.
     
    Lefkas je simpatican sa svojim uskim kamenim ulicama, ali kad odes jednom... Prosetas, klopas, slikas se na drvenom mostu... Ne cima ti se opet. Plaza je nepostojeca.
     
    Nidri. Sutomore Lefkade.
     
    Opsti utisci o ostrvu. Neminovno je poredjenje sa Kefalonijom koju smatram jednim od najlepsih mesta koje sam posetio. Plaze su uporedive (vrlo slicne, to je taj tip), putevi na ostrvu, cene... sve je generalno uporedivo, uz jednu ogromnu manu na strani Lefkade. Dostupnost Srbima. Bas nas ima mnogo. Kad god sam video da neko pravi neko sra*e, ili je Srbin ili Makedonac. Rumuna ima... Neverovatno mnogo. Ima ih vise nego Grka, ali su vrlo civilizovani. Na Kefaloniji ima pun k Italijana, i oni se ponasaju kao stoka, ali mi je nekako lakse, nemam taj transfer blama.
     
    Ono sto sam primetio je nedostatak sadrzaja za klince. Nema igralista, luna parkova... Svega jedno otuzno igraliste na otvorenom u Lefkasu i jedna igraonica sa video igrama. U Nidriju ima dve-tri te sa video igrama, i to je to. Nije neki katastrofalni nedostatak jer smo i onako bili po ceo dan na plazama, a uvece, samo se prosetamo na veceru, i vracamo na spavanje.
     
    U povratku sam pod pritiskom zene (privatni razlozi za svracanje u Skopje) morao da idem "autoputem". I jos jednom se uverio u prednost alternativnog puta. Bio sam "potkupljen" svracanjem u Mrzence u Javor, na jagnjetinu. Sad sam im usao i nikad vise.
     
    Da li smo se super proveli? Apsolutno da. Gomila prelepih secanja, fotografija... Kao jedini vozac, malo je zamorno. Da li cemo opet ici sledece godine? Apsolutno ne. Zena je stava - Vidi, kad smo do ovde dosli, lagano smo mogli da predjemo trajektom do Fiskarda, i onda odatle imamo sat vremena do Lasija. Da idemo na Kefaloniju sledece godine?
     
    "Mi smo dosli"? "Mi" mozete da budete srecni ako sledece godine stignete do Sitonije!
     
  11. Like
    nitro got a reaction from horvat in Uvoz polovnjaka iz Evrope (norme, inicijative, katalozi...)   
    Ima li ko jos kakva iskustva sa uvozom iz Norveske?
    Povraćaj PDVamozes ovde da racunas www.skatteetaten.no ima digitron za proračun povraćaja
    Kakva je procedura oko izvoznih papira i na koje table je auto neke coil il na stare, na kome se vodi osiguranje ako hocu da ga dovezem do Srbije?
  12. Like
    nitro got a reaction from Cyp in Uvoz polovnjaka iz Evrope (norme, inicijative, katalozi...)   
    Ima li ko jos kakva iskustva sa uvozom iz Norveske?
    Povraćaj PDVamozes ovde da racunas www.skatteetaten.no ima digitron za proračun povraćaja
    Kakva je procedura oko izvoznih papira i na koje table je auto neke coil il na stare, na kome se vodi osiguranje ako hocu da ga dovezem do Srbije?
  13. Like
    nitro reacted to Cyp in Uvoz polovnjaka iz Evrope (norme, inicijative, katalozi...)   
    Zanima me koliko se krece povraćaj novca za npr. 2015 qashqai ili kia sportage dizel? 
  14. Like
    nitro reacted to Lufti in Brick 244 restomod   
    Najlepsa stvar koju automobilski entuzijasta moze da uradi je restauracija kola (osim ako ne radi u fabrici automobila pa sklapa nove ili ima toliko para da moze da napravi novi auto). Pratim tvoj projekat i radujem se kao da je moj auto u pitanju i stvarno jedva cekam i tockove i enterijer i motor, prosto bas uzivam u svakom napretku i nadam se da cu ga videti i uzivo kada bude sve gotovo.
     
    Sent from my SM-A805F using Tapatalk
     
     
     
     
  15. Like
    nitro got a reaction from MS PK in AMSS vs Road Assistance vs Atlas vs Vozzi - Pomoć na putu   
    Epilog iskustva sa AMC Novi Sad, drugar je uz poodosta cimanja, priložen račun od šlepa i predlog da poslušaju snimljene snimke razgovora , uspeo da istera 300e nadoknade na konto šlepanja
  16. Like
    nitro reacted to Milos1980 in AMSS vs Road Assistance vs Atlas vs Vozzi - Pomoć na putu   
    Ja sam imao jedno iskustvo i bilo je extra ali sad su skupi. Loša ponuda. Usluga ne verujem da je loša 
  17. Tužan
    nitro got a reaction from moron in AMSS vs Road Assistance vs Atlas vs Vozzi - Pomoć na putu   
    Drugar, pre par dana pri povratku iz Grcke imao peh 20ak km od nase granice, u MK kod Mak pumpe oko Kumanova. Pukao mu zadnji amortizer pri udaru u neku rupu na mk autoputu.
     Stao, pozvao broj AMC Srbija iz Novi Sad kod koga je clan 2 godine, ima paket za Evropu, oko 01h nocu...
    Kaze, 15ak min ga šaltali sa brojevima i ljudima koje treba da zove sa podrške i na kraju se pomeri na pomenutu pumpu, isece gumu na rub, na kojoj, kaze 10ak ljudi sa skupim kolima divlja kao na driftu, zena , dete, beba i on, kaze nije mu bilo svejedno...
    Pozove ponovo AMC Srbija na broj podrške, prebace ga na slep. Zove ga lik iz slep službe pp sa terena, kaže mu drugar gde se nalazi, opcija -  da dodje do njega da ga odšlepa do nekog majstora u Kumanovo, isti ne radi do 9h ili da dodje ujutru,  da ga odšlepa do Kumanova po danu, jer tad rade majstori, pa je bolje na pumpi imaju toalet....
    Drugar kaze da ce ga pozvati ,pre toga da se konsultuje sa podrskom AMC Srbija za opciju, da ga slepaju ka BGu, jer ima obe opcije u paketu, da negde poprave auto, za dana, da ne borave na toj pumpi nocu... 
    Na broj AMC  Srbija mu se vise niko nije javio narednih 10ak poziva...
     Iznerviran, sa neta, nadje slep, nocu se pojavi se covek za 20min i doveze ga sa porodicom do Bga ispred servisa gde odrzava auto, ceh 500e...
  18. Hvala
    nitro got a reaction from italiano in AMSS vs Road Assistance vs Atlas vs Vozzi - Pomoć na putu   
    Drugar, pre par dana pri povratku iz Grcke imao peh 20ak km od nase granice, u MK kod Mak pumpe oko Kumanova. Pukao mu zadnji amortizer pri udaru u neku rupu na mk autoputu.
     Stao, pozvao broj AMC Srbija iz Novi Sad kod koga je clan 2 godine, ima paket za Evropu, oko 01h nocu...
    Kaze, 15ak min ga šaltali sa brojevima i ljudima koje treba da zove sa podrške i na kraju se pomeri na pomenutu pumpu, isece gumu na rub, na kojoj, kaze 10ak ljudi sa skupim kolima divlja kao na driftu, zena , dete, beba i on, kaze nije mu bilo svejedno...
    Pozove ponovo AMC Srbija na broj podrške, prebace ga na slep. Zove ga lik iz slep službe pp sa terena, kaže mu drugar gde se nalazi, opcija -  da dodje do njega da ga odšlepa do nekog majstora u Kumanovo, isti ne radi do 9h ili da dodje ujutru,  da ga odšlepa do Kumanova po danu, jer tad rade majstori, pa je bolje na pumpi imaju toalet....
    Drugar kaze da ce ga pozvati ,pre toga da se konsultuje sa podrskom AMC Srbija za opciju, da ga slepaju ka BGu, jer ima obe opcije u paketu, da negde poprave auto, za dana, da ne borave na toj pumpi nocu... 
    Na broj AMC  Srbija mu se vise niko nije javio narednih 10ak poziva...
     Iznerviran, sa neta, nadje slep, nocu se pojavi se covek za 20min i doveze ga sa porodicom do Bga ispred servisa gde odrzava auto, ceh 500e...
  19. Tužan
    nitro got a reaction from ISV_01 in AMSS vs Road Assistance vs Atlas vs Vozzi - Pomoć na putu   
    Drugar, pre par dana pri povratku iz Grcke imao peh 20ak km od nase granice, u MK kod Mak pumpe oko Kumanova. Pukao mu zadnji amortizer pri udaru u neku rupu na mk autoputu.
     Stao, pozvao broj AMC Srbija iz Novi Sad kod koga je clan 2 godine, ima paket za Evropu, oko 01h nocu...
    Kaze, 15ak min ga šaltali sa brojevima i ljudima koje treba da zove sa podrške i na kraju se pomeri na pomenutu pumpu, isece gumu na rub, na kojoj, kaze 10ak ljudi sa skupim kolima divlja kao na driftu, zena , dete, beba i on, kaze nije mu bilo svejedno...
    Pozove ponovo AMC Srbija na broj podrške, prebace ga na slep. Zove ga lik iz slep službe pp sa terena, kaže mu drugar gde se nalazi, opcija -  da dodje do njega da ga odšlepa do nekog majstora u Kumanovo, isti ne radi do 9h ili da dodje ujutru,  da ga odšlepa do Kumanova po danu, jer tad rade majstori, pa je bolje na pumpi imaju toalet....
    Drugar kaze da ce ga pozvati ,pre toga da se konsultuje sa podrskom AMC Srbija za opciju, da ga slepaju ka BGu, jer ima obe opcije u paketu, da negde poprave auto, za dana, da ne borave na toj pumpi nocu... 
    Na broj AMC  Srbija mu se vise niko nije javio narednih 10ak poziva...
     Iznerviran, sa neta, nadje slep, nocu se pojavi se covek za 20min i doveze ga sa porodicom do Bga ispred servisa gde odrzava auto, ceh 500e...
  20. Haha
    nitro reacted to francuz69 in Citroen CX 2.5 GTi   
    Kako su porno. Pobegle iz 70-ih. Podrzavam!
  21. Haha
    nitro reacted to Reacher Gilt in Leto 2018 / 2019 / 2020 / 2021 / 2022 - Grčka   
    @Quadrifoglio VerdeMa neki mršavi, neu'ranjeni... 
    Priš'o bi ja bliže da izvidim, al' mi nije dala žena... 
  22. Like
    nitro reacted to Reacher Gilt in Leto 2018 / 2019 / 2020 / 2021 / 2022 - Grčka   
    Idem malim benzincem pa mi više prija magistrala. 
  23. Like
    nitro reacted to bane1321 in Leto 2018 / 2019 / 2020 / 2021 / 2022 - Grčka   
    Ja imam dobra iskustva sa : www.nikana.gr
     
     
  24. Like
    nitro reacted to PremieRacing in Parking aerodrom Niš   
    Ja da živim u Nišu, kolegijalno-forumski bi došao po tvoj auto i parkirao negde na sigurnom kod mene dok si na putu. Kad se vratite, dovezem ti auto i srećan put. 
    Mislim samo da kolege od kude Niš nisu još videle ovaj post. 
  25. Haha
    nitro reacted to Dale in AR 159/ Dobar posao, ili zajeb godine?/ Ljubimica vol.2   
    'De sada da se zenis kada si kupio breru!? Odlozi to za par godina...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...