Jump to content
FAS Goran

MareaDriver

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About MareaDriver

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Niš

Previous Fields

  • Garage
    FIAT Marea Weekend 1,9 JTD ELX
  1. Kao što rekoh, probao sam i stvari stoje ovako: - Dakle, ELM radi na FIAT-ima sa programom FiatEcuScan bez greške. - Na FIAT-u ne rade programi EasyOBDII, ScanMaster, wOBD - ne mogu da se konektuju sa ECU. - Na OPEL ZAFIRI 2001. godište ne mogu ništa radim, ELM se konektuje na ECU, ali ne radi ništa. - Na OPEL ASTRI H 2008. godište mogu da vidim i poništim greške i tako neke sitnice, ali ne mogu da startujem aktuatore i još puno toga, kaže da ne može da radi u nekom modu. - Na AUDI A4 2007. godište situacija je potpuno ista kao na OPEL ASTRI, dosta stvari ne može da radi u nekom modu (valjda 8, zaboravih). E sada, opele smo probali i sa OpCom-om i on radi sve, ali se čuje da nešto OpCom prebacuje, pretpostavljamo pinove, a ELM to nema. Neka ideja?
  2. Na forumu sam video da je za fiata najbolji FiaEcuScan, i tu nema dileme. Ostale programe sam probao na mom fiatu jer me prijatelj zamolio da pregledamo njegovu opel astru 2008. godište, pa sam hteo da vidim pre toga kako rade programi, i naišao sam na problem. Plašim se da neću moći da mu pregledam auto zbog pomenutih problema, ali videću kad ga budem zakačio. Možda će sa opelom raditi, ne znam. Naravno, postaviću zapažanja.
  3. Imam duže vreme ELM 327 v1.4 bluetooth i FIAT Marea 1,9JTD, 2002. godište. Sa programom FiatEcuScan v2.6 mogu da vidim sve Engine parametre, ali airbag i ABS ne mogu, ali to nije problem, čitao sam o preradi u nekim postovima. E sad, problem je sledeći: Sa pomenutim ELM-om, ne radi mi ni jedan drugi program sa FIAT-om, npr. EASYOBDII, ScanMaster 2.1, wOBD... ScanMaster, npr ostvari konekciju sa ELM-om, sve se to čekira, ali prsne kad dođe na red konekcija sa ECU. Menjao sam i uparivao sve parametre konekcije, COM portove... ali sve, i neće da radi. Kad pritisnem ono dugme "ALFA", tako nekonektovan mi očita one osnovne podatke o vozilu, ali konekcije sa ECU nema. Da podsetim - FiatEcuScan radi besprekorno. Da li je neko imao sličan problem ili neko zna o čemu se radi? Hvala.
  4. Još samo da vidimo za cenu... Može i na PM.
  5. Pravi li neko plastične čepove, a da nisu okrugli, tj da napravi od postojećeg čepa kalup, i izlije nedostajući čep?
  6. Gde su kablovi od te kuke? Meni to treba. Ako moze da se izvadi iz auta, napisi. Pozdrav.
  7. Ta crna kutija ti je puna releja, za svaki potrošač po jedan - da ne bi brljavio kompjuter. Dakle, struja koja ide npr. za žmigavce, pali relej, a on pusta živu struju ka žmigavcima, (a potrošnja struje za relej je neznatna), tako da kompjuter ne primećuje promenu u potrošnji struje. Ako ti je kao i meni nekada pregorela sijalica za štop svetla, na instrument tabli se upali lampica <brake>. Kako? Pa kompjuter meri svaku potrošnju struje i primeti kako smanjenu, tako i povećanu potrošnju. Diode su veoma mali potrošači, neprimetni za kompjuter. To da brljave svetla na instrument tabli sam pročitao ovde na forumu, od nekoga ko je sam ugrađivao kuku i instalaciju, i zbog gore opisanog verujem čoveku. Inače instalacija mu radi, samo zezaju signalne lampice. U svakom slučaju hvala, prekopaću kod mene, a ako te ne mrzi samo još pogledaj da li taj snop žica ide do kompjutera ispod zadnjeg sedišta, jer sam jedino tamo video slobodan strujni priključak. Mislim da ćeš lako prepoznati žice po količini, boji i debljini. Ako idu dotle, onda je moj problem konačno rešen. Veliki pozdrav.
  8. Pa kako su mi neki rekli, priključak treba da se nalazi u gepeku, sa strane iza tapacira. Malo sam pregledao tamo i nisam našao ni jedan slobodan kabl. Samo kod kompjutera postoji jedan slobodan priključak za nešzo, a šta ne znam. Ko god ima mareu sa kukom može samo da isprati kablove, i eto rešenja. Inače nije mi problem da izvučem struju sa zadnjih svetala, ali onda kompjuter brljavi zbog veće potrošnje struje. A i zašto to raditi ako postoji kulturno ostavljen priključak...
  9. Zna li neko da mi pomogne, gde se na Marei 1,9 JTD Weekend, 2002. godište nalazi priključak za struju za prikolicu? Od nekih sam čuo da se priključak fabrički ostavlja, samo treba dodati kabl do kuke, samo ne znam gde je. Unapred hvala.
  10. Moze li na FIAT Marei JTD 2002. godiste da se podesavaju parametri preko Fiatecuscan-a? Konkretno me zanima podesavanje automatskog paljenja svetala pri startovanju motora, ali i neke druge opcije... Hvala.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...