Jump to content
FAS Goran

nuco nuco

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About nuco nuco

  • Rank
    Il Nuovo

Previous Fields

  • Garage
    vvgvvjhvg
  1. Moj Punto 2 Jtd odbija bubrege zbog crvenih sportskih opruga.Dok ti ne stignu mekse opruge izduvaj zadnje gume na 1,6 ili 1.7 a predenje stavi na 2.1,bice ti lakse.Ne gubi zivce nego mijenjaj opruge,nisu preskupe.Ne znam je li ti i naprijed tvrd,mozda ces morati mijenjati i prednje i zadnje.
  2. Meni je Punto jtd 1.9 isao do 3500 obrtaja kada su se izlizale lamele od kvacila.Na tim obrtajima je proklizavalo.Kad sam ga zamijenio sve je bilo kako treba.
  3. Punto je pozadi prelagan tako da zadnje gume ne moraju biti bas napumpane,narocito ako niko nece sjedati pozadi.
  4. Ma Njemac je zakon On se nikad ne kvari. Vidim zato na svakom cosku nicu servisi za VW Ima i Italijan svojih cari npr.malo,malo pa kod majstora i nesto naucis.Ko nije vozio Talijana taj se ne razumije u automobile.Ja znam kako da ucutkam onog kanarinca u instrument tabli,samo naglo povucem radio kasetofon i kanarinac zacuti.Kad mijenjam sijalicu na faru prvo izvadim komplet motor da bih lakse prisao problemu.Ukoliko vam se pojavi bazen na mjestu suvozaca treba otvoriti haubu i zasilikonirati onu fabricku rupu u uglu gdje se spajaju limovi.Ako vam je auto pretvrd zbog sportskih crvenih opruga i serijskih amortizera prva pomoc je naduvati prednje gume na 2.1 a zadnje na 1.6.Tako se stvori odredjeni balans i djeca manje povracaju prilikom voznje.Auto mi stvarno prelijepo izgleda,divna plava metalik boja,ali mi je i to neko isarao kljucem zbog ljubomore.
  5. Meni je klaparala,skripala guma od lafete u prednjem desnom tocku,narocito kad je hladno.Kad je mokro prestane cim prodjem kroz lokvu.Klaparala je i nova lafeta kada sam je stavio,to je neka osobenost mog automobila koji mi je nagrdio ionako slabe zivce.E sad,rjesenje je bilo dobro nauljiti tu gumu i budes miran pola godine(treba ti kanal).Sprijatelji se sa nekim majstorom,uzmi ga za kuma i tome slicno.Ne znam sta tebi klapara ali predji na nijemca.
  6. Moj Punto 1.9 jtd 2001 godiste je povecavao potrosnju i slabije vukao.Otvorili smo filter za vazduh,kad tamo,uopste ga nema a na protokomjeru puno buba,osa,paukova,borovih grancica.Stavio sam novi protokomjer i naravno filter,sve ocistio, i ponovo radi,trosi kako treba.S vremena na vrijeme auto treba produvati na otvorenom jer se zagusi od gradske voznje.A slabije mi je vukao i kad se filter za naftu nije duze vremena mijenjao.
  7. Sportske crvene opruge,prednje i zadnje, ima moj punto jtd.To su opruge za ostajanje bez ledja,bubrega i tome slicno.Vjerovatno su na njemu serijski amortizeri.Uspio sam nekako da ga omeksam tako sto sam prednje gume napumpao na 2.1 dok sam zadnje stavio na 1.7.Mozda moze jos mekse da se naduva narocito zadnje gume.Tako sam dobio na mekoci.Gume su mi 185,60,14....pozdrav.Prije bi se ubio nego mog lijepog punta podigao koji cenat vise.Sta ces,kad treba otici na put,uzmem kola od starog.Jos hocu da se pravim vazan kad prolazim kroz grad,nije me jos proslo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...