Jump to content
FAS Goran

zekiveteran

Members
  • Content Count

    187
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zekiveteran


  1. Drugari, da ne otvaram novu temu  ovde molim za  pomoć. 
    Danas spoljašnja temperatura -1,  grejanje veoma slabo, ventilator radi na svim brzinama i duva u svim položajima, ali mlak vazduh.
    Prilikom plaćanja putarine oslušnem napred, a ventilator hladnjaka radi kao da je Avgust mesec? U međuvremenu upalio se check engine
    U pitanju je Lancia Y, motor 1,2 8V problem što nema fabrički merač temperature pa ne mogu odgovoriti da li je dostizao radnu temperaturu, ili se pregrejavao ili pothladio. Pročitao sam nešto na forumu, za ovakve probleme uglavnom "okrivljuju" termostat?
    Voleo bih da čujem još mišljenja. Odlazak na servis nije mi problem, mislim zbog udaljenosti ;)
     


  2. Auto prodajem jer sam kupio nešto mlađi. Cena od 1750 E nije fiksna.
    - HLX varijanta.
    - Nije sređivan niti havarisan. Ima sitnih oštećenja na karoseriji. Unutrašnjost je očuvana, klima i grejanje rade besprekorno, 
    - Tehnički pouzdan i redovno održavan o čemu postoji evidencija od 2014. od kada je kod mene. 
    - Na aluminijumskim felnama ima letnje gume Sava, DOT 2014. Ima i zimski komplet odličnih Vintera guma sa čeličnim felnama.
    - Fabrički radio (uputstvo na nemačkom)sa fabričkim fuferom, 

    Za kilometražu ne garantujem, kada sam ga ja kupio pisalo je 44550? Ko zna  - prošle godine mu je zamenjen originalni auspuh.

    Informacije na 0644957203 od 10,00 do 21,00 . Može se pogledati u Železniku uz prehodni dogovor i najavu. 
    Onome ko se odluči da kupi ovaj auto daću odgovarajući popust, osim toga platiću troškove overe ugovora i troškove poreza na promet.

    HPIM5817.JPG

    HPIM5818.JPG

    HPIM5821.JPG

    HPIM5828.JPG

    HPIM5829.JPG

    HPIM5833.JPG

    HPIM5834.JPG

    HPIM6550.JPG

    HPIM6551.JPG

    HPIM5819.JPG

    HPIM5820.JPG

    HPIM5824.JPG

    HPIM5826.JPG

    HPIM5832.JPG

    HPIM6108.JPG

    HPIM6549.JPG


  3. @VozimFiat
    Imao sam isti prekršaj, kada dobiješ poziv od sudije za prekršaje dobićeš i objašnjenje u koju stanicu policije se možeš javiti radi dogovora o priznanju krivice.

    Za Beograd je to stanica u Kraljice Jelene. Bio sam tamo i "pogodba" je pala: 6 bodova (tu nema pogodbe), 20000 dinara kazna i 30 dana zabrana upravljanja.
    Tu u stvari i nema pogodbe, to je odlučila inspektorka posle razgovora koji se svodi na dosadašnje ponašanje u saobraćaju i imovno u porodično stanje.

     

    U svemu tome dobro je da se zabrana odnosi samo na kategoriju vozila sa kojim je prekršaj učinjen, tako da čoveku ostaje mogućnost vožnje ostalih vozila za koje ima položemo.


  4. Pa kažem ja odlične i u suštini  lepo očuvane felne. Što se tiče one  oderotine na rubu, koja koincidencija, to se meni dogodilo u čuvenom selu Buđanovci. Ko je nekada prolazio zna kakva je tamo oštećena kocka na putu kroz selo. Do duše nije ni čudo, tamo su i nevidljivom konce smrsili, te neće jadnom puntiću sa xyz pređenih kilometara i promenjenih vlasnika, počevši od babe iz Nemačke ;)


  5. Fabrički broj 60 653 209
    6x15H2 - 49,5
    HW1454 2
    B821 Italy

    Naravno da ove felne odgovaraju vozilima FIAT i LANCIA

    Kupio sam Punto sa ovim felnama, jako lepo izgleda  ali nije to za mene i moje godine-nabavio sam obične čelične sa zimskim gumama i zato ove prodajem.
    Ova na slici je skinuta jer mi se probila guma, ostale su još par dana na autu i na njima su letnje gume Mišelin 175/55-15, DOT 0508, gume nisu nešto ali mogu da izguraju sezonu,

    Na jednoj felni ima  beleg (vidi se na slici) vožnje po našim putevima, ništa strašno, nisu lupane, krive ili varene. Ostale tri su sasvim OK.

    Cena: 12000 dinara

    HPIM6352.JPGHPIM6353.JPG

    HPIM6354.JPGHPIM6355.JPG


  6. On 5.7.2012. at 2:06 PM, Punto16v said:

    I zna li neko gde stoji taj modul? Pošto mi radi centralna brava, ali mi ne radi daljinsko zakljucavanje pa bih da pogledam, ali ne znam gde se nalazi. Baterija na ključu je zamenjena, svetli lampica na ključu, ali kola ne reaguju ni iz blizine.


    I mene interesuje gde stoji taj modul, a do sada niko nije odgovorio - pune 4 godine :crybaby:


  7. Red je da se posle nekog vremena javim. 
    Pošto se na moju molbu javio samo kolega gile, evo odgovor  njemu, ujedno pomoć onome ko se već nije snašao. Uvažavam savet "pravac dijagnostika",
    dijagnostika nije strava  skupa oko 1000 dinara, ali nisu ni 1000 dinara za bacanje? Zato sam malo hazardiro i kupio onaj ELM 327 modul za 980 dinara i uradio

    dijagnostiku, prijavljuje neispravan grejač donje sonde,  isključio sam grešku i više je ne prijavljuje.
    Inače auto  ide odlično i raduje se proleću i toplom vremenu. Ovde je često puta konstatovano da su kiša i  vlaga  jedan od uzroka, ako ne i najveći, što elektronika
    brljavi i prijavljuje greške.

    Pozdrav forumašima


  8. Punto 1,2 16V,  pre par dana upalila se check engine lampica. Auto i dalje lepo radi, drži obrtaje, odlično vuče, a bord pokazuje umerenu potrošnju, jedino što je dim iz auspuha malo crn i to dok se ne zagreje.
    Svejedno  sam malo prelistao  po forumu i na osnovu vaših dosadašnjih mišljenja i saveta pregledao svećice i  donju lambda  sondu.

    - Svećice su  čađave, ne mnogo onako fini crni prah, Elektrode i izolatori niu oštećeni niti deformisani. Da napomenem da je auto kod mene sa tim svećicama prešao  oko 21K km, a kad su ugrađene  ????

    - Motor se  isto ponaša i kada u potpunosti isključim donju sondu. Ovo me  čudi jer da ona ne treba fabrika je ne bi ni ugrađivala?

    Molim da se neko javi sa mišljenjem, iskustvom, savetom ..........

     

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...