Jump to content
FAS Goran

miksha

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About miksha

  • Rank
    Il Nuovo

Previous Fields

  • Garage
    marea 1.6 16v
  1. takav je i dogovor, da dodjem posle 1.000 na proveru...
  2. pa ja, pošto ovaj majstor nije siguran da je prošli majstor pogrešio... ne znam šta da radim, da imam neki dobar dokaz pa da se svadjam, a ovako...
  3. eto, gotov auto a skor je sledeći: 4 usisna, 2 izduvna, dihtunzi usisa, izduva, dekle i glave, novi zupčasti - sve to malo više od 6.000, ruke 10.000. plastika iza zupčastog popucala kad su majstori skidali i to nisam uspeo da nadjem nigde. razlog kvara-neutvrdjen, sve bilo na mestu ali najverovatnije bio loše uzupčen. to je to, hvala svima koji su komentarisali.
  4. Pročitah ovo sa linka ali kod mene se nije čulo nikad ništa, tvrdim! Vozim dugo i svašta do sad, svako jutro provera obavezna baš zbog ovakvih stvari i nikad nikakav zvuk. Stari kaiš kad je skinut, taj pre 5000, nije bio oštećen ni malo a ni španer samo se metalni roler čuo malo kad se zavrti. Dakle, ovo se desilo taj dan u toku vožnje jer ujutru kad sam upalio bilo sve ok.
  5. Bas tako! Ima onaj samozatezajući i ne ide mu zupčasti preko pumpe za vodu, ima poseban pk za pumpu. Ide mu preko "male bregaste", to je ono što je na kecu nekad vrtelo razvodnik i pumpu za ulje a sad samo ovo drugo. Tu ima ležajeve tj. čaure koje se podmazuju pod pritiskom, kao ovi ležajevi na radilici, i najverovatnije je tu otišao iz ose. To je za sad pretpostavka, čekam utorak. Sad sam kod drugog majstora, ovog prvog nisam ni zvao i neću dok ne vidim šta se desilo... ne znam šta bi mu rekao! Inače, pre ovoga mogu samo da ga hvalim, dugo idem kod njega.
  6. I dalje se ne zna šta se desilo. Zupčasti se naslonio na remenicu pk kaisa na radilici i habao se do širine manje od santimetra i onda prezupčio, dakle nije pukao. Spaner i roler na mestu i sve izgleda ok. Majstor kaze mozda otišla čaura na maloj bregastoj pa nije u osi i gura kaiš prema spolja posto ima mali luft ali buni ga sto bi onda trebala da blinka lampica za ulje a meni nije. Ovi praznici pa još nije skinuo glavu da vidim koliko je i šta pokrivio...
  7. hvala svima koji su se javili, auto kod majstora, kaze da nema smisla ne otvoriti motor i proveriti sta se desilo. kaze da je nemoguce da nije stigao ventile ali moze da se desi da nije napravio veliku stetu. inace, auto u servisu "moto petrovic" u zelezniku. jos jednom, hvala svima, javljam sta se desilo, mozda nekom bude korisno.
  8. Pozdrav forumašima. Prezupčio mi je danas, motor 1.6 16v iako sam menjao zupčasti i španere pre manje od 5000 pa me zanima jel ima neke šanse kod tih motora da se desi da ne pokrivi ventile, neko iskustvo slučajno? Desilo se u promeni brzine i ukapirao sam odmah jel se čuo zvuk tako da nisam puštao kvačilo, znači sam se ugasio i nisam ga više vrteo.
  9. imao prošle godine isti problem, isto obilazio majstore i slušao bajke i na kraju nadjem majstora boru u pere velimirovića i čovek odmah kaže da ne treba da se skida tabla i slične gluposti i uradi mi to za 1500 dindži! eto, ko neće sam a ima nešto keša... tel. majstora: 0646665081

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...