Jump to content
FAS Goran

zlizi85

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

About zlizi85

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    grande punto 1.3 mjt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Gorane, trokira mi grande punto 1.3 mjt (66kw) i cudno se cuje. Mozes li mi proveriti dizne i ocistiti i servisirati ih ako treba. I koliko bi to trajalo i kostalo otprilike?
  2. Da napisem moje iskustvo mozda nekome pomogne... Zamenio sam komplet set kvacila sa plivajucim zamajcem na svom GP pre par dana. Stavljen je Lukov komplet i kostao je 38 000 din. i ima 2 god. garancije, zanimljivo da je skinuti set sa auta isto bio Luk i majstor sumnja da je to prva ugradnja u GP mada sam ja negde cuo da je prva ugradnja Valeo... Auto je 2006 god i presao je po satu oko 140 000 km (ne znam da li je obarana), a kod mene je presao oko 60 000km. Zamajac mi je lupkao povremeno zadnje dve godine, malo lupka pa se primiri i jedno vreme ne lupka pa ponovo... Zadnjih 6 meseci mi se konstantno cuo i cak sam ga drzao na kvacilu kada stojim da se ne bi cuo. I kada sam napokon odvojio pare za zamenu steta je vec bila napravljena, zamajac je verovatno mlatio radilicu i popustio je prednji semering radilice i izbacivao je ulje preko semeringa, plus je unistio i uporni nosac motora kod menjaca. Majstor mi je naplatio 50e za zamenu kvacila i zamajca i 50e za zamenu semeringa jer je skidao lanac i morao da ga zubci... Tako da je mene to sve izaslo oko 55 000 din. uz dosta srece da nisam zeznuo i radilicu!
  3. Moze li se preko ePER-a proveriti da li puntisa ima fabricki ugradjen plin ili ne? Prijatelj hoce da kupi jednog takvog pa da ga proverimo (2011 god.).
  4. Pozdrav Gorane, je li komplikovano proveriti stanje lanca na GP 1.3 mjt i koliko bi to kostalo? Auto je po satu presao 130 000 ali je iz uvozen pa ne znam originalnu kilometrazu. Hvala.
  5. Pre neki dan na pumpi iza mene stane beli GP sa cudnim svetlima tj svetle samo spoljasnji delovi fara, onaj deo gde je migavac ali svetli hladno belo i prilicno jako. Ja izadjem i pitam coveka o cemu se radi. Stavio je led sijalicu umesto sijalice migavca koja radi kao drl kada se da kontakt a kada se ukljuci migavac trepti narandzasto kao fabricki migavac i pri tome ne prijavljuju nikakvu gresku. U paketu se dobiju sijalice sa socivima, kablovi, otpornici tj sve sto treba i bez problema staju u far umesto sijalice migavca. Kaze da mu policija nijednom nije pravila problem. Ja narucujem sledece nedelje da probam, u pitanju je ovo: https://www.aliexpress.com/item/2pcs-lot-2015-new-arrival-15W-LED-Daytime-Running-Light-with-the-function-of-turn-signal/32335303158.html
  6. Zna li neko gde bi se mogla naci ova zica, prethodni vlasnik je sigurno skinuo i nije je vratio, samo nagurao sudjer iza sijalice da je drzi u lezistu.
  7. Je li se mogu na GP ugraditi samo led flex tube kao DRL svetla i je li se to isplati raditi.
  8. Ziva istina! Ja pre neki dan se parkirao pored jednog prometnog puta, ugasio motor i sedeo unutra cekajuci nekog, taj saobracaj se toliko cuo u autu da sam ustao i proveravao da nije neko pozadi ostavio ne zatvoren prozor do kraja... Ali stvarno kod mene ispod tapacirunga ima samo ona tanka izolacija slicna kao ona sto se postavlja ispod laminata, tako da vrata preko onih rupa deluju kao rezonantna kutija i pojacavaju zvuk, npr kod golfa 4 te rupe su zatvorene posebnom plastikom ili limom koja se srafi preko njih pa onda ide izolacija pa tapacirung.
  9. Slikacu sve i javicu utisake, samo malo da ugreje. Drzaci su ok, bar tako kaze majstor.
  10. Jasno kao dan, koliko para toliko muzike, a i nisam kupio biblioteku nego auto. Nego sam mislio cisto iz dosade da se malo zanimam pa ako uspem super, a ako ne nema veze, mada ne bi nesto budzio sa svim i svacim, nije ni situacila toliko losa da po svaku cenu... Da i to za ispod tepiha bi bilo pozeljno i relativno lako za uraditi. GP imam 5-6 god Igore ali je nekako obrnuto, u pocetku ga nisam toliko cuo niti mi je smetalo, to je vise u zadnje vreme, mozda matorim pa zakeram. Sumnjao sam da nije nesto na izdisaju pa da je bucniji ali nije. Hvala Dante pogledacu, moja greska, nisam temeljno pretrazio.
  11. Nisam na celom forumu nasao slicnu temu, a interesuje me pa rekoh da potegnem... Resio sam da uradim nesto sa zvucnom izolacijom mog GP, da je malo poboljsam ako mogu. Cini mi se da je buka u kabini prvenstveno iz motornog prostora, a i od spoljasnjih zvukova veca nego kod vecine drugih dizelasa u kojima sam se vozio, a koji su u priblizno istoj klasi. Kada se prolepsa vreme uradicu izolaciju svih vrata i gepeka, skinucu tapacirung i postaviti azmafon, mislio sam malo i sa industrijskom gumom da popunim one rupe u vratima ispod tapacirunga ali sam odustao za sad pa cu probati samo sa azmafonom da vidim kako ce se ponasati. Problem mi je izolacija motornog dela, iznutra, komandnu tablu niti bi znao da razmontiram, niti bi hteo, a koliko sam uspeo videti ispod nje nema mnogo mesta za postavljanje i manevrisanje, isto nije pristupacno bas ni iz motornog dela uraditi neku izolaciju ka kabini tj poboljsati ili podebljati zastitni firewall. Kako se vama cini buka u kabini i jeli imate neki savet, a da nije voznja na nizim obrtajima i pojacaj muziku.
  12. zlizi85

    Euroauto info

    Postovani potreban mi je set kvacila i kocione plocice i paknovi za Fiat Grande Punto 1.3 mjt, 66kw. Da li imate i po kojoj ceni. Hvala
  13. zlizi85

    Euroauto info

    Pozdrav, treba mi set kvacila Luk i plivajuci zamajc za fiat grande punto 1.3mjt, 90ks, 6 brzina. Koja je cena?
  14. Jeli moguce da je Barum polaris 3 bolja guma od GY UG8 i jos je skoro 2000 din jeftinija? Znam da je Barum sada Conti ali ipak... Ja u zadnji trenutak pre onog snega uzeo dve BFG jer su samo one bile na stanju u mojoj dimenziji medjutim citajuci razne komentare izgleda da sam se zajeb. ali videcemo, nazad su mi wintere. Ako primetim da nisu dobre prvi cu napisati za sad su ok.
  15. Ajde prvo za oba modela zajednicko je vrlo losa plastika enterijera, lose brave na vratima, letva volana koja zna brzo da ode... Nisu to tako veliki problemi ali eto, ustvari sve ce se svesti na tvoja ocekivanja u zavisnosti kolika su toliko ce ti auto biti dobro ili ne. Glavna razlika izmedju dva modela je sto jaci model ima turbinu varijabilne geometrije, plivajuci zamajac, 6 brzina... Potrosnja se ne razlikuje bitno, jaci model je brzi za 1.5 sek do 100km/h, trebalo bi da trosi ispod 6 litara po gradu ako se normalno vozi, oba su bas lenja i mrtva do oko 1900 obrtaja dok se turbina ne umesa. Strah od plivajuceg zamajca ne znam koliko je opravdan, njemu najvise steti nagla ubrzavanja (pun gas) iz niskih obrtaja i potpisivanja a pomenuti tako slabo ide iz niskih obrtaja da nisam siguran ni jeli bio neophodan plivajuci a ne obicni. Sto se tice odrzavanja nemam nista da kazem, moj servisni interval je 10 000 km, cena servisa je skoro ista za oba modela a jeste skuplja od punta clasik ali je i auto bolji. Pitaj ako te jos nesto interesuje

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...