Jump to content
FAS Goran

SevenByEight

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SevenByEight

  1. @ stilo_16v Ja sam konacno to sredio. Kupio sam najobicniji super-lepak. Zavukao ruku i dohvatio senzor koji je upao (kod mene krajnji desni - obicno upadne kad predjem preko neke dzombe ili rupe), ocistio plastiku i onda oko samog senzora sipao lepak. Drzao sam ga pritisnutog nekih 30 sekundi i od tada (ima nekih 2 meseca) je sve ok. Nadam se da ti ovo pomaze. Pozdrav
  2. Sto se tice City opcije, evo kako ja gledam na to: Da sluzi iskljucivo kao pomoc pri parkiranju zvala bi se Park ili tako nesto. Servo City koliko sam shvatio inace trpi najvece opterecenje prilikom parkiranja i tada je najveca sansa da dodje do kvara. U drugim situacijama u gradskoj voznji? Tesko. Kod mene je City mode stalno ukljucen pa ako crkne servo - neka ga.
  3. Pozdrav, Zapravo, koliko sam ja uspio da pohvatam konce: Trece(gornje) svijetlo se pali pritiskom na kocnicu(direktno), a donja dva(lijevo i desno) pali kompjuter. O tome je pisao jedan od administratora na www.fiatforum.com. Evo linka o zamjeni prekidaca, a u uvodnom dijelu kaze da je i kod njega radilo samo gornje svijetlo. Nakon zamjene prekidaca proradila su i donja. http://www.fiatforum.com/stilo-guides/100058-brake-light-problems-changing-switch.html
  4. Pozdrav clanovima foruma, Od prije par dana na tabli mog Stila pri check-u kod startovanja pojavila se zuta lampica uz poruku "Check stop lights". Kada je kocnica pritisnuta, ne rade desno i lijevo svijetlo ali radi ono "trece" - na vrhu stakla od petih vrata. Provjerio sam osigurac - onaj F37 je ispravan. Prekontrolisao sam i sijalice - izgledaju ok. Trazeci malo po netu naisao sam na temu o prekidacu koji je mozda uzrok pa me interesuje vase misljenje.
  5. Pozdrav svima i sve najbolje u Novoj godini. Sto se tice problema sa klimom evo sta sam ja radio... Prvo sam skinuo bocnu plastiku kod vozacevih nogu, zatim onu ispod volana i pregledao zupcanike koji pokrecu klapne. Ukljucio sam klimu i konstatovao da se menjanjem smera za grejanje soferke, grudi i nogu, zupcanici ne pomeraju. Onda sam rucno pomerao te zupcanike i podesio odnose kako mi odgovaraju (dok se ne ode kod majstora ): jako na soferku, slabo na grudi i na noge (da se ne bi izgubila snaga prilikom odmrzavanja stakala). Ovim sam i zakljucio da klapne nisu problem jer da su zaglavile, pomeranjem zupcanika bih osetio otpor. Nakon sto sam kod jednog prijatelja prikopcao auto na dijagnostiku zakljucili smo da elektromotori koji pokrecu klapne (marke Denso - japanci ) nisu crkli ali ne rade kako treba. Drug rece da su mozda "preskocili". Btw, hvala Stefu na informacijama i ako moze samo jos koliko je kostala popravka kod oba majstora ? Poz i hvala unapred =)
  6. Ipak nije to. Izgleda da ipak moram ispostovati onu proceduru sa eLearna, da se dodje do boschovih motora i zupcanika. Interesuje me da li je moguce, kao privremeno resenje, rucno otvoriti klapnu da makar malo vazduha struji u tom delu ?
  7. Promenio sam polen filter, nije bio narocito prljav. E sad, mislim da je u pitanju klapna. Nasao sam na FF sledecu sliku na kojoj se vidi ova bela, plasticna poluga pa me interesuje da li neko zna cemu ona sluzi, tj. da li je njena funkcija otvaranje klapne za ventilaciju u podnom delu? Takodje me interesuje koliko bi mogla da kosta popravka te klapne ako ne uspem sam da resim? Hvala unapred =)
  8. Evo googlam sada pa citam da je moguce i da je zacepljen polen filter. =/
  9. Pozdrav, Imam problem sa klimom u mom Stilu. Naime kad zelim da vazduh struji u podnom delu iako pritisnem dugme i ono svetli kao na slici, vazduh ne struji dole. Cak ni kad je ventilator pojacan do maksimuma. Izduvni ventilatori za stakla i ovi sto se nalaze ispred vozaca/suvozaca kao i onaj sto se nalazi iza naslona za ruku funkcionisu kako treba.
  10. Hvala na savetu. Citajuci malo po netu skontao sam da ili nesto grebucka diskove ili je ovo drugo. Ali kao sto rekoh cuje se i pri pravolinijskom kretanju i pri skretanju (samo cesce). Pozdrav.
  11. Ako nesto znaci, cesce se cuje kad skrecem nego kad se krecem pravolinijski.
  12. Pozdrav svima, eto dakle imam problem sa spoljnim parking senzorima (krajnji levi i desni) na mom Stilu. Naime, verovatno su od udara nabijeni unutra i upali iza branika. Uspevam da zavucem ruku i da ih otpozadi nekako naguram u te rupice ali se s vremena na vreme od truckanja dogodi se da ponovo upadnu. Kontam da bi trebalo skinuti zadnji branik i zalepiti ih iznutra pa me interesuje da li neko zna kako se to radi ili koliko bi me kostalo da to odradim u servisu. Hvala unapred.
  13. Pozdravljam forumase i nadam se da ce neko znati o cemu se radi. Dakle imam Fiat Stilo 1.9 JTD Multiwagon, 2005g i odskora prilikom vrlo spore voznje (do 30km/h) cuje se jaka skripa. Nazalost nisam u mogucnosti da lociram precizno odakle dolazi zvuk. Napominjem da sem ovog nemam drugih problema i da automobil radi odlicno. Hvala unaprijed.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...