Jump to content
FAS Goran

dekins

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dekins

  1. tu si u pravu to bi bilo na teze podneti, sve, samo to ne!
  2. he isti si moja zena , kaze uzmi bolje onaj skuplji. Ne salu na stranu ali i ja sam mislio tako ,mada ne mora uvek da znaci nekada je ovo malo precenjeno a ne znaci da je kvaltetnije. Zato sam i pitao da nije ko imao iskustva na to se ovde i svodi ,FORUM -iskustva
  3. SAVET: Otkazao je homokineticki zglob postoje dve opcije koje su mi ponudjene GSP po ceni 2000.00 din i meteli po 4900. Šta uzeti? Posto je navaodno ovaj gsp kineski koji rade nemci u kini .
  4. Naime , znam da je najbolje prvo otići kod majstora ali me interesuje sta se desava pre odlaska kod njega i naravno koliko ce da me kosta .Desava se kada skrecem u levo ili desno konstantno lupkanje u prednjem trapu... kao da nesto zapinje. Na šta bi to moglo da signalizira? Stilo 1.9 jtd Da, nisam naglasio samo kada skrećem u redovnoj voznji se to ne cuje i ne desava.
  5. Pa jeftinije mi je 5w-40 kad vec tako gledam, ok , hvala to sam samo hteo da potvrdim.
  6. Posle nekih pregledanja, savetovanja treba uraditi zamenu ulja,posto na vratima stoji da je u nekom servisu radjena zamena ulja ( bez podataka od tome) stoji da je u motoru ulje 10w-40. A i po nekim saznanjima motor preko 200,000 kazu da ide ulje 10w 40 mada fabricki stoji 5w-40 posto sam u nedoumici, STA?
  7. Imao sam udes u kom me je udario tip u rikverci izbio far levi posto treba uzeti nov da li treba paziti oko roizvodjaca posto svega ima a ovakvo sta se ne kupuje svaki dan.Predpostavljam da je orginal paprene cene, a naj radije bih uzeo njega.Ali ako je adekvatna zamena neki plagijat tj izrada u bratskoj nam kini ili takvo sto . Sta se preporucuje?
  8. Nisam mislio nikoga da ubedjujem, ako je tako shvaceno ,nego kada sam pokusao da zamenim sijalicu video sam da pri pokusaju da to uradim preko tocka odustao sam. Nisam zeleo da se valjam po zemlji i prljam blatnjavim blatobranima. Lakse MI je je stojecki.
  9. Kao i sve ovde na ovom topicu je zadesio problem crkavanja H7 sijalice i nacitah se koje cega, a vecinom predpostavki posto ih vecina to nije sama uradila nego majstor ai majstor je problem predstavio kao veliki problem da bi opravdao ono zbog cega ste dosli kod njega.Od onih sam da nesto ako mogu sam necu to da platim nekome za sta nije sposobniji od mene, pa tako i ovo menjao sam i levi i desni far tj sijalicu kod stila 1,9 jtd karavan ina oba je posao u okviru 20-ak min, od svega je veci problem skinuti nosac akumulatora tj vratiti ga jer zavrnuti srafove je veci problem nego zamenuti sijalicu. pa tako ideje oko skidanja tockova ili ti vec branika a da se ne uvrede cista je glupost. neko je vec opisao lepo "pomeris posudu za vodu" i zamenis naravno nije kao od sale ali se uradi, jeste tesno . Tako i za desni izvadis akumulator odvrnes nosac , pomeris ga i zamenis. I to je sve u svemu 20 min bez preterivanja, a naravno da posle 100 je sve kao pesma Ali dati 500-1000 din je cista glupost a za to ti treba kljuc 10 i 13 koje kada prvi put kupis i to unior kao kvalitetne ostaju tebi. A kasnije das za bolje sijalice i tako, a sve to moze i ispred zgrade na minusu kao ja.
  10. Duzan odgovora, da bila je ta sijalica u pitanju. Ali imam problem koji sam opisao u ovom problemu a koji sam tada shvatio kada mi sae pojavila ta greska na tabli. A to je svetlosne grupe koje se nalaze na petim vratima ne rade ni leva ni desna strana. i zamolio bih ako neko zna gde mogu naci semu rasporeda osiguraca koje jacine i za sta sluze.Posto vidim da neki osigurac fali a ne znam od cega je i da li je u opste bitan.Hvala
  11. Pojavila se zuta sijalica na displeju i "num plate bulb" pogledao rade svi zmigavci is svetla. Ali neradi mi svetlo jedno iznad tablice pozadi i zadnje svetlosne grupe na petim vratima u pitanju je stilo 1.9 jtd karavela pritiskao sam kocnicu palio pzicije gledao osigurace ne znam sta se desava.Da nije ko imao takav slucaj?
  12. http://www.andreja.co.rs/servisnamreza_sr.html
  13. Pao EXIDE 72A 720Ah,Nadam se dobrom i dugom sluzenju!!!! Hvala svima na savetima i podrsci!!!
  14. Bio sam kod elektricara i kaze da nema skrivenih potrosaca, aku je kaze dobar, ali doduse ja sam ga pre nekoliko dana dopunio. Kaze da je moguce da su celije lose (starost).Nasao sam vartu 74A 680Ah po 8000,00 milslim da cu tako to resiti. U svakom sl. hvala
  15. Ha , ja sam se ponadao da je tako kao sto sam mislio, ali iskustva nisu bas takva . Ispada da bez 72 ili 77 A nema nista? Da li ima neki vlasnik stila 1,9 jtd 115 ks da moza da mi kaze koji je kod njega akumulator i da li lma nekih problema? I kako je prosao zimu sa tim akumulatorom?
  16. Da to sam kontao EXID 62Ah 540 A ima ga po povoljnoj ceni! Mnogo hvalaaaaa...
  17. Pozzzz svima ja sam iz Novog Sada i od skora sam vlasnik stila 1,9 jtd Naravno kao i svi na ovom forumu zbog saveta pomoci i razmene iskustava. Zasada toliko ostalo u forumu. Pozdrav!
  18. pozdrav svim forumasima!! posedujem Stila JTD i skoro sam ga uzeo, akumulator mi je slab i uzeo bih nov. Interesuje me adekvatna amperaza konkretno stilo 1,9 jtd 115 ks da li je dovoljnan akumulator od 64 A Hvala!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...