Jump to content
FAS Goran

zoki

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zoki

  1. Stabilizator balans stangle iliti uporna spona. Nista strasno. Necu da ti kazem da menjas to kod Mikija jel pravite guzvu pa posle ja nemogu da stignem na red za deset dana.
  2. Ja sam kod mene menjao sajlu i da nije bilo mog druga Nedje koji ima prste ko cevape ne znam kako bije navukao na onaj kotur. Ali posto je kod tebe nesto puklo pre ce biti da je otisla zabica. Ako je sajla mora biti iste debljine i duzine kao sto kaze moj imenjak SM. Ja sam kupio preko oglasa neispravan mehanizam sa dobrom sajlom i prepakovao i doobro podmazao.
  3. A moze i na brzi nacin - iza filtera za naftu malo sa desne strane je taj odvod koji uopste nije mali .Ne vidi se sa prednje strane pa mora da se savije deblja zica i tako procacka. Mada ako nije skroz zapusen (kao meni sto je bio) ode sva voda odatle.
  4. Taman sam hteo da pitam kako li je na Libri .
  5. Ja sam kupio auto sa tim dogradjenim alarmom i mogu vam reci da sasvim lepo radi.Otvaram ga sa prozora a to je jedno dvadesetak metara. Na daljincu pise Enforcer ako vam nesto znaci i ugradio ga je neki servis iz Zemuna.
  6. To sam se i ja pitao. Mozda aparat za brijanje ?
  7. Nije to ni toliko puno kada sam ja za ono bocno staklance platio 30 evra. Sada vam je ostala samo dilema.
  8. Znam samo kada me je sestric pre mesec dana vozio u Kragujevac Grande Puntom 1.2 (benzinac), njemu je na 150 km/h pokazivalo potrosnju 11.5 litara.
  9. Kada sam kretao na put resetovao sam komp. Sipao gorivo na Molu kod mene. Tu inace sipam gorivo zadnje dve godine. Presao sam ukupno 955 km. U povratku smo isli u Djavolju varos tako da na autoput otpada nesto preko 600 km. Znam sigurno da nisam vozio ispod 120, a jako kratko sam ga zgazio 180+. cisto da vidim. Znaci uglavnom je bilo 130-150km/h. U povratku kada se prodje Aleksinac ima Molova pumpa i tamo sam sipao naftu. Pokazivac goriva je bio malo ispod polovine, znaci vratio bih se sigurno sa istim rezervoarom.
  10. Beograd- Vlasinsko jezero autoputem, na tamo bez klime odande sa klimom, brzina od 130-150 Km/h po racunaru 5.7 litara. Posto smo isli na kampovanje ja i klinci(ukupno troje) auto je bio krcat svim i svacim. Po gradu prosek je 6.7 litara ,uglavnom bez klime. Libra je 1.9 JTD.
  11. Kakvo dugme za otkljucavanje ? Ima rucicu ako na to mislis na svim vratima.
  12. Auto je Lancia Libra. Nazalost radio je pijuk na malom staklu zadnjih vrata.Mozda ima resenja ali ja tad (u sredu) to nisam znao. Staklo sam platio 30 evrica. Kako se to desilo : klinac se igrao sa daljincem-otkljucavao i zakljucavao. Medjutim jedna vrata nisu bila zatvorena i alarm je stalno sam signalizirao i otkljucavao vrata. Posle jedno pola sata ustanem ja da zatvorim vrata da dim od famoznog rostilja neudje unutra.Samo se culo-tak- ja pogledam kjucevi na sedistu.Okupilo se pola kampa , cimali, lupali po krovu - on mucenik pisti, blinka, ali nece da se otvori. Epilog znate. Posle klinac prica komsiji- tata uzima pijuk i place.
  13. Vlasinsko jezero, auto kamp Vlasina ,borova suma, rostilj ,idila I... ZAKJUCANI KJUCEVI U AUTU Sta bi ste vi uradili da ste bili na mom mestu ?
  14. Kljuc 13 okasti i skines brisace. Kada skidas brisac obavezno ga malo podigni sa one strane gde je opruga da lakse sidje sa osovine. Onda skines keder pa plastiku. Obrati paznju imas po jedan zavrtanj na samim krajevima plastike a obicno su prekriveni prljavstinom pa se ne vide. Ukupno ima 8 srafova. Kada skines plastiku na sredini je odvodna rupa. Iskoristi priliku pa ocisti deo gde naleze plastika na staklo. Isperes ceo kanal sa crevom i to je to.
  15. Pa skini te ventilacione otvore i deo sa komandama, to je bar lako i proveri da li duva odnekud topao vazduh, ili se greje elektronika u kontroli klime.
  16. Meni je doslo da ga dam u oglas. Sve mogu da progutam ali vodu u autu nikako. Odmah sam se setio mog novog Keca iz 2003 godine. Meni su napred bile plasticne kadice i kad pada kisa parkiram auto na blagu uzbrdicu da voda kaplje u njih. Srecom ispostavilo se da Libra nije kriva.
  17. Evo opet ja. Ovo sam jednostavno morao da podelim sa vama mozda nekom zatreba. Pre oko tri meseca otvorim ja auto a i konstatujem da je kompletna leva strana u vodi. Kao da je neko skinuo krov. Dan pre toga padala je jaka kisa. Prvo sto sam pomislio bili su kederi. Pozovem ja sina i napunimo baloncice sa vodom , ja unutra on zaliva spolja--nista. Ni kap da udje. Prethodno sam poskidao bocne lajsne, podigao tapacirung. Najgore je od svega je ona zvucna izolacija koju sam morao da opsecem i izvadim napolje - nikad se nebi osusila unutra. I tako sam ostao u dilemi gde ulazi voda. Kada je pocelo ovo kisno doba stanje je bilo kada pada osrednja kisa-suvo , kada pada malo jaca kisa-potop. Pre neki dan kupim polen filter i pocnem da ga menjam. Prvo sto mi je palo u oci bio je kanal ispod one plastike gde stoje brisaci -pun vode. Ona kutija sa osiguracima sa desne strane-u vodi. I ja skontam da je tu nesto zapuseno. Moj parking i cela V.Banja su pod lipama i ona od maja do avgusta opada trebi se i puni svaku rupu. Sknem ja brisace i onu plasticnu zastitu i na sredini kanala stoji odvodna rupa precnika 40 mm.-zabetonirana od lipe i ostalog djubreta. A voda je kada se kanal napuni ulazila na rupicu od sajle za otvaranje haube koja je sa desne strane na vrhu. Evo prekjuce kada je bio onaj potop ni kap vode nije usla.
  18. To sam i ja mislio sa skinutim klemama. Mada danas u Tempu videh onaj cuveni Venis pa me jos i supruga nagovori , pa cu ipak probati bez skidanja sedista. Vozio sam ja svojevremeno Pasata u servis na pranje enterijera, pa su mi ga vratili goreg nego sto je otisao. Zato necu da eksperimentisem . Hvala na savetu javicu kako je ispalo.
  19. Planiram da operem prednja sedista i pitam se da li ce posle da mi pravi problem AIR- BAG signalizacija ako otkacim kleme kada vadim sedista napolje.Auto je Lancia Libra i znate kakav joj je zajeban enterijer(krem boja) a moje sediste je mnogo prljavo. Nekako nemam poverenja u ove sto peru unutrasnjost automobila u servisima ili sam ja naleteo na sustere.
  20. Koliko ulja staje u Grande Punto 1.2 ? Mom burazeru su na poslednjem servisu u Delti sipali Shelovo ulje, a ja koliko znam u FIATA ide Selenija. Auto je presao 25000 km. Danas smo slucajno prekontrolisali ulje i nivo je bio skroz na kraju sipke , jedva se nazirao. Od poslednje zamene ulja presao je skoro 9000 km. i nije kontrolisao nivo smatrajuci da je to nov auto.
  21. A gde se nalazi taj dzek motora za usmeravanje vazduha ? Ja sam samo locirao ventilator i njegov dzek.
  22. Evo meni su prosle nedelje zamenili bendiks na alnaseru i posto je vec skinut biksne. Sve ukupno je kostalo 4200 din. Libra 1.9 JTD

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...