Jump to content
FAS Goran

PuntoAbart

Members
  • Content Count

    227
  • Joined

Posts posted by PuntoAbart


  1. 19 minutes ago, strahinja987 said:

    Update 2020....koji set uzeti za 1.2 8v licna preporuka i sta menjati uz set, tj...semering radilice, semering spojnicke, viljuska druk, obrada zamajca??? Kakva su iskustva sta je preporuceno...hvala

    Obrada zamjca zavisi od stanja istog(ako je izrisan kao loš disk obavezno , a moje iskustvo viljuška , cilindar kvačila pod pedalom,semering radilice bolje promeniti nego ponovo skidati,ulje za kočnice promeniti ,set kvačila Valeo u Kitu dupla 00.Proveri od setova sta ima.


  2. On 6/9/2018 at 6:55 PM, Zhorz said:

    Mene bas interesuje sta je puklo ovde....ako mognes @Stash da uslikas posebno korpu i lamelu izbliza...il ako se neko razume da mu das da pogleda...

    Deo koji je zaokružen ,crno tu je pukao limčić koji povezuje ploču korpe sa spoljnim delom korpe.Inače uobičajena pojava za AP set kvačila. Pogledajte ploču kvačila samo je srednji deo ploče nalegao , odnosno ploča se krivila.

    IMG_2379.jpg.ba4850d55685ad1dd3ff48b86060ad60.jpg


  3. Magneti Marelli ima tehnologiju koju koristi za sportske automobile, za trkačke automobilile i za ove navodno koje mi vozimo STD. Ako bih već kupovao Abarta nikakao sa ovim amortizerima.Hvala tebi što si mi oči otvorio.Zato ja vozim B6 bistein. A ovaj Cofap neka nekome drugome uvale za ovu cenu automobila.Najverovatnije je Koni prodao licencu Cofapu(Magneti Marelliu) da pravi te amortizere. Molim Vas nećemo se zavaravati. Pomenuti amortizer nije ni prići Koni amortizeru. Na Abarta ovakav amortizer je Bogu plakati. Unapred zahvalan na odgovoru   :respect:.


  4. 16 hours ago, YUgisa said:

    Jos kad bi Monroe uspeo da upari dva amortizera na istoj osovini to bi bilo odlicno :D Ona dva gornja sa slike se razlikuju 10% na sabijanje i 21% na izvlacenje :D

    Moraš po njihovom uputstvu da ih sabiješ 4-5 puta. Tako su servisere obučavali na obukama. Ako ti tvrdiš tako onda se i ja slažem,ali budi drug pa prikaži ispitivanja. Izvini ti si nas navikao sa svojim slikama i izumima. Šta više reći  :respect:


  5. On 11/9/2017 at 5:51 PM, N.N. said:

    Tehnička analiza novog Tipa. Oko 8:40 kreće dio gdje se vidi da ima Koni FSD. Svakako zanimljivo. Ne znam sa kojim paketima opreme to dolazi. Pretpostavljam tek od Lounge. 

     

     

     

    Inače sva vozila na ovoj platformi barem opcionalno nude Koni FSD.

    http://www.koni.com/en-US/Cars/Products/Performance/FSD/

    Ovo je link na kome se vidi kako FSD koni izgleda ,a ne ovo Cofap smeće na 8:45.Ruku na sce mozda je ovo varijanta FSD tehnologije koja se pravi u Cofapu. Inače ova marka amortizera je ugrađivana na Punta Classic po početku proizvodnje. Toliko su se dobro pokazali da su prelazili 30000km i onda procure.


  6. 3 minutes ago, YUgisa said:

    Monroe uvek ima neku novu seriju, a nista bitnije ne urade :D

    Ove nove sam lično probao i imaju silu odličnu.U poslednje vreme u Servisima se mnogo ugrađuju i nemaju reklamacija(Za servise bar dva znam. Jedan mi je ispred kuće , a drugi malo dalje). Osim toga da su naši majstori navikli da šipku amortizera šafe pneumatskim pištoljima. To je potpuno nova tema. 


  7. 17 minutes ago, jure said:

    Mene interesuje koje amortizere  staviti, Monroe ili KYb za Stila 115/85 karavan prednji amorti su u pitanju,prepar meseci sam promenio opruge, stavljene su KYB.Ida li je potrbno menjati solje amortizera ako se menjaju amortizeri.

    Sa kyb imam dosta iskustva tako od njih ništa. Možeš slobodno da staviš Monroe, jer je se pojavila nova serija amortizera.Njih sam probao tako da ako mene pitaš Monroe slobodno.

    A šolje amortizera će pre biti da su dobre, ali prekontroliši ili zameni ležajeve šolja. U ležajeve amortizera ulazi sitan pesak,voda, prašina pa ispere mast. Tako da opruga kada se namota volan levo ili desno trpi opterećenje do pucanja. Za ležajeve nađi mast crvenu višenamensku i podmaži. 


  8. Pitao sam te iz razloga to jer ako ima lufta može da se reši to drugačije. A pošto su naši putevi takvi kakvi su onda se brava pomera i desi se to.Brava vrata koja zabravljuje kada se skine ona je punktovana (pod uslovom da je slična Puntovoj ili ista), i trebalo bi da se dotegne na neki način. Ali tupko još nije smislio ili ti probao. Jer kada je dotegneš ona nema pomeranja aksijalnog ni levo a ni desno. Imam polovnu pa sam probao. 

     

    136842600.jpg


  9. On 9/23/2017 at 3:38 PM, VladaG9 said:

    Evo ga to "rešenje". Videcemo kakao radi. Namotao sam izolirku neka 3 kruga. Primetio sam da se vrata lagano podizu kad krenem da ih otvaram. Ako je to problem skidam je pa cu da stelujem bravu.

    P_20170923_130358.jpg

    Pogledaj da ti i brava na vratima nema lufta aksijalno. Ako ima zovi u pomoć pa ćemo rešavati.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...