Jump to content
FAS Goran

swifty_kg

Members
  • Content Count

    597
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by swifty_kg

  1. 🤷‍♂️ Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Skoro sam čitao jedan članak baš u vezi zagadjenja koje izaziva brodski transport i koliko javnost ignoriše tu činjeci, tj. pre će biti da se činjenica krije od javnosti. Taj vid transporta je i najjeftiniji pa eto...
  3. U Nemačkoj su u nekim gradovima zabranjene i kosilice, motorne testere, trimeri i slično. Samo ako su na struju ili baterije onda može.
  4. Godinu dana druženja bez većih problema. Zamenjen stabilizator i diodni most na alternatoru. Osim toga, samo sipaj i vozi. Generalno sam zadovoljan autom osim što me vuče da predjem na Alfu 159. Taj auto odavno želim. Sent from my iPad using Tapatalk
  5. Naravno, svi ti podaci se vuku sa različitih senzora ali to ne znači da je dovoljno da se samo nakači ekran. Tačno je i za masivnu proizvodnju ali za ovakvu primenu se koristi dosta skupih komponenti. E sad, postoje dva načina: Jedan je da je instrument tabla samo ekran + kuciste, a da se cela elektronika nalazi u okviru nekog od kompjutera. Drugi je da je instrument tabla kompletan uredjaj - displej sa elektronikom u kucistu i da ta elektronika manipulise sa podacima sa senzora. Ja ti ovo pišem kao neko ko radi u automobilskoj industriji, a izmedju ostalog, kompanija u kojoj radim pravi elektroniku za automobilsku industriju. Doduše, ne radimo ovako sofisticiranu elektroniku za automobile već uglavnom elektroniku za svetlosne grupe. Inače, pojedine el. kokponente mogu da kostaju i par desetina eura... Mobilni telefoni, tj. cela ta industrija trenutno pravi ogromne probleme automobilskoj industriji jer crpe nenormalne količine komponenti. Većina renomiranih proizvodjaca ima pune kapacitete. Mogu ja o ovome do ujutru.
  6. Grešiš. Sve što se koristi u automobilskoj industriji podleze posebnim standardima i zahtevima. Ovo svakako nisu ekrani koji se npr. ugradjuju u tablete i slične uredjaje jer moraju biti proizvedeni po dosta strožijim zahtevima. Takodje moraju da izdrze brojna ekstremna testiranja. Instrument tablu ne čini samo ekran već veoma kompleksna i skupa elektronika.
  7. Varijanta sa ekranom ne može nikako biti jeftinija od klasične varijante sa kazaljkama.
  8. Odicna! Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Kakva mašina, prelep auto! Pozdrav za kolegu "Opelaša".
  10. Hvala! Iskreno, ništa od Fijatove flote mi nije odgovaralo osim novog Tipa koji je bio izvan budzeta, a ne zelim toliki kredit na ledjima. Malo je falilo da padne Alfa 156 SW ali eto... Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. Ćao svima, Odavno nisam ništa pisao pa rekoh da predstavim svoju "novu" mašinu. Naime, nakon Stila, malo sam prešao na Opelov program. Prvo Astra G, a sada, nakon godinu dana, Astra H. Razlog zašto pišem ovde jeste zato što je ovaj forum definitivno za klasu iznad ostalih. Auto je kraj 2006. godine, 1.7cdti sa 101ks. Poseduje Cosmo opremu koja uključuje polu-kožu, automatsku digitalnu klimu, komande na volanu, stilizovane lajsne, metalne lajsne sa natpisom na pragovima, ukrasne detalje na krovu, hromirane lajsne, Sportski režim, zatamnjena stakla, itd. Nedostaje tempomat ali potrebno je samo da zamenim ručicu, što planiram da uradim. Felne su 17", atraktivno izgleda i to je to otprilike. Ko za inat, nemam nijednu sliku enterijera osim ove po mraku ali biće i toga.
  12. Stilo je od sredine januara kod novog vlasnika. Može lock.
  13. Zdravo, Kupujem Fiat Punta, može mk2a i mk2b. U obzir može doći i Fiat Brava sa trofeo opremom, obavezno sa plinom. Idealno bi bilo 1.2 sa plinom. Ponude možete poslati i sms-om/viberom na 0603172128. Pozdrav
  14. swifty_kg

    Fotografija

    Nikon D3200 / 18-55mm VR kit lens Nikkor 50mm f2 (Nikkor-H) Vivitar 24mm f2.8 Soligor 135mm f2.8 (Sviđa mi se za portrete, mora da se odalji ljudski ali lepo crta ) Tair-11A 135mm f2.8 + M42 adapter (nisam ga još uvek ljudski isprobao, poprilično je težak pa ga nikad ne ponesem) Blicevi Nissin 280xp i National PE-3057 Želeo bih da nabavim neki AF-S prime objektiv i malo moderniji blic ali ne verujem da ću skorije investirati u dodatnu opremu, ima dosta prečih stavki.
  15. swifty_kg

    Fotografija

    @sikterbre - Neka je sa srećom, da te dobro služi aparat. Evo moje opreme (fali jedan blic ): Dosta manuelnih igrački. Drugarstvo Braća(kadar je mogao biti bolji ali fotkano je sa 50mm u veoma skučenom prostoru)
  16. Ne znam kako da proverim verziju jer nijedna od pomenutih metoda ne radi. :S
  17. Ljudi, ne znam da li vidite u detaljima ali ja ne vozim 500L tako da servis otpada. Nemam pojma sto je siva, ne mogu da provalim.
  18. Ubaciću sliku ali kao što sam napisao, nemam fader opciju. Znam da se nalaze na istom mestu ali u ovom slučaju ima samo Balance. Možeš da pomeraš levo-desno ali napred-nazad (fader) ne prikazuje. Ne znam da li je do softvera i da li iz istog razloga ne rade zadjni zvučnici (ispravni su, probao sa drugim plejerom)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...