Jump to content
FAS Goran

tox

Members
  • Content Count

    908
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tox


  1. To bi bilo najbolje. ako uspes da isteras pricu do kraja.

    Ili polovan original ili nov ali neka bolja varijanta, ta jeftina elektrika iz kine vrlo cesto pravi probleme cak i kad je nova zato sto je kvalitet jako slab da cak i nov deo ne radi kako treba a trebalo bi da radi godinama.

    Da se razumemo, prave kinezi i dobre stvari ali nasi dobavljaci nabavljaju najjeftiniju klasu da bi imali sto vise prostora za zaradu, vrlo prosto.


  2. Mislim da tih 10A manje ne bi trebalo da je primetno tako kako opisujes.

    Sto se tice Carga, mislim da je drugar pricao koji radi sa autodelovima da je to sve teska kina i slab kvalitet i u principu garancija je do vrata.

    Meni je prosle godine riknuo regler na 307 i kazem drugaru koji je radio da kad vec radi da zameni i lezajeve i kolektor i regler u kompletu.

    Od tada mi punjenje varira od 13,5-14,5V i to zanimljivo zimi kada se tek upali roka 14.5V pa i vise a kako se greje motor i verovatno sam altenator smanjuje napon i leti na visokim temperaturama sa klimom pada na 13,5 cak i manje na leru dok se to pre nije desavalo dok nije remontovan alternator.

    Regler koji je ubacen je As poland a to se verovatno samo zapakuje u poljskoj a ustvari je teski kinez, original regler koji je sluzio od fabrike je mislim bio bosch ili valeo i drzao je uvek preko 14v bez obzira na opterecenje.

    Ja bih na tvom mestu probao da dobijem neki povrat pa uzmi nesto krsteno ili teraj taj dok ne crkne mada je to lutrija jer nikad ne znas na kakvom mestu ce te ostaviti.


  3. Meni to djeluje da je siromasna smjesa plina koja onda utice i na mapu benzina i kod prvog paljenja naliva previse goriva pa se gusi (moze biti i obrnuta situacija mada manje vjerovatno).

    Skidanjem kleme akumulatora resetuju se zapamceni parametri pa ti zato onda par dana radi ok dok opet ne "nauci" lose ponasanje  :)

    Ja bih probao da opet skinem klemu i da par dana vozis samo na benzinu i ako tada ne pravi problem onda je definitivno problem do plina.

    Koji je proizvodjac plina ugradjen?


  4. Provjeri relej pumpe jel ok i inercioni prekidac, ja bi prvo krenuo od toga sto pumpa ne radi, nisi trebao da mijenjas  bobine i senzor radilice ako je pumpa primarni problem.

    A ako sam dobro skapirao svi ti problemi su se odjednom pojavili istovremeno (obrtomjer, pumpa i trokiranje) ?

    U tom slucaju ja bih provjerio i konektor na motornom racunaru da nije doslo do prekida nekog kontakta, korozije...da ti nije glodar kakav usao pa izgrickao kablove...

     


  5. Nema nigde da se kupi verovatno zato sto nije standardan deo koji se menja izuzev kod neke saobracajke kada moze da pukne ili se deformise.

    Sigurno moze ovlasteni servis da ti naruci ali ne kapiram zasto neces sa otpada, ovo je deo koji nema nikakvu vitalnu funkciju i skoro da nema nikakve razlike izmedju novog i polovnog koji nije ostecen.


  6. To sto je lampica sa simbolom dizne ne znaci da ukazuje na kvar iskljucivo dizni.

    To je lampica koja ukazuje generalno na bilo kakav problem koji prijavljuje motorni racunar sa bilo kojim senzorom, bobinom itd.

    Sto se tice tog rasta temperature to mi deluje da je normalan rast temperature.

    Trebala si ostaviti da radi duze pa da vidis da li ce stati na radnoj temperaturi od 80-90 stepeni.

    Senzor temperature bi trebao   biti sa desne strane motora u gornjem delu kad stojis ispred auta .

    Moguce da ti samo gubi kontakt na tom senzoru ponekad pa da racunar to prijavi, mozda je konektor samo oksidirao jer ti senzori obicno kad crknu to je kraj.


  7. Da, moguce da negde pusta i gorivo, pregledaj sve spojeve a i sama  creva, guma otvrdne i ispuca posle toliko godina posebno u motornom prostoru gdje su vece temperature.

    Imao sam slican problem sa mirisom goriva, jedva sam nasao da jedno crevo je onako malo kao vlazno, nema kapanja ili curenja pa je bilo tesko pronaci.

    Regulator moze da zeza da daje manji ali i veci pritisak goriva, u oba slucaja motor ne dobija odgovarajucu smesu i ne radi kako treba.

    Sa regulatora bi trebalo da ide i malo crevo na usisnu granu za vakum, pogledaj i njega da li je citavo.


  8. Cuj, ne mogu tvrditi nista 100% ali mi djeluje da bi moglo biti do regulatora ili sama pumpa blokira mada ako ti se uvek isto ponasa tako, da prvi put odradi normalno a posle steka veca je sansa da regulator zeza po meni.

    A sta se desava ako upalis motor da radi jel radi ili pumpa stane posle nekog vremena, pojasni malo, sto detaljnije objasnis problem pre ce neko dati neki koristan savet.


  9. Svasta bi moglo biti razlog tome.

    Zaprljan hladnjak spolja ili iznutra,ostecen dihtung glave,termostat,pumpa...

    Kao sto sam rekao,ako uspe da ugasi ventilator kada auto miruje ne bi ja to dirao jos nista.

    Ja sam menjao dihtung glave ali kad je bio vec u fazi da nije mogao da ugasi ventilator hladnjaka kada auto radi u mestu i nabijao je pritisak u posudu.

    Proveri da li kada tako digne temperaturu i kada lagano odvrnes cep od posude da li ce da digne nivo skroz da pocne da izbija iz posude, da li je anfifriz promenio boju u tamnu kao da ima ulja,da nema na cepu od ulja bele emulzije.


  10. Normalno ponasanje je da se temperatura digne dok auto stoji ili kad je pod vecim opterecenjem  do tacke kada pali ventilator hladnjaka a to je malo iznad normalne temperature.

    Pogledaj kada tako stoji u mestu da li se ventilator iskljuci posle 1-2 minuta,ako se iskljuci sve je ok.

    A sto se tice cviljenja moze biti svasta, u principu sve sto se okrece a takvih delova ima puno osim vodene pumpe (roleri,spaneri,alternator...)

    Probaj da lociras odakle zvuk dolazi,ja tipujem na alternator.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...