Jump to content
FAS Goran

Ruki

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About Ruki

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Loznica

Previous Fields

  • Garage
    Fiat punto 55s
  1. Kupujem set opruga za punta 1.1 1996 za zadnje kocnice, ako neko ima a ne trebaju mu, posto umalo da ostanem nasmejan malopre....propale mi kocnice i ustanovim da nemam nijednu oprugu na zadnjim tockovima, klipovi su tu, ali opruga nema...tako da su i paknovi otisli u k.... Moze i poklon, ako neko ima a kupe mu prasinu.
  2. Potreban mi je kompletan motor zadnjeg brisaca za Punto 1, 1996 god. Moj se nesto kanda pokvario kada radi mnogo drci i tandrce...
  3. Ako mislis na rupu za zvucnik...pa nek si kupi jedan par pa da njuskica skace BINGE-BINGE
  4. A da li ti mozda menja gas (smanjuje pa ga opet pojaca na normalan nivo) na leru?
  5. Kako rekoh, dok ne otvoris menjac i ne vidis o cemu se radi ne mozes da znas na cemu si. Moze mozda da bude i opruga na spojnici... a moze da bude i da ti je prsla korpa, mada ako taj majstor kaze da odvaja lepo... I nemoj da vozis kod nekih shustera koji nikada nisu skidali menjac sa punta. Ono jeste, sta je to par srafova i eto ga, al dzaba kad ja vidim majstora a on ne zna sa koje strane da se namesti i pridje poslu!
  6. Pa, pazi...ako se cuje u prvoj i drugoj vise nego u cetvrtoj, spremi se da otvaras menjac (mada ces to raditi svakako), jer je uzrok tome najverovatnije druk lezaj. A ako vec njega menjas i otvaras menjac, a auto ti presao preko 100000 i vise ujedno bar zameni i ceo set kvacila (na slici, spojnica, lezaj i korpa) da ne bi dva puta davao 50-80 evra za ruke majstoru. To ti je neki moj savet. Obavezno neka ti pogleda i sraf koji vrsi prenos sa rucice menjaca na birac brzina. negde odmah ispod mesta gde vetrobran naleze na sasiju, ispod haube a ispred vozacevih nogu. Mada preporuka je da kupis sve ovo : Spremis pare za majstora i za dan gotovo...
  7. Tzv. druk lezaj....proveri nivo ulja u menjacu prvo! Nakon toga, svejedno moras kod majstora da ti pogleda to jer je rec o cistoj mehanici.
  8. Aha mislim da znam gde je....vazi, ako budem prolazio, svraticu obavezno.
  9. Doduse, u petak sam tek kupio auto, 23.07. i kablovi od sonde su precvikani direkt iznad nje, nema pletenice, izduv varen na sastavku (ona tri srafa nakon grane iz motora) Danas sam bas bio kod majstora ovde u Lo, i samo sto sam ga upitao sta moze da bude (nisam spominjao sondu) rece mi kakva mi je sonda i da li radi kako treba, imam li neke greske da mi se javljaju...itd. Pored toga, kum (takodje mehanicar) mi je takodje danas dolazio i rece mi da je sajla ok i da ne bi trebalo da je nesto vezano za nju ili njen spoj od papucice pa do makine. I on mi rece da hoce zbog nesagorelih gasova da stuca ler gas. Al opet cu videti da navratim, mozda i u toku nedelje, potrebno mi je i par saveta oko semeringa na radilici, pusta mi ulje i sa leve strane kod kaisa i desno, mada mi rece kum da nije komplikovano da se zameni, a posto treba da zamenim i kaiseve i ulje hocu to odjednom da odradim i da ne diram vise. Gde si ti, u Sapcu ili negde drugde?
  10. Eh, mislim da sam resio problem....lambda sonda.... zagovorena zamena u subotu. U svakom slucaju hvala na pozivu. Kada budem bio slobodan, svratio bih, naravno ako si i ti slobodan!
  11. Pa pazi...to je neka gumica i mislim da sluzi kao zastita tamo gde se spaja sajla sa mehanikom na gasu... Da li moze da dodje do ove objasnjene pojave ako kompjuter brljavi?
  12. Pozdrav... Nov sam na forumu i kupio sam svoj prvi Fiat. Naravno od svog kesa i to po prvi put da nisam trazio novac od bilo koga, pa mi je zbog toga posebno drago i ponosan sam na svoj auto. Imam jedan mali problemcic koji je verujem lako resiv ali da pitam i nekoga iskusnijeg za misljenje. Imam Punto 1.1, 1996. god. Simptomi su sledeci: kada je na leru desava se da naglo smanji gas i posle 2 sekunde pojaca ga. Jednom mi se desilo i da bukvalno kao da blokira gas i stalno je pod punim gasom. Otvorim haubu i nadjem sajlu od gasa, pricvrscena regularno, ali ima neku gumenu kapicu koja seta na toj maloj duzini napred nazad. I kada spadne iz svog, ja mislim, osnovnog polozaja onda se i gas smanji. Ima li neko iskusniji da mi objasni kako da resim kvar jer ne zelim da prckam sam under the hood.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...