Jump to content
FAS Goran

Ascari

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ascari

  1. Nema ni godina dana kako sam ga kupio, prešao sam s njim 25000. Ne znam koji je interval zamene ulja, čuo sam da je 40-60000, ali u svakom slučaju treba da se proveri. Mada mi je drugi majstor rekao da svakako ne bi menjao brzine ako je nizak nivo.
  2. Robotizovani Znaš kako, nije da baš ljudi na forumu, pogotovu oni novi, ništa ne znaju. Imam uplaćenu pomoć na putu, ali nemam vremena. Gubiti ceo dan do Bg, pa posle još jedan kada idem po auto zaista mi je previše. Jednostavno nemam vremena u narednih desetak dana. A i ne mislim da se ne može završiti negde drugde bliže. Stvar je u tome što sam godinama sa Giuliettom išao u ovlašćeni servis koji je sada prestao da radi druge brendove osim Fiata i Jeepa, tako da sam malo zatečen. Jednostavno istekla im je licenca za dijagnostiku i rade samo ono za pta su trenutno ovlašćeni. Inače otišao sam juče u jedan poznat servis koji je inače pun do septembra i jedva ih ubedio da pogledaju, tj. da priključe na dijagnostiku. Prvo je ukazivalo na to da je problem sa regulacijom pritiska goriva u motoru, a zatim mi je rekao da je problem u ručici menjača koja treba da se zameni i objasnio mi je da ona ima neki senzor koji ne prebacuje u A/M mod. Međutim, ja sam pre dolaska vozio u M modu i u odlasku opet probao. Jednostavno registruje neki problem i prijavljuje ga, ali mi majstor kaže da mogu bez problema da vozim, samo bi trebalo i dogledno vreme to da se reši. Međutim, ono što primećujem je da ekonomik A mod ne radi. Tačnije dugme E više ne može da se pritisne, ne oseća se razlika u nivou kada se pritiska, sve je ravno, kao da je već pritisnuto. Bilo bi super da je samo do tog dugmeta.
  3. Ne bih da rizikujem i idem do Bg sa ovakvim problemom
  4. Pozdrav! Juče je počela da mi se pali lampica "Check transmission" i brine me što je to svaki put kada upalim auto. U subotu sam dobio grešku "Check engine" kada sam prilikom preticanja naglo dodao gas u nižim stepenima. Nakon pauze od par sati lampica se isključila i u povratku nisam imao problema. Jedino sam primetio kada skroz usporim ili stanem na uzbrdici da se buni kao da ne zna u kojoj da povuče tek kad stane kreće u prvoj. Nakon toga prešao sam oko 1000km normalne, umerene vožnje, pretežno na magistralnom putu i auto putu, bez ikakvih problema. Sve do juče. E sad, šta bi to moglo da bude? Nadam se tečnost za menjač. Nisam nikad proveravao. Nadam se da nije ništa ozbiljnije. Dakle, potreban mi je dobar servis u Nišu pošto onaj koji je bio ovlašćen više ne radi dijagnostiku. Model je 1.6 Multijet 120HP diesel automatic Hvala svima!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...