Jump to content
FAS Goran

Cile012

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cile012

  1. U pravu si, ali mene to i ne interesuje. Mene interesuju kodovi koji se pojavljuju na klimi kada se drži pitisnuto dugne za recirkulaciju i ostala navedena.
  2. Naime, neki dan naidjem na klip gde lik objasnjava kako se pali elektricni grejac kabine na većini auta,, i to zadržavanjem pritisnutog dugmeta za recirkulaciju vazduha. Znatiželja ubila mačku, ali nisam mogao da izdržim a da ne probam. Probam da uključim grejač i ukapiram da na mojoj lanciji musi, držanje pritisnutog dugmeta za recirkulaciju pali nešto sasvim drugo,, a držanje pritisnutog tog dugmeta zajedno sa auto dugmetom nešto treće itd. Ima li neko spisak komandi i objašnjenje šta pokazuje displej klime u tim slučajevima? Recimo dalje pritiskanje dugmeta za recirkulaciju pokazuje levi broj 05, desni 00, ponovno pritiskanje 24 levi, desni 00 ....
  3. U pitanju je lancia musa, ali pretpostavljam da je kod motora, i kod fiata isto, pa se nadam da ce neko prepoznati kvar i eventuano pomogne da resim enigmu. Naime, juce na pumpi dok sam cekao red, primetim dok je auto na leru, da je ler malo preko 1000rpm iako je normalno 800rpm, i danas na kratkoj relaciji isto. Ugasim auto, upalim ponovo, 800rpm. Malo ga vozim, digne ler na 1000rpm. I tada cujem da je ventilator hladnjaka ukljucen, a nije dostigao ni radnu temepraturu. Od gresaka jedino u1602 i p1302 koja valjda ukazuje na prekidac pedale kvacila, a vezano za tempomat.
  4. Nije niža. Tj, bar ja ne vidim razliku. Čak šta više, na autu su stigli točkovi 16, koje sam zamenio sa 15 točkovima sa "balonkama" ali sam dobio vrlo malo po pitanju "mekoće". Možda sam (čitaj verovatno) utripovao da je i ajnšlag na mojoj musi manji nego na drugim.
  5. Ma verujem da nisu fabrički sigurno, ali kako proveriti. Na oprugama ne piše nikakva oznaka a amortizeri su poprilično izguljeni od upotrebe, ono što je pisalo se ne vidi lepo. A i bez obzira, uzeo bih fabričke, ili po fabričkim specifikacijama, ali koje? Samo da su "mehki". Gledao sam ponudu koju ima moj majstor, od strane nekoliko kuća koje prodaju auto delove, sve ponude se definišu modelom vozila, a zatim po ceni. Nigde ne piše ovakvi, onakvi...itd
  6. Dakle, lancia musa 08, 1.3MJTD, Nisam stavljao u forum za lančije jer je pitanje uopšteno. Čitao sam po forumu razne topike o iskstvima sa amortizerima i ne vidim šta je rešenje. Jednostavno, juce sam probao nekoliko Musa i fiata Evo (drugar kupovao pa sam bio test vozač), ova moja je kao da se vozim na zapreznim kolima, ne smem preko lezeceg osim ako ne milim jer u protivnom, imam osećaj kao da sam otkinuo točkove. U krivinama je fantastična, ali džabe, radije ću to da menjam za udobnost. Moje pitanje je, ŠTA MENJATI NA TRAPOVIMA da bih dobio što udobniji auto? Ako su to amortizeri, koje su oznake na istim da bih znao da su što mekši i slično? Opruge možda?
  7. Pri kupovini auta, bivši vlasnik mi reče da je kutijasti deo tapacira koji strči u donjem delu gepeka levo, u stvari woofer i pojačalo za bose ozvučenje koji auto ima fabrički. Kako me ta izbočina strašno nervira (čitaj SMETA) kad nosim kabasti teret, skinuo sam tapacir i ukapiram da je u stvari u pitanju Blue&ME modul. Sam modul je na aluminijumskom nosaču i zauzima četvrtinu prostora ispod te izbočine. Vidim da kabal dolazi do modula kroz ceo gepek, a u prostoru ispod desnog tapacira ima mesta da se smesti modul bez alu nosača. Ono što me interesuje je da li će modul praviti probleme ukoliko ga izmestim na pomenuto mesto (blizina lima krila ili nešto drugo). Da li poznavaoci IDEE i Muse znaju, paše li tapacir levog krila u gepeku sa Muse pre restajlinga ili Idee na Musu restajling? Jer bi po izmeštanju Blue&Me modula zamenio taj tapacir sa izbočinom?
  8. Epilog priče. Zamenio sam zadnje cilindre i kočionu tečnost i sve je sada kako treba.
  9. Na mojoj musi je rikverc svetlo dole u braniku kao kod GP ali i jača sijalica nije pomogla Očistio sam unutrašnje sočivo pre menjanja sijalice Veću preglednost imam kad upalim sva 4 žmigavca. :-(
  10. Prvenstveno na Lancia musi, međutim, vidim da dosta fiata ima isto rikverc svetlo. Da li se samo meni čini da je ovo svetlo "nikakvo". odnosno uopšte ne služi svrsi. Stavio sam i jaču led sijalicu i opet je slabo. Ima li načina da se "pojača" ovo svetlo?
  11. Ne. Blokiraju zadnji točkovi sa dobošima. Zamenjeni prošle godine po servisnoj
  12. Hvala Zvezdo i Smireni. Nije meka kočnica, reaguje pri vrhu dok ne iskočim. Ali prvo ću menjati kočionu tečnost i odraditi kontrolu kočnica (rasturiti pa vizuelno...). Mislio sam da je 5ti kočioni ali to musa izgleda da nema...
  13. Naime, kada je vlažno vreme, kiša, dovoljno je da pipnem pedalu da auto počne da zabada (pričam o vožnji na malim brzinama po gradu) i vrlo je nezgodno. Čim malo "iskočim" odnosno pritisnem pedalu nekoliko puta, stanje se normalizuje i kočenje je moguće "definisati" količinom sile na papučicu. U pitanju je lancia musa ali pretpostavljam ako postoji problem sličan mom, verujem da se dešavao i na puntu i idei najverovatnije. Pozadi su doboši, napred diskovi. Tražih po forumu ali nisam uspeo da nađem isti problem.
  14. Upravo su mi ove informacije trebale Ivane. Hvala puno. Musa je 1,3 90KS 2008
  15. Kaako sam od nedavno vlasnik jedne Muse, a stigla je sa 16 točkovima i zimskim gumama, a posedujem gume 15 za letnju sezonu, hoću da kupim set alu felni 15 veličine. Međutim, nisam siguran koje mogu da odgovaraju sa ET i J oznakama za gume koje posedujem. Odnosno, imam u ponudi felne 15 ET37 6J za koje me interesuje da li odgovaraju, ako je već neko imao ovu problematiku u rukama. Gledao sam na willtheyfit i wheel size ali tu samo kazuje koja je razlika, a ne da li odgovaraju... Gume koje imam su 195 60 15. Trenutno su na autu gume 195 50 16 na felnama ET40 6,5J Hvala unapred
  16. Elem, kupujem lanciu musu, i gledao sam ovih dana , uglavnom 1.3 sa 90HP i jednu 1.6 sa 120HP. Recimo, znam da su ranije gledali da li auto "duva" ukoliko ide dim na čepu gde se sipa ulje, i na ovim 1.3 nema dima na čepu, međutim, na 1.6 i poluhladna ima dim na čepu, ali je kod nje brgasta odmah ispod čepa, ukoliko to ima veze. Zatim, i kada probam jedan primerak 1.3, vuče solidno, a druga, koja je za razliku od navedene, očuvana, na kojoj je i turbina remontovana prošle godine , jedva se kreće iz mesta i jedva ubrzava (pritom je na istoj uklonjen DPF i softverski isključen). Može li neki savet od iskusnijih? I na šta uopšte obratiti pažnju? Čitao sam ovde na forumu ali svaki dodatni savet je dobrodošo.
  17. Zdravo svima. Zoran se javlja ali nisam još vlasnik ni fiata ni lancie, ali pokušavam da pronađem odgovarajuću Lanciu Musu. Pa, ukoliko je pronađem, biće još javljanja. :-)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...