Jump to content
FAS Goran

WerfAwf

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    WerfAwf reacted to milan-jtd in Kamere & presretači   
    Ja mislim da sam negde naleteo na podatak da su aktivne tek posle dve sekunde od paljenja crvenog. To znaci da se nalazis kod prednje zaustavne a crveno je vec dve sekunde upaljeno, i ti udjes u raskrsnicu... 
    Ja na ruti imam jedan semafor koji vise ne trepce nego odmah pali zuto, pa crveno. Vozim klinca u sedistu pozadi i nekoliko puta me uhvatilo "narandzasto", ni jednom nisam hteo da nabadam kocnicu i da stresiram i cimam dete. Naravno, nikad nista nije stiglo.
  2. Like
    WerfAwf reacted to OMP in Kamere & presretači   
    Kamere za crveno svetlo su uvek postavljene neposredno na raskrsnici ili semafora tako je svuda sto sam ja vidjao a sto se tice prolaska na crveno kako sam cuo ili citao kamera je podesena sa tolerancijom od cini mi se 3 sekunde tako da nece da registruje istog trenutka kad se upali crveno i ti prodjes jer nekad crveno moze da se upali kad je bukvalno nemoguce stati ono tipa kad si paralelno sa semaforom ili neposredno ispred njega zato je i data ta tolerancija u slikanju pa ako si rposao sekund posle paljenja crvenog mislim da nema razloga za brigu.
  3. Like
    WerfAwf reacted to nemanja84bg in Kamere & presretači   
    @WerfAwfhttps://rnk.sipres.sud.rs/ ako sumnjas na nesto na datom linku mozes proveriti  svremena na vreme  tipa menjao si adresu a ti ostao neupucen itd. , semafori bi trebalo biti saobracajna policija i sud tako da ce ti tu izaci dugovanje stim sto se nece pojaviti dok ne zakljuce resenje ali opet mozda su menjali nesto u medjuvremenu pa bude islo brze itd. Sto se tih kamera tice najbolja ti je automatika penzionerski gas da ne zveras previse po banderama ionako ih ima na svakom cosku.
  4. Like
    WerfAwf got a reaction from nemanja84bg in Kamere & presretači   
    Vozilo se vodilo na mene, trebalo je da mi stigne prekršajna prijava na kučnu adresu, pa da mogu da platim u 8 dana pola, ali umesto toga, niko mi nije došao (znam da sam bio kući u vreme kada su me navodno tražili na adresi), već se kazna preinačila u kaznu za nedostavljanje info o tome ko je vozio auto tada i pošto ja nisam ni znao da ikakva kazna postoji, logično je nisam ni platio i oni su izdali nalog za prinudnu naplatu kazne, otuda u firmi. 0/10 iskustvo, samo mi jedno jutro stiže mejl da je dobijen nalog da mi se 27000 skine sa plate (25000 jer nisam prijavio ko je auto vozio i još 2000 za pokretanje postupka), ni pomena o prekršaju za koji treba da se plati niti kada je učinjen. Tako da sam malo naplasen da mi se sa ovim crvenim ne desi isto.
  5. Like
    WerfAwf reacted to neshaoct in Kamere & presretači   
    Ovako izgleda kamera koja snima crveno svetlo:
     

     
    Kao što vidiš stoji blizu raskrnice, okrenuta ka njoj (ne ka autu koji prilazi raskrsnici), jer na istoj slici mora da se vidi auto u raskrsnici i semafor na kojem sija crveno.
    Ta kamera kod buvljaka (sada već ima u oba smera) služi za kontrolu brzine, kao što pokazuje i postavljeni znak pre nje:
     

  6. Like
    WerfAwf got a reaction from nemanja84bg in Kamere & presretači   
    Onda moguće i da nije za crveno (barem se ja nadam). Nisam obraćao pažnju na znak, baš ću pogledati kada budem prolazio tuda. Na tom mostu je sada situacija sa kamerama malo drugačija (ima ukupno ja mislim 3 kamere. jedna crna koja gleda na raskrsnicu, i 2 bele koje gledaju u nadolazeće automobile). Ako beleži prekršaje, ova od NBGD ka gazeli bi mogla da vidi i tablice i semafor u istom kadru. Jedino što mi daje nadu je što je 30ak metara od raskrsnice, valjda bi morala da stoji bliže.
  7. Like
    WerfAwf reacted to nemanja84bg in Kamere & presretači   
    Za brzinu mi je stiglo za oko mesec ipo do tri , relativno brzo ali je procedura gde treba da se izjasnis da li si upravljao vozilom itd. Ako je vozilo rentirano i sl. odnosno cak ni na firmu se ne vodi kontam da to ide prvo tamo vlasniku upisanom u saobracajnu i sl., zato je i stigao taj nalog kao takav pravnom licu a i vreme toga bi trebalo da bude duze tipa dodas oko mesec dana (i to je sad pitanje kako koliko) jer se oni izjasnjavaju da su rentirali auto tamo nekom pa sad otprilike mozes proceniti koliko mu to dodje ...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...