Jump to content
FAS Goran

jovan1

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  1. @Ivan Ivane hvala ti na dobrodošlici, i na ovako detaljnom odgovoru! Čim dođem kući isprobavam, pa javljam šta sam uradio. Još jednom hvala na trudu!
  2. Poštovanje svima, Pošto vidim da je ova tema aktivna i “živa” odlučio sam da vam se javim sa pitanjem, pa možda ako je neko imao isti problem može da mi pomogne. Naime imam kombi Fiat Ducato X290 2.3, na sajtu MES-a piše da se za njega koriste elm i žuti adapter, meni treba samo za brisanje grešaka i skidanje limita (motorni kompjuter) tako da sam kupio samo elm327. Kupio sam verziju sa kablom sa aliexpressa, verzija 1.5. MES koji koristim je 4.6 “registrovan” (probao i sa free 5.0 verzijom, isti problem) . Imam problem u konekciji, tj moja pretpostavka je da je problem u drajverima. Razne drajvere sam instalirao, Microsoftov fabrički, sa cd-a od kineza, skidao sa neta nekoliko različitih, ali ne uspevam da dobijem OK u test-u unutar MES podešavanja. Dobijao sam greške: “Access to the port COM 3 is denied”, ATZ timed out, will not connect to any can. Pritom najviše su mi se pojavljivale prve dve, ova poslednja samo jednom i tada se u kabl u device manager-u vodio kao QBD čini mi se, ne znam sa kojim drajverom sam uspeo tu grešku da napravim ali mi se čini da sam tad bio najbliži haha. Menjao COM 3 na COM 2, menjao brzine sa 38400 na 9600 i u MES i Device Manager. Nisam uspeo ništa da uradim. Windows 10 koristim. Da li neko ima drajver koji radi sa ovim elm327 v1.5? I ako bi mogao da podeli, ili da mi kaže odakle da preuzmem. Probao sam i sa FTDI najnovijim drajverima ali bezuspešno. Nisam neki noob, živim od IT-a i imam iskustva sa raznim auto-dijagnostikama (VAG VCDS, BMW INPA,NCSEXPERT, ISTA) ali ovo me je skroz dotuklo da ne znam šta da radim. Unapred hvala na pomoći! Jovan

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...