Jump to content
FAS Goran

QuoreSportivo

Members
  • Content Count

    35
  • Joined

  • Last visited

About QuoreSportivo

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Kragujevac

Previous Fields

  • Garage
    Octavia combi 4x4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ja sam sa Quadraxer 3 jako zadovoljan. Vozio sam dosta km po suvom i po kiši, po dubokom blatu kao kramponke idu. Snega nema a jedva čekam da ih probam. Uzeo bih i neke lance pošto idem zimi po planinama za svaki slučaj. Šta vi koristite, one klasik Čajna ili nešto bolje? Ima li nekih da ne uništavaju gume, a da je cena normalna?
  2. Pojavili se testovi za all season na tyrereviews: https://www.tyrereviews.com/Article/2022-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm https://www.tyrereviews.com/Article/2022-All-Season-Tyre-Market-Overview.htm
  3. Ventili su spolja plastični, unutra mesing. Novi mislim sa ugradnjom 100 din komad. A to za lepak da. Meni su stavili onda tu neku mast belu šta je to već. Znači da probam sa lepkom.
  4. Ventile sam stavio nove kad sam menjao gume. Čistili su obod i stavili novi onaj lepak beli kako im se već zove. Moraću opet da ih teram da skinu, ovo će da mi uništi gume brzo.
  5. Stao sam kod retke gume na prošlom postu. Kao što rekoh Nexen su mi bile dot 19 i cele su se uništile. Pojedeni bokovi i fale komadi gume. Bilo je do trapa (hteo sam da ih potrošim leti jer su bile na ivici) ali više to što su se stalno izduvavale. Setim se da proverim kad mi auto ide lošije tad i napumpam. Dešavalo se da ispuste ceo 1 bar. 0,5 bara su gubile za par dan. To na otvorenom provalim u gradu i ne osetim. Elem danas posle 10 dana osetim, prednja leva sišla -0,4, desna -0,2, zadnja leva -0,2, zadnja desna -0,1. Šta mi je činiti, gume su nove novcate, propisno montirane, da li menjam felne ili ima neko jeftinije i pametnije rešenje?
  6. Da javim utiske. Vozim Kleber Q³ nekih 500 km. Na asfaltu imam utisak da su mi gume izduvane. Toliko su mekane. Večeras magistrala vodu i bare ne oseća, znači na volanu ništa kao da vozim po suvom. Sneg i +40⁰ nisam stigao da probam ali blato jesam, doduše šara je nova pa ide kao sa kramponima. Za sada sam prezadovoljan, pumpao sam 2.4 i 2.2 moracu da dignem na 2.5 i 2.3. Skinuo sam zimske nexen sg3 dot19 koje je pojeo loš trap i činjenica da su se nonstop izduvavale. Znači komadi gume su otpadali. Mislio sam da je do felni međutim vulkanizeri kažu da je guma retka. Šta god to značilo.
  7. Ako ako, samo neka bacaju. Još malo pa će da kupuju polovne od Kineza...
  8. Videh danas. Još mi nije jasno što je testirao Q² umesto Q³. Taman sam se ponadao da vidim šta sam kupio pre vremena. Našao sam u komentaru. Kaže kupili smo gume za test u novembru 2021. godine. Znači ovaj dot ne gleda...
  9. Apsolutno. Oni će para isto ili više da zarađuju, vulkanizere su u perspektivi sa AS klepili ako se iste pokažu kao ok. Onda će ili brže da se cepaju ili da budu skuplje. Verovatno ovo drugo.
  10. To se tako kaže. U smislu da nemam toliko nagla kočenja da opterećujem gume preterano. Dešava se naravno, uglavnom po gradu, na otvorenom ionako kočim uglavnom motorom. Ne znam onda kako zver od 3t uopste koči na vlažnom npr. Zaustavni put mu je svakako predugačak, još ako je loš kontakt sa podlogom to bre ko napunjen šleper.
  11. Da ti si imao problema sa balansom. Pa i ja mislim da je to ok guma za nas sa niskim zahtevima. Ja realno kočim kočnicama, ne gumama, ne pamtim kad sam zadnji put proklizao na kočenju. Ima još jedna stvar koja mi je slabo jasna. Blinde npr sad imaju C runflat all season, do skora su imale samo C runflat letnje gume (rekao bih po šari univerzalke) da se kupe, ne znam po Rusiji ili sličnim uslovima. Obrazloženje je da auto sa 3t ne može da ima problema sa trakcijom. Zanima me kako toliko sila koči na letnjoj gumi i da li je na kočenju suprotno logici bolje kad je auto pretežak?
  12. Aooo sad će ovi iz Save da te tuže za klevetu Salim se, dobro je da su na kraju i te gume ispale ok. Ti si osim buke svim drugim parametrima bio zadovoljan. Koliko beše sezona voziš već?
  13. Mokru travu sam zaplatio na alfi 156. I to je baš bila cifra tad za set kvačila, jedan cilindar, nešto kasnije je stradao i plivajući (pola godine). Nemamo isti, meni je haldex on je 90-10 do proklizavanja prednjih onda posle 1/4 kruga pali 50-50. Tebi je 100%, kad proklizaju 1/4 50-50. Po meni tvoj je lošiji sistem jer kad počneš da klizaš obično je već kasno, pogotovu ako ti jedan od prednja dva nema trakciju. Tu ti stoji u mestu auto, džabe je awd. Gume neću da rotiram, i meni je interesantna ta ideja, kad budem uništio prednje pojuriću iste felne dve i da kupim tu varijantu. S tim što bi šare valjalo da budu približne, tj kao na Q3 V. Zimska će se naći, letnja ne znam...
  14. Ja kupih Quadraxer 3 danas. Krenuše da mi spustaju cenu za 2, ali razlika nekih 1000 din i uzmem 3. Računam valjda su nešto unapredili ako su se već bavili novom. Za utiske ćete sačekati montažu, moram da pojedem ove sadašnje do kraja vrelih dana i regliram trapove jer mi baš jede gume. Testovi ko zna kad će, ako bude valjala valjala, ako ne kupiću dva seta i da smo zdravo. Što se utiska tiče lepa je pod rukom, liči mi na cc 2 i dalje, oni prorezi deluju da su duboki preko lamela ne ono par mm pa da ostanem posle 10k bez njih. 7,5 mm je šara tu su mogli malo darežljiviji da budu.
  15. Ma tema je dobra skroz, Kad krene priča samo se dalje otvara. Evo Djole pomenu da vozi letnje gume na alu felnama, zimi verovatno vozi čeličare. Zanima me da li tu ima i koliko istine i kome je alu felna pukla od snega i soli? Ja sam počeo da gledam drugi set felni sa zimskim gumama. Ni sam ne znam šta mi treba...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...