Jump to content
FAS Goran

Zika94

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

  1. Zika94

    ISO Konektor [guide]

    Pozdrav,jeste da nije skroz tema za ovo sto meni treba al je slicno.Imam Punta 2,u njemu je fabricki ovaj iso connector.E sad imam problem sa radiom,imam neki kineski radio sa multimedijom i sve radi super osim stanica.Jedva je hvatao jednu stanicu sad i nju nece.Kupio sam onaj pojacivac radija,al ne znam na sta da povezem crvenu zicu sa pojacivaca.Sve sam povezao osim te crvene zice,to navodno treba na neku da se poveze od kola al ne znam koju.Da napomenem da mi je elektricar pre mesec dana povezao da se na kontakt pali radio a ne kao sto je fabricki,da mi ne crpi toliko aku.
  2. Pozdrav,zanima me da li moze da se nekako osposobi svetlo gepeka na Puntu 2 1.2 8v 2002 god? Imam osigurač,imam fabrički svetlo i sijalicu al kad dignem gepek ne radi.Čitao sam da je nešto sa bravom gepeka problem i da je to u većini tih modela.Jel moguće da su Italijani napravili tako bezveze samo zbog estetike a ne da zapravo radi?
  3. Pozdrav svima.Imam punta 1.2 8v 2002 godiste.Radio sam veliki servis i majstor mi je rekao da je malo prosuo antifriza pa sam dodao jos izmedju min i max.Nakon toga krenuo sam na dalji put i pojavi mi se greska check engine.Imam onu kinesku dijagnostiku u kolima,povezem i izbaci mi gresku P0115(senzor rashladne tecnosti-neispravno radi).Obrisao sam gresku i posle toga mi se nije pojavljivalo za sad.Ne dize mi temperaturu ali me zanima da li je neko imao slican problem i da li je to do senzora i dal cu njegovom zamenom da resim to ili je nesto drugo u pitanju?
  4. Zdravo svima.Meni je Punto 1.2 8v stao u toku voznje.Nekako sam ga odslepao do majstora koji mi je rekao da je pukao zupčasti i otišli su ventili i glava.Kad mi je to rekao ko da me neko hladnom vodom polio.Reče mi da je investicija 300-400e i bio je prilicno nezainteresovan da ga popravlja.Drugar me savetuje da odem kod nekog drugog majstora da cujem misljenje,kao da moze jeftinije da se prodje.Kao cuo je da se na 1.2 8v u 90% slucajeva ventili ne stradaju prilikom pucanja zupcastog.Da li je moguce da je majstor samo hteo da me se otarasi jer mu se ne bakce sa ovim? I da li je neko imao slicnu situaciju gde je popravio auto?
  5. Zdravo svima.Meni se danas slicno nesto desilo,ugasio mi se Punto u 2 brzini.Naime,vozio sam do posla normalno i kad sam krenuo kuci,upalio je i vozio sam nekih 5 min i pri skretanju u 2 brzini mi se poceo da gusi i da gubi snagu i odjednom se ugasio.Ja stao,sacekao zaverglam ma jok.Pomerim ga u stranu opet nekoliko puta nista.Pozovem drugara,spojimo na kablove nista opet.U zadnjih par dana mi je tako pri manjim brzinama(1,2) kao da se gusi,trokira.Skoro mi je jednom pri paljenju malo kao zacvilio al je upalio.Ako je neko slican problem imao nek mi da savet.Svakako idem kod majstora,al opet da cujem utiske vase.Drug mi kaze mozda je pumpa za gorivo,mozda svecice,bobina,knock senzor kao vise stvari moze biti.Ja se nesto ne razumem,pa ne mogu da prepoznam kad nesto od toga rikne...
  6. Hvala na odgovoru.Uspeo sam nekako da spojim antenu i ovaj crni dzek i radi.Ovaj zuto-plavo-zeleni mi je visak.Jedino sto me zeza malo okvir tj blenda sa ovim novim radiom.Nece da lepo stoji iako odgovara za njega al nikako da ful udje nego malo klima al bitno da radio radi XD
  7. Pozdrav svima.Dobio sam neki obican usb radio od druga,hteo sam da ga povezem sa mojim Puntom 2.Skinuo sam stari fabricki radio,uspeo sam da povezem da on radi(tj.da sija),problem sto nemam deo za zvucnike.Imam neki deo viska,pretpostavljam da je to za zvucnike ili sta vec.Ovaj crni dzek sam spojio i posle njega sija,al ovaj zuto-plavo-zeleni je visak(na ovom novom radiju nemam ulaz za to nego ova 4 kabla) pa pretpostavljam da je taj zuto-plavo-zeleni dzek za zvucnike i da mi treba neki nastavak?
  8. Oterao ga kod majstora,on ga skinuo,sipao ulje i ponovo vratio uz konstataciju da nije mogao da nadje takav cilindar nigde.Ja vozio 2 nedelje i ono opet pocelo da propada.I ja sam ga trazio takodje,al nikako takav da nadjem.Otisao do kitkomerca,oni mi dali neki kao za moj al ipak taj neodgovara.Treba mi bas ovakav:
  9. Zdravo svima,imam vec nekoliko dana Punta 1.2 8v benzin 2002 godiste.Prvi mi je auto pa se ne razumem previse.Kad sam ga kupio vozio se normalno sve super.Pre neki dan drugar sedne i nagazi do kraja kvacilo i papuca kvacila mu ostane dole,ne vrati se nego moras nogom da je vratis.I to najcesce kad iz 1 u 2 prebacuje.Nekako ga doterali do kuce,sutradan ja probam na suvo onako da menjam brzine i kvacilo se vraca(malo me je patosnica zezala za prvi put pa sam mislio dal nije ona smetala i pomerio sam je).Dosta njih kazu da je verovatno sajla.Ja bih da oteram do majstora al ne znam dal je ovo sto se sad vraca samo privremeno ili nije.Ne bih da podjem do majstora pa da mi ostane na pola puta...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...