Jump to content
FAS Goran

srdjan_as

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by srdjan_as

  1. Pozdrav svima, evo da javim da sam danas uzeo auto od Gorana i došao kući u Leskovac. Motor je sada odličan, vuče i ide baš kako treba. Ostalo je još samo gumice da se zamene na kućištu ulja da ne bi curilo. Ostao je dogovor sa Goranom kada bude našao te gumice da i to zamenim. Za Gorana svaka pohvala i preporuka i još jednom hvala i pozdrav.
  2. Pozdrav ljudi, samo da vas obavestim da me je danas zvao Goran da mi javi da je sredio motor, i poslao mi je video kako radi motor. Ali posto motor pusta ulje treba zameniti gumice na kucistu filtera valjda, ako sam lepo razumeo. Tako da je auto ostao kod Gorana da sredi i to curenje a i ja do cetvrtka sam na nekom putu. Javicu se opet posle cetvrtka kada uzmem auto. Evo video sto mi je Goran poslao kako sada radi motor.
  3. Markoni nema još novosti. Goran mi je rekao da neće biti pre četvrtka. Čekamo obradu glave. Ovaj praznik je malo odužio stvari Javiću obavezno
  4. Evo covek me zvao da mi objasni sta je problem i poslao mi je slike. Pa reko da podelim sa vama
  5. I ja isto tako mislim da ga zadrzim naredne 3-4god. Auto mi se bas svidja, ali kozu mi je odrao. Ali Goran ce dati konacni sud. Javicu vam kada uzmem auto sta je Goran reko.
  6. Hvala Andreja na savetu. Kada Goran zavrsi posao pitacu njega sta mi savetuje. Da li da vozim ili da prodam.
  7. Kupio sam auto novembra prosle god od decka koji je porodican covek, nije mangup. Kod njega je bio 4 god, a on je auto kupio na auto placu sa kilometrazom od 110.000. Decko mi je lepo rekao da je on radio veliki servis kada je kupio auto i da sada ja trebam da uradim. Auto sada u tabli ima 173.000. Objasnio sta je sve radi i sta je menjao, kaze da ga je lepo sluzio. Ja kada sam gledao i probao, auto je bio super. A onda je kod mene posle nekih dva meseca sve pocelo. Prvo termostat, pa sredjuj projektore, jel su bili pozuteli, pa je krenula letva volana, stabilizator, pocelo ulje da mi curi ispod auta, pa je krenuo ovaj nemiran rad motora, agonija od tri nedelje i 6 majstora. Svako nesto gleda, misli, menja a to placaj. Onaj Alfin servis u Nisu me odvalio 4000 za gledanje. Kaze brate pola dana smo izgubili Auto jeste malo dobio snage posle njih, ne znam sta su radili, ali trebao sam sutra da opet dodjem da mi zamene lamda sondu ali sutra nije bilo jel je motor krenu da radi kao traktor kada sam stigo u Le. Tako da posle ove popravke kod Gorana ne znam sta cu raditi, da li da ga prodam ili da ga cuvam naredne 3-4 god. Bojim se da se igranka ne nastavi.
  8. Pozdrav svima, samo da javim da sam juce oterao auto kod Gorana i morace da ostane kod njega par dana jer ce otvarati motor. Kaze da nema kompresiju na trecem cilindru. Kostace otprilike mnogo, a videcemo kada se sve sredi koliko ce kostati. Ubi me finansiski ovaj auto.
  9. @Mijailović P. Prijatelju dimi na auspuh, i nisam siguran koliko troši ulje zato što negde curi. Moram i to da rešim. A kod turbine mislim da je suvo, turbina mislim da lepo radi jel se oseti da lepo povuče kada se nagazi. Javiću vam u čemu je problem kada Goran reši problem.
  10. Mali update Pre neki dan sam bio u jednom specijalizovanom servisu za italijanska vozila u Nisu po preporuci mog prijatelja iz Nisa koji odrzava svoju Alfu u tom servisu. Naplatili mi pregled 4000 din, ne znam sto, kazu izgubili su pola dana i rekli mi da lamda sonda ne radi i da ce to 90% resiti moj problem. Nova kosta 5800 din i da dodjem sutra da mi je zamene, zamena je besplatna Kada sam posao kuci za Le, jedno 5km pre kuce motor poce da radi kao traktor. Tako da sam danas zvao Gorana u Zemunu i dogovorio se sa njim da u utorak doteram auto. Imam onaj Vozzi paket pomoc na putu i slepanje neograniceno kilometara u Srbiji. Tako da cu to iskoristiti da oteram auto. Javljam kada sve bude zavrseno Pozdrav U drugi video se vidi i dim
  11. bio sam i kod elektricara, valjda bi primetio da je losa struja vrlo je moguce da je isto to i kod mene
  12. majstori su menjali mesta svecicama i bombinama i uvek prijavljuje gresku na 3. cilindru
  13. Hvala prijatelju na savetu. U ovakvoj situaciji puno znači
  14. Andreja mozda si upravu. Ali kada te zadesi tako neki problem koji traje vec tri nedelje i promenis 5 majstora koji ne znaju da rese vise nsi pametan sta sledece da uradis. Ja sam vec izgubio merak za taj auto a uzeo sam ga u Novembru. Do sada sam u njega ulozio vise od 500e, nekoliko dana od godisnjeg odmora (jer mi je posao udaljen 50km) plus ovaj problem koji ne znam jos koliko ce me kostati. A posle ce me registracija dotuci i mozda ostanem bez god odmora . Vise se on mene navozao nego ja njega
  15. mozda je i najbolje pravo kod Gorana. Mada put skoro 100e. mnogo...
  16. Nisam odvezo auto kod majstora sto je hteo da otvara motor. Nagovorili me prijatelji da odvezem auto u ovlascenom servisu u Nisu, auto MIG. Zvao sam ih i zakazali mi za sredu. Ne znam da li su skupi ali barem da nadju u cemu je problem, da se ne mlatim vise po raznim majstorima. Jedan kolega, Alfista mi preporucuje audo delovi i servis Loran, ul. Gornjomatejevacka u Nisu. Ne znam da li uopste da idem tamo. Posle 5 majstora do sada koliko sam promenio i vremena izgubio, ne znam da li da cekam sredu ili da odem do Loran autoservis. Trazim ovde na forumu za tog Loran-a nisam uspeo nista da nadjem. Jel ima neko iskustva sa njim?
  17. Zakazano mi je u sredu da oteram auto kod majstora sto mi je radio veliki servis. Kaze majstor da mora da otvori motor da proveri ventile, hidro podizace... Javicu vam sta je bilo da znaju i ostali clanovi ako uspe da sredi.
  18. Električar je menjao mesta svećicama i bombinama, i opet isti problem. 3. cilindar miss fire Inače u vožnji ne secka, vuče bez prekida, ali sa malo manjom snagom.
  19. Pozdrav ljudi, hvala na odgovorima. Celog dana neke obaveze pa tek sada stigoh da procitam i odgovorim. Na dijagnostici kada upali check engine prijavljuje da na 3. cilindru nedostaje paljenje. Ali lampica prvo treperi pa se onda upali kada komp registruje problem kada auto radi u mesto na leru 2-3 min. Inace je u voznji ne pali, niti treperi. Probacu sutra da pozovem Auto Sportivo da vidim kada bi mogao da oteram auto kod njih. Hvala Quadrifoglio Verde na preporuci za majstora. Inace cisto informativno veliki servis me je kostao samo 15.000 din, i kazu da su zamenili sve sto se menja na velikom servisu. Ja sam ocekivao da ce biti preko 20.000, bas sam prijatno iznenadjen. Delovi 9.000 i ruke 6.000 Dobio sam racun i mirisljavu jelkicu
  20. Zdravo svim clanovima, nikada nisam imao veci problem sa Fiatom kao sto sada imam sa Lanciom Deltom. Sve do sada sam imao razne Fiat modele i nikada neki problem, a sada imam Lanciu i veliki problem. Jeste Fiatov motor, ali kao da je neki baksuz sto sam prekinuo Fiat tradiciju Problem je ovakav: motor ima nemiran rad. Tako dok radi u mestu 3-4 min krene da mu se pali i gasi check engine lampica, i ako mu ne dam gas par puta onda ce se ukljuciti lampica stalno i ugasice mu 3. cilindar. Onda radi kao traktor. Ugasim auto, upalim i nema lampice samo nemiran rad motora (ne kao traktor). U voznji motor ima manju snagu i nemiran rad u mestu. Dok cekam semafor na pola minuta ja njemu moram da dam gas da komp opet nebi upalio lampicu. Inace problem traje vec tri nedelje i nikako da ga resim. Bio sam kod mog dugogodisnjeg majstora a on me poslao kod elektricara. Elektricar kaze da je sve uredu sa strujom, menjao mesto svecicama, menjao mesto bombinama, gledao struju i kaze da je sve uredu i da misli da negde vuce fals vazduh. Kaze moras kod mehanicara. Ja kod mog majstora ostavim kola u 8 ujutru i on me zove u 13h kaze da ne zna sta mu je i da nigde nije nasao da mozda vuce fals vazduh. Da odem kod plindziju. Odem kod plindziju, covek iskljucio sistem za plin, motor i na bezninu isti rad. Covek kaze mozda je preskocio jedan zub pa ventili nisu usaglaseni. Ja uradim kod negog boljeg majstora veliki servis, posto mu je i vreme, i objasnim da je mozda preskocio zub i da ga lepo uzube i da je mozda to problem. Uradili veliki servis ali problem i dalje traje. Bolji majstor kaze da treba da skida glavu da proveri sve unutra i da nema vreme za te stvari. Inace sam primetio da motor manje ima nemiran rad, skoro se i ne primecuje, i bolje vuce dok je hladan. To traje prvih 15min i ako se voda zagreje za to vreme na 90 stepeni za 5 min. Kao da taj problem ne zavisi od toplote vode u sistemu, nego se ugreje od toplote motora. Ocigledno da u Leskovcu ne postoji vise pravi majstor nego samo menjaci spoljnih delova. Nisu sigurni sta mu je pa mozda ne smeju da se prihvate posla, ili je to poso na kome ce se zarobiti ceo dan ili dva. Ako znate nekoga kod koga bi mogao da odem po vasoj preporuci u Leskovcu, Nisu ili gde god samo da vise resim ovu agoniju koja me pojede ove tri nedelje. Hvala puno i pozdrav svima.
  21. Pozdrav svim clanovima, zovem se Srdjan i dugogodisnji sam ljubitelj i vlasnik Fiat vozila, pocev od prvog auta a to je Tipo. Trenutno prvi put imam auto koji nije Fiat, ali ima Fiatov motor. Lancia Delta 1.4, 120hp, 2008. god Drago mi je sto ovakav forum postoji. Sve najbolje svima

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...