Jump to content
FAS Goran

mudriczex

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mudriczex

  1. Ok,slazem se po pitanju ohm metra i premericu otpor na TPC-u,mada u mom slucaju nemam problem sa variranjem obrtaja u leru,vec sa malim ler gasom a za to je zaduzen steper,koji je izmedju ostalog zaduzen i za sauh (leptir gasa stoji uvek u istom mestu i na leru i pod sauhom,sem kod karburator sistema).Termo davac salje informaciju ecu a ecu regulise koliko ce steper da se otvori ili zatvori-(otvoren steper=sauh, zatvoren=ler).Najvise mi pravi probleme prilikom starta,kao da se zagusi,onda pritisnem kvacilo,drzim gas on primi turu i sve je ok.Izvesno vreme radi ok pa se to ponovi,nema pravila,mada konstantno radi na nizim obrtajima.
  2. ^^^ To se resava tako sto nakucas torex (malo veci nego sto je imbus) a ako nista drugo seci ga...
  3. Ne mogu vise ni da se setim sta sam sve radio,ali mislim da sam obratio paznju na TPC,pratio sam ga na dijagnostici i nisam primetio da preskace a mislim da bi ga dijag prijavio kao gresku.Problem nastaje onog trenutka kada se motor zagreje,dok je pod sauhom nema frke radi ko sat.Isao sam juce kod coveka da ga nakaci na uredjaj i proveri da nije dihtung glave i nista,sve je u redu,tako da mi se sve vrti oko stepera.Nasao sam i EVAP ventil,jedino to mi je prijavljivao na dijagu,i opet nista isto se ponasa,inace evaporativni ventil odgovara od pezoa samo se preveze dzek.
  4. Za to godiste tj.novi tip ide steper sa sve leptirom gasa i u AP-u kosta oko 21000 a u KIT komercu je oko 16000.Za stari tip motora staper kosta oko 4000
  5. Provalio sam foru,u banci moze da se izvadi kartica samo za net... Pokusacu tako da odradim konbinaciju pa cemo da vidimo.Javljam ako uspem.
  6. Pokusao sam i sa otpadima,ocigledno znaju vrednost na nasem trzistu pa traze 100 eura. Mozda bih im i platio toliko da nisam video da taj deo postoji kao rezerni i da je zamenjiv. Sad im ne dam iz principa.
  7. Pa prilicno sam siguran da je steper u pitanju,on nije "uliven" u kuciste leptira vec ima neki oblik zeger osiguraca i moze da se izvadi a naravno i vrati jer ima i gumicu tako da nema frke dal ce da dihtuje.Nakon vadjenja osigurac stavis na steper,mast na gumicu i sve zajedno kliknes u kuciste.Malo je cimanje dok ne izadje,tacnije pipav poso,papagajke i srafciger i lagano.
  8. Pozdrav svim clanovima,ne bih da duzim pricu tako da cu odmah preci na problem koji me muci vec duze vreme. Imam Bravo 1.6 16v 2001g i dok je hladan radi relativno dobro a cim se zagreje pocne sa sitnim trokiranjima a cesto se i ugasi. Cistio sam dizne i rezervoar, stavio novu pumpu i izbacio filter iz rezervoara, ocistio leptir gasa i step motor, bobina i kablovi su ok svecice takodje, na dijagnostici jedino prijavljuje EVAP ventil ali i njega sam prevezao i nosta,i dalje se ponasa isto. Posle ove detaljne i dugotrajne pretrage sve se svodi na to da me naj verovatnije zeza step motor a to ne bi bio toliki problem da on moze kod nas da se kupi posebno a ne sa kompletnim leptirom i TPC senzorom sto sve zajedno kosta oko 22000 din. Molio bih vas da mi pomognete u smislu da mi prosledite informeciju gde bih mogao da kupim SAMO step motor, inace nasao sam na netu da se prodaje posebno po ceni od 27 eura ali je firma iz Berlina a ja nemam kombinaciju da ga platim karticom itd. Hvala u napred.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...