Jump to content
FAS Goran

Misha87

Members
  • Content Count

    160
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Misha87

  1. @darkman14, jel imas u planu negde da radis to farbanje/lakiranje? I ja imam 6-7 ostecenja na kolima, uglavnom ogrebotine na parkinzima od strane nesavesnih vozaca, plus na zadnjem brsniku sto me je neko malo vise izgrebao. Gledam da odradim to "parcijalno" farbanje za svoju dusu, da se ne stresiram kad pogledam kola, pogotovo sad kad je dosli lepse vreme :). Samo jos uvek nemam pojma gde bih to mogao da odradim, kod nekog pouzdanog majstora, koji me pritom nece oderati za cenu, a nemam ni pojma kako se krecu cene za takve poduh ate gde treba da se sanira po par cm na par mesta.
  2. Ja sam toliko puta ispizdeo ove i prethodne godine zbog tih nekih sitnih ogrebotina na kolima, da je to neverovatno. Blizu zgrade imam parking od trznog centra, uvek ima mesta, uglavnom tu parkiram, ali, koliko izludim kad vidim svako malo ogrebotinu na vratima. Evo bas veceras setao malo sa suprugom po kraju, pridjem kolima da im se divim i vidim na zadnjim vratima ogrebotinu, duzine par cm. Valjda neki debil nije znao da otvori vrata kako treba. Prosto mi je neverovatno da ima toliko retardiranih ljudi koji ni vrata od automobila ne znaju da otvore kako treba, da ne pricamo o parkiranju (Cak nije problem ni ako covek ne zna da se parkira, ali onda samo bar malo pazljivije da proba da se parkira). Bukvalno na 4-5 mesta samo u poslednjih par meseci imam ogrebotine na kolima od idiota koji su nesposobni za zivot izgleda. I onda nekad pomislim da nema ni potrebe da mastam o kupovini novog automobila, jer ako me toliko izbaci iz takta kad mi idioti zakace ovaj, koliko bi se tek nervirao kada bi to uradili na novom :D.
  3. Meni je nova Puma interesantna, realno je to Fiesta "na steroidima", ali mi simpaticno izgleda. Koliko vidim, dosta hvale automobil, a i cene su solidne.
  4. Odradio tehnicki i registraciju, 26k. Naravno, nije moglo bez glupih pehova. Tehnicki prosao lagano, bez nekih zamerki ili primedbi sa njihove strane, ali saobracajna koju bukvalno ne vadim iz novcanika (mislim da sam je prethodne godine izvadio samo prilikom registracije i tehnickog) nije mogla da se ocita nikako, nekoliko uredjaja su koristili, na dve lokacije, brisali je, cistili, nista ne pomaze, otisao cip nekako, a ima joj dve godine :D. Kako sam radio registraciju na istom mestu gde sam radio i prosle godine, imali su ocitanu u sistemu, pa su tu iskoristili. Na kraju su morali u policiju posle tehickog da bi dobio nalepnicu, ali kako je bio petak, u ponedeljak mogu da je pokupim. Rekose mi da sad kad su uspel da rese, realno ne moram ni da pravim novu do sledece registracije, ili ovu da probam nekako da "repariram" :D.
  5. Imam u planu da porucim neke stvari od Titaniuma, i ovaj peskir ce da se poruci onda sigurno :). Recimo drugar koristi njihovu cetku za felne i neki njihov cistac, kaze da rade top posao.Ja nedavno svratio u Ikeu, bilo tih cetki za bagatela novac, ali sam zurio i nisam kupio, ali je i verovatno kvalitet upitan. Ovu drugar koristi kaze da mu je top: https://www.titanium.rs/pranje-automobila/titanium-mikrofiber-cetka-za-felne-1-kom/
  6. Koji je servis? Slobodno javi utiske, nekome ce sigurno da koristi :).
  7. Stigle nove cene goriva! Litar evrodizela će na pumpama koštati maksimalno 204 dinara, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 185 dinara za litar. To znači da je dizel pojeftinio za dva dinara, dok je benzin ostao isti u odnosu na prethodnu nedelju.
  8. Ja sam malo citao i ovde na forumu a i na nekim drugim mestima, bas ima podeljenih misljenja. Od toga da 3k dinara troska je previse za neku dobit, do toga da su neki osetili poboljsanje u performansama a i potrosnji. Ja nemam problema ni sa performansama ni potrosnjom, dizne su za sada ok, poslednje ocitavanje prilikom kupovine automobila vise nego dobro, ali rekoh, mozda nije lose kao neka prevencija ili da se pomogne automobilu bar malo. Ponovo kaze, drugar vozi Golfa, 400k+ presao kod njega, bukvalno mu je 15+ godina u porodici i bas mi je nahvalo te aditive.
  9. Cestitke, da te sluzi dobro. Ja ih cesto gledam na oglasima, bas ta godista 2018. ili novije. Meni su simpaticni, u ovom trenutku, nakon Punta 15', ako bih uzimao Fiat ponovo, to bi verovatno bio 500X. Od ostalih su mi trenutno interesantni nova Corsa i Ford Puma, ali svakako ne planiram da menjam Ficu jos par godina minimum :).
  10. Ja sam citajuci neki clanak video da predvidja da ce cena biti 17k eura, sto bi mogao da bude pun pogodak (Realno je samo Dacija Stepway/Sandero jeftinija). Nesto sumnjam da ce biti ta cena, ali sa druge strane i ovaj MG ZS koji je kod nas u ponudi ima nesto nizu cenu od konkurencije,
  11. Ima li smisla stavljati WYNNS Diesel Extreme Injector Cleaner ili neki drugi slican za moj 1.3 mjet, euro5? Nemam nikakvih problema u voznji, dizne su proverene, sve je ok, rekoh vise preventivno da li ima smisla odraditi nakon malog servisa (koji uskoro dolazi). Svakako cu da vidim i sa Goranom koja je njegova preporuka kada odem na mali servis, ali rekog da upitam. Drugar i svog Golfa preventivno na svakih 5-6 meseci ubacuje neki specijalni koji je namenjen bas za Golfa (Zaboravih ime, rece mi da se tesko nabavlja u Srbiji) i kaze da mu je mnogo pomoglo. Mada, Golf je stariji. Neko kaze, motor ce biti tisi, potrosnja manja, mada, nikad do sada nisam stavljao nista, osim sto uglavnom sipam skuplji dizel u kola racunajuci da ce to da pomogne :D.
  12. Cestitke da te sluzi kako treba i da se navozate do prosirenja porodice :).
  13. @stex_pb, cestitke na kupovini, da ga sredis onako kako zelis i da te sluzi savrseno!
  14. Kako polako dolazi lepo vreme, gledam malo da sredim felne i odradim neko amatersko sredjivanje, pa rekoh da upitam ako neko ima da predlozi neko od sredstava, odnosno sprejeva za ciscenje felni. Da li je neko imao iskustva sa ovim Titanium proizvodima? Dosta ih hvale, ali ne znam da li je samo marketing zbog YT kanala? Turtle je racunam uvek ok izbor, za sta god da se koristi. Bio sam nedavno u Ikei, bila je gomila onih cetki za ciscenje, razne neke vrste, cena zaista bagatela (Generalno sam se odusevio sa cenom za neke od proizvoda koje imaju u ponudi), ali sam zurio i nisam kupio. Sad vidim da te cetke za felne prodaju i za 800-1000 dinara.
  15. @igor0511, ispratio sam bas nedavno na nekom od YT reviews, gde rekose da ce multimedija i radio stanice da se apdejtuju, odnosno da vec moze da se "skine" apdejt koji resava problem sa radio stanicama i jos nekim sitnicama. Ako sam ispratio, valjda se u servisu moze odraditi apdejt koji to resava. Mislim da je ovo bilo za Chery, ali rekose da je isto i za Gelly, odnosno da obe kompanije imaju isti "problem".
  16. Cestitke, nek je sa srecom i da te super sluzi!
  17. Interesantna boja, mada, osim pocetniku, ne znam ko bi se odlucio za motor koji ima ovaj automobil koji se testira. Slazem se sa ovim, ko moze, bolje da doda malo i uzme ipak jacu opciju. I dalje cekam da neko nas odradi review za novu Corsu, ona mi je najlepsa od svih iz ponude.
  18. Neka je srecna prodaja i nova kupovina! Bilo bi lepo da ostane u krugu foruma, prelep automobil super ocuvan, za pozeleti!
  19. Jedini pevač na koga je Mile Kitić ljubomoran!
  20. Meni je od pomenutih nova Corsa najineteresantnija trenutno, nekako, spolja i iznutra. Ali, raduje me sto ce se pojaviti nova Lancia, ima neki smek, videcemo kako to izgleda kad padne neki pro review.
  21. Ne znam, meni ponekad odaje utisak da je pokvaren, iako mi tako ne izgleda citajuci komentare. Ali jbm ga, iako ga dugo pratim i pogledam skoro svaki klip koji izbaci, nekako mi nije legao bas 100%. Naravno, mozda je top, ne znam ga licno, ali ovako sa strane, tako mi izgleda ponekad.
  22. Ovo mene "lozi". Vec duze vreme pravim listu sa Alija, sitnicice neke cisto da se nesto oko kola uradi, kad vec neke ozbiljnije stvari ne znam da radim 11.
  23. Mali update za Fuldu. Imao sam u prethodnih par nedelja vise prilike da testiram gume po kisi i mogu reci da sam odusevljen ponasanjem kola po u voznji po kisi, imam osecaj da mnogo bolje "leze" po mokrom nego po suvom, prosto mi je nekad uzivancija voziti u takvim uslovima, jer se kola prelepo ponasaju.
  24. Remont alternatora 14k, u sunce ti jbm. Ja moj pre 3-4 meseca platio 3500. Cesto razmisljam tako, koji automobil ce mi biti sledeci, ali onda kad vidim koliko se daje na popravke, mali i veliki servis, razmisljam da je bolje cekati, stedeti i kupiti novo, pa sam bar nekoliko godina miran. A onda sa druge strane kad vidim da nova kola nisu ni priblizno kvalitetna kao neka starija, nista mi nije jasno :D.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...