Jump to content
FAS Goran

Nexx

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Nexx

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/02/2000

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Lebane

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto mk.2 1.2 8v

Recent Profile Visitors

339 profile views
  1. Update: Promenio sam obe bobine i kablove za svecice. Stavio sam bosch nove. Isao na test voznju i auto odlicno prima gas. Medjutim posle nekog vremena, pritisnem kvacilo da promenim brzinu i autu samo padnu obrtaji i ugasi se, gori lampica za ulje i akumulator. Promenim brzinu, pustim kvacilo, auto se upali i nastavim da vozim. Na svakom pritiskanju kvacila, on se gasi, ali se pali u brzini. Stanem sa strane, izbacim iz brzine, punto se ugasi, probam da zaverglam sa malo gasa i upali. Dok mu drzim gas radi kad pustim gas opet isto. Pre menjanja bobina i kablova, auto bi zatrokirao i ugasio se. Na pokusaj paljenja bi samo verglao iako drzim malo gasa. Sad totalno druga prica. Da mu ne bih stalno drzao gas, izvadio sam klemu kao pre, vratio, dosao kuci najnormalnije. Inace sam provalio da ako izvadim kljuc iz brave, posle 5min auto ce sam da se resetuje i upali, bez diranja kleme. Jel neko zna sad sta je ovo? Takodje pre menjanja bobina i kablova, kad mi se auto ugasio nije dijagnostika mogla da komunicira sa kompjuterom. Izvadim kljuc i brave sacekam 5min da ne bi obrisao greske skidanjem kleme i kad se resetovao, mogla je dijagnostika da ocita greske koje su bile. Greske ocitane posle gasenja: P0113 P0351 P0352 P1300 P1301 P1320 P1324 P1325 P1380 U1600 U1601
  2. Update: Promenio sam senzor radilice, stavio nov. Otisao na test voznju, posle 20km se ugasio na sred puta. Opet isto, problem nije resen. Primetio sam ako ga ostavim 10-20min, a pritom se ugasio, posle toga ce upaliti ali pre toga dok ne skinem klemu nema sanse.
  3. @ISV_01 Ne bih znao. Nalazim na forumu dosta ljudi koji su imali isti problem, sa istim autom, ali nisu napisali da li su resili isti i u cemu je bio uzrok. Nazalost vecina njih nije aktivna neko vreme a postovi su stari 10 godina. Nadam se da ce neko videti ovaj post koji ima isti problem kao @drfikus i ja i napisati resenje... Sa nagadjanjima sam otisao u nedogled.
  4. @neshaoct Procitao sve, niko nije imao problem specificak kao kod mene osim @drfikus. Kad mi se Punto ugasi i probam ga upaliti isto izbaci kod kljuc gresku kao kod drfikusa. @drfikus Jel si uspeo resiti tvoj problem i do cega je bilo?
  5. Meni se cesto i hladan ugasi pa nece da upali dok mu ne skinem kleme. Zato mi je nelogicno jer u tvom slucaju se zagreje, pa se ohladi. U mom slucaju ne pali ni hladan.. Moguce da senzor radilice zeza, mozda je i ECU problem. Svakako hvala na odgovorima zamenicu prvo senzor radilice.
  6. Dobar dan, vozim Fiat Punta mk2 2001godiste 1.2 motor sa 8ventila. Cesto mi se desava da se punto u toku voznje ili na leru ugasi sam od sebe, a potom nece da upali dok ne izvadim kleme i time resetujem sistem. Nekad se ugasi na leru posle 5 minuta, nekad posle 30 kilometara nema pravila, a nekad se i ne gasi (bar za taj dan). Kad se ugasi vergla, ali ne pali. Tek upali kada mu izvadim kleme i vratim nazad. Ne trza, ne trokira radi kao sat, samo se iz cista mira ugasi. Autoelektricar mi je reko da zamenim svecice, ali nije pomoglo. Jel zna neko sta je u pitanju pomoc mi je preko potrebna?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...