Jump to content
FAS Goran

Boris Zonjić

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. @Woodoo sećaš li se možda izvora ovih fotografija? Gde si ih nabavio? Hvala puno unapred na odgovoru.
  2. Hvala! Boško Milenković 1939, pre trke vrši generalne pripreme na svom Bugatiju u njegovoj garaži koju je imao u Knez Mihajlovoj ulici. Za ovu trku je specijalno poručio nov set Michelin guma iz Francuske. Fotografija iz 1940 na Banjici sa Boškom i Bugatijem, koju je postavio Wodoo, je fantastična. Gledaću da je što pre retuširam i postavim kući kao deo dekoracije! Mnogo je dobra. Nisam očekivao da ću pronaći par odličnih fotografija ovde tako spontano. Zamolio bih svakoga ako može da mi pomogne oko ovog projekta kolorizacije fotografija sa gran prija iz 1939. Želim da napravim još izložbi, a svakako i u gradu gde sada živim, pošto sam napustio Beograd pre 4 godine. Evo još jedne sa izgradnje tribina. Inače Fotografija na kojoj je Manfred iza njegovog bolida broj 6 je bila u kutiji čuvana preko 40 godina i ja sam je prvi put prezentovao javno nakon kolorizacije. Posudio mi je kolekcionar iz Beograda koji inače i ne skuplja uopšte fotografije automobila niti tu tematiku uopšte.
  3. Moje poštovanje svima, imam pitanje za @Woodoo -a: Da li je ovo sve što poseduješ od fotografija vezano za Belgrade grand prix i za Boška Milenkovića ili imaš još ili možda poznaješ nekoga ko ima još fotografija sa ovog događaja? Zovem se Boris i imao sam izložbu kolorizovanih fotografija u muzeju automobila pre dve godine, naravno uz podršku pokojnog gospodina Brace Petkovića. Iako nisam još uvek kolorizovao baš sve fotografije koje sam sakupio a vezane su za glavnu trku GP ranga, uvek sam u potrazi za još jer svakako radim na tome da ih sve kolorizujem i retuširam ukoliko imaju oštećenja. Meni su potrebne u digitalnoj formi, sve što je vezano za trku, oko trke i za događaj generalno. Mnogo zahvalan unapred na pomoći da ovim hobi projektom objedinim i sačuvam deo srpske istorije u najboljem svetlu! Nekoliko fotografija koje sam kolorizovao.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...