Jump to content
FAS Euroauto Goran

Che Guevara

Members
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

About Che Guevara

 • Rank
  Regolari
 • Birthday 04/30/1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Arilje
 • Interests
  Celtic, R'n'R, skijanje, radio, knjige, pčele, priroda

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Sedici 1.9 mjet 2006

Recent Profile Visitors

309 profile views
 1. Pre neki dan stigle Kleber Dynaxer HP4 letnje gume (dot 4921, našao u beocar-u za 35k), pa računam da sam miran neko duže vreme što se toga tiče... Samo još da ih montiram, naravno posle praznika. Hristos voskrese!
 2. Ipak nemaju, ako ima neko drugi nekoga iz Čačka, Užica, Požege... Neka javi
 3. Skupio pare za nove letnje 16", 205/60 i odlučio da bude Kleber Dynaxer hp4. Moram ih naručiti online pošto ih nemam u blizini, cena je malo preko 8k po gumi ovo što sam gledao.. ima li nekih preporuka u kojoj online prodavnici kupiti gume, dal se može proveriti dot?
 4. @sisoje Pa šta da se radi, pratim kako se cene kreću kod nas jer nemam drugu mogućnost. Pre 10ak dana su opet svi (online prodaja) podigli za po 500 din u proseku po gumi. U medjuvremenu sam ipak odlučio da ne idem van fabričke preporuke (16", 205/60) i da to bude Kleber Dynaxer hp4.
 5. Lenor stvarno pomaže, prijatan a neagresivan miris koji neutrališe duvanski dim. Uzeo sam i taj rainaway za stakla, pa da vidimo kako će se on ponašati...
 6. Naručeno, ali čisto sumnjam kad razredjivač nije ništa učinio...
 7. Baš tako, ali ne CH, nego neku egzotičniju zemlju kad već mogu da biram Majstor uze nitro razredjivač, ali ni da pipne ono crnilo - kaže da je ta nalepnica bila pre nego što su prešli lakom. Jedino da se opet prefarba, nekako će on prekriti crnilo (git, šmirgla...) pa potom preko istom farbom, garantuje da se neće videti ni crni trag ni razlika u nijansi na gepeku. Pošto se znamo, kaze 3000din, pa ću verovatno i uraditi tako čim bude toplijih dana...
 8. Još malo sam sinoć uspeo da skinem uz pomoć fena, ali crnilo je ipak ostalo. Još ružnije izgleda krug (od veće nalepnice) koji kad je suv nema odsjaj (namerno sam parkirao do vrata garaže gde se to jasno vidi). Kao da je lim mastan, kad ga pospem vodom izgleda normalno i ima odsjaj, ali se kapljice brzo razlažu i krug postaje "mutan". Sutra ću oterati do profesionalca, ali me interesuje da li je lak oštećen ili samo zamašćen (pa da probam razredjivač)?
 9. A kako da povratim sjaj laka, koji se vraća samo dok je mokar, cim se osusi ono matira (kao da je masnoća, a ustvari sam verovatno oštetio lak sa acetonom)? Da nitro ili uljani razredjivač ne napravi još veću štetu?
 10. Zaboravio sam reći da sam grejao i sa fenom, znači nalepnice su faktički skinute, ali ostao je taj crni obris (od lepka čega li već) i ne mogu mu ništa. Takodje je ostao jedan malo "mutniji" krug, verovatno od sredstava koje sam koristio...
 11. Bile su dve nalepnice jedna preko druge, koristio sam vruću vodu, alkohol, aceton, medicinski benzin. Ima li mi pomoći?
 12. Sveto pravilo svih foruma: pročitati malo stariji sadržaj, nije pisano za badava. I tako ja nadjoh neki zlatni omekšivač Lenor, patosnice su preprskane, pa ostaje da vidim dal je jači duvan ili Lenor...
 13. Osveživač da li je neko imao ovo? Treba mi nešto da neutrališe duvanski miris...
 14. Hvala @Ivan na detaljnom odgovoru. I ja sam malo prešao preko stranih foruma gde ima onih upravo sa ovom dilemom: većina ne iskazuje neku posebnu razliku što se tiče promene izgleda ili udobnosti; ali činjenica je kad bi stavio 55 umesto 60, kilometar sat bi "lagao" (kad pokaže 100, ustvari ide 97kmh, osto tako i za kilometražu). To po meni nije neki bitan problem. E sad jedino radi tog komfora (pošto ću leti imati 15km lošeg makadama svake sedmice) i samog izgleda guma (dole su slike trenutnih 205-60).
 15. Prelistao sam temu unazad 5 godina, i video da su "preporučena" odstupanja do 3%. Alternativa 205-55 je 3,1% manja od fabričke preporuke 205-60 u 16", ali samo 0,4% manja od druge fabričke preporuke 195-65 u 15". Ono što me jedino brine koliko će auto dodatno izgubiti na udobnosti, jer je ionako sa 205-50 16" prilično tvrd...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...