Jump to content
FAS Goran

Tipo87

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

  1. Izvinjavam se sto ne stizem svima da odgovorim na poruke...Pogledacu kasnije kolika mi je bila prosečna brzina ali mislim da se kretala izmedju 20-30km/h....Pre Tipa sam vozio Audi A4 1.9tdi i na isti nacin sam merio potrosnju po gradu i bila mi je 6,7l i sad izmerim sa Tipom 9l nadam se da me shvatate...
  2. E pa onda nesto nije bas kako treba kod mog auta...Probacu da pitam u nekom servisu sta oni misle o svemu...
  3. A zar ne gledaju sad na tehnickom dal imas DPF filter.... Auto sam uzeo jer mi je iskrso povoljno a znam ko ga je vozio i kako odrzavao...Samo sto je on nio vozen uglavnom van grada i duze relacije. Probao sam inace i Tipo 1.4 benzin i mogu vam reci da to jednostavno nije isti auto! Bukvalno auto nece da ide u odnosu na dizelaša! Nadam se da se nece niko uvrediti ko vozi benzinca al nažalost tako je... E to je to i kod mene je isto ovako 9l potrošnja doduše ti si bas kratke relacije pravio kooiko vidim od po 1 5km ja sam ga vozio malo duze npr oko 10km al mi je i dalje ta potrosnja po gradu! Sto mi je neverovatno za 1.6 motor!
  4. Hvala na pojasnjenju, meni pokazuje te nerealna potrosnje od 25l/100km sumpor nisam osetio mada su bili zatvoreni prozori...Probacu malo ovih dana da provozam auto malo na auto putu, citao sam u onom fiatovom upustvu pise 15min voziti 60km/h na preko 2000 obrtaja da bi se zavrsila regeneracija pa cu onda da mu izmerim potrosnju...Jel i vi ostali koji vozite dizele sa DPF-om ga ovako cistite?
  5. Ok hvala svima na odgovorima, praticu i dalje potrošnju pa javljam...Inace ranije nisam vozio auto sa DPF-om ne znam dal postoji neki nacin da ja znam kad je on zapoceo proces regeneracije ili se on konstanto odvija u toku voznje kad motor postigne određenu temperaturu?
  6. Evo ovako auto je presao pravih 170.000km sto se tice dpf-a na dijagnostici je pokazao da nije jos uvek zapusen, nivo ulja u motoru normalan, inače je veliki servis uradjen pre par meseci...Napunio sam rezervoar do vrha restartova trip kompjuter upisao tacnu kilometrazu, na kraju mi se potrošnja goriva kad sam posle 100km svratio da dospem gorivo poklopila sa bordom kompjutera koji je isto pokazao 9.1l...
  7. Polovan Tipo, ali odrzavan redovno sa svim servisiam radjenim u servisnom intervalu... Da uglavnom su kratke relacije bile u pitanju i jako je lagano vozen auto...Zato me zanima iskustvo nekoga ko isto ima Tipa dizelasa kakava mu je potrosnja.
  8. Skoro sam kupio auto i bas da izmerim potrosnju goriva kad se nisam slogirao 9l strogo gradske voznje! Da li neko na forumu ima dizela i koliko mu trosi, hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...