Jump to content
FAS Goran

komplikator

Members
  • Content Count

    56
  • Joined

  • Last visited

About komplikator

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Izgleda da nema nikakvih pravila, šta se kome zalomi. Kao i za bilo šta što se kupuje u današnje vreme...
  2. Već sam pisao o ovome na drugim forumima... Imam problem lupanja zadnjeg desnog točka preko neravnina. Znači kada je grublji asfalt u pitanju, nešto u tom sklopu ima lufta i lupa metal o metal, kada neko (80+ kg) tu sedi onda toga nema. Pošto se čačka zadnji trap razmišljao sam o zadnjim amortizerima. Amortizeri su fabrički (verovatno), i definitivno su oslabili posle 24 god. Mislim da nisu u potpunosti neispravni, ali ako je zadnja klupa puna ume da se zaljulja preko ležećih. Vidim da se ovde pominju KYB, Monroe, Bilstein odnosno najviša klasa amorta. Meyle oko 4500 Monroe oko 6000 Kyb/Bilstein 7300/7800 Zavisno od zahtevnosti prvog kvara bih odredio i cenu amortizera. Ja nisam nešto zahtevan i ne bih ubacio najvišu klasu amortizera nazad već nešto da radi posao. To je moje laično mišljenje, ali ako se isključivo uzima viša klasa da se ne zaletim sa nečim jeftinim?
  3. Da, svim gumama je opao pritisak, pa čak i rezervnoj. Nisam znao da vreme na taj način utiče na promenu pritiska u gumama, bilo je baš naglih promena temperature. Pre nekoliko dana je u toku noći bilo par stepeni iznad nule, sada +20.
  4. Nije naravno problem za 100 din, ali vulkanizer mi nije ništa ni predložio u vezi toga pa sam ostao na starim. Imam 2 kompresora/manometra, onaj mali 12v koji uvek imam u gepeku i klasični Villager 50l kompresor sa crevom za pumpanje. Oba pokazuju isto, mislim da jesu donekle tačni. Pratiću vremenom kako se ponaša, pa ako se problem pogorša moraćemo da tražimo problem.
  5. Gume kupljene sredinom Juna, Quadraxer 3. Taman ta 2-3 meseca koliko sam i napisao. Malo sam se iznenadio pošto stare Wintere sam proveravao 2-3 puta godišnje (pred smenu sezone) jer su izuzetno dobro držale pritisak. Možda smo trebali da ubacimo nove ventile, ali to je što je...
  6. Jel normalan pad pritiska od nekih 0.2 bara u roku od nekih 2-3 meseca? Pretpostavljam da nije, sa prošlim gumama nisam imao takvih situacija. Gume su bile 2.4 pa su spale na 2.2, sada sam ih ostavio na nekih 2.3 bara pošto su temperature niže nego letos. Dotegao sam iglice ventila za neku četvrtinu kruga, bez nekog pretezanja.
  7. Danas videh Hyundai Kona taxi na struju i vozi se na Triangle gumama.
  8. Dok sestra šopinguje ja odradio malu proveru šta se vozi na parkingu. Od AS guma što je moja interesna sfera monopol drži Tigar, i to ne samo danas već uopšteno. Isključivo se vozi Tigar, vidi se jako retko po neki CC, Savu jednom video, Kleber/Fulda ništa. Nije mi jasno zašto se tako forsiraju, ili ih vulkanizeri guraju, ili su toliko fantastične gume.
  9. Prelistao sam oglase kod nas, iz okoline (Bos, Hrv) čak i neke Ukr oglase i nisam našao niti jedan polovni Quadraxer sa bilo kakvim bitnim oštećenjima. Malo se kajem što se nisam odlučio za susedni tab u Chromu gde je stajalo Hankook Kinergy, ali su me tih 2000 više din koliko bi me izašao Hankook gurnule ka Kleberu. Da, naravno da 2000 din nije mnogo ali već sam maksimalno podigao lestvicu (budžet) jer su mi inicijalne kupovine bile Sava, Tigar, Barum... Ipak se treba negde zaustaviti. Ne vozim agresivno, ne prelazim neke ogromne kilometraže 5-6.000 km godišnje, tako da se nadam da neću imati problema. Inače sam apsolutno zadovoljan gumom, jedina manja zamerka jesu nešto mekši bokovi mada imam još fore da pojačam pritisak.
  10. Nisam ni ja nešto bolji. Vikend vozač, radnim danima sam rekreativno bajsom u prirodi. Inače listao sam malo oglase, i nisam video niti jedan Kleber Q2 sa nekim značajnijim oštećenjima. Ali zato ima zimskih sa oštećenjima, ove gume sa slika su baš uništene. Pretpostavljam da su vožene leti, ili je trap u problemu.
  11. Vreme će pokazati kakve sam sreće, nadam se da neću imati problema kao što ni ti nisi imao.
  12. Bilo kako bilo, sada nema nazad. Što je do mene trudiću se da ih što bolje sačuvam, pa ću vremenom videti šta se dešava. Verujem da svaka guma/proizvođač ima svojih bubica (verovatno namerno) pa čak i korporacije premium segmenta poput Michelina, Contija pa šta se kome zalomi... Baš sam siguran da Kleber godinama nije čuo za taj problem, ma vaaži. Baš sam skoro gledao neke YT klipove da se ljudi žale da im Falken jako brzo ispuca i u letnjoj i zimskoj varijanti ali oni nisu tako popularni kod nas.
  13. To je samo neki komentar koji sam našao na nekom Mađarskom sajtu, nije bilo slika. After a year of use, the tread of the tires on the front landing gear splits and separates in layers. According to the tire specialist, the warm asphalt tears. Ako sam dobro shvatio neki površinski sloj gume se odvojio/odlepio od ostatka gume. Sad ne znam da li je sa Q2 takav slučaj, ili se kidali neki nasumični komadići gume. Ovo je jedan jedini komentar te vrste koji sam ja našao, bio je još poneki negativni u smislu voznih karakteristika gume ali to meni nije bitno. Svi ostali komentari su baš pozitivni. Malo me je smorila ova situacija, gumu sam upravo uzeo zato što bi kao AS trebalo da nešto bolje podnosi vrućinu od klasične zimske, zbog toga nisam išao na Fuldu Multicontrol. Winteru sam koristio u svim uslovima i nisu imale ni najmanjih oštećenja, osim normalnih znakova starenja. Da ne bude sve tako crno, možda je i bolje da obratim pažnju i malo korigujem vožnju tokom ovih vrućinčina da bih predupredio eventualna oštećenja.
  14. Uslikaj obavezno prvom prilikom baš me zanima kako to izgleda. Nadam se da Quadraxer 3 nema tih problema. Na netu sam našao jedan jedini komentar da se neko žalio da mu se skida sloj sa pogonskih guma, kada se taj lik obratio vulkanizeru on mu je rekao da se zbog temperature asfalta odlepio taj sloj. Mada ko zna kako je vozio kad je spalio gume...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...