Jump to content
FAS Goran

Banneks

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Banneks

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ako nekome treba na ovom linku je torrent za sve NaviDrive RT3 Europe 2016-2017 diskove. Probao sam disk sa delom gde je Srbija, u mojoj navikaciji za Bravo 2007. i radi. https://carsoftos.com/index.php?do=download&id=837
  2. Pozdrav. Evo ovih dana se bas zanimam sa android multimediom na Bravu 2007. godiste. Auto je kad sam ga kupio imao multimediju sa canbus boxom HiWorld kao na slici kod tebe, ovaj drugi ne znam za koje automobile je. I isto je radilo samo prebacivanje na ulaz za rikverc kameru. Napravio sam pomocu arduina i mcp2515 modula za canbus sniffer, koji sam nakacio na canbus da vidim sta se salje. Kad sam pokupio listu kodova koji se pojavljuju na canbusu trazio sam po internetu i naleteo na kodove za 500e. Provalio sam da taj canbox radi sa 29bit identifikatorima poruka a na bravu su 11bit. Zato multimedija ne "razume" poruke na canbus. Dobar deo kodova za 500e Hiworld canbox razume. Sa arduino nano i mcp2515 sam napravio "prevodioca" sa 11b na 29b Can id. Bas sam naleteo na ovu temu dok pretrazujem po internetu za 29bit kodve kod fiata koje multimedija razume. Za brava trenutno radi prikazivanje otvorenih vrata. Nisam stigao da probam komande na volanu. Pokusavam da nadjem kod za parking senzore ali nesto ne uspevam. Ako ima nekoga na forumu ko se bavio sa canbus-om na nekom fiat modelu i ima 29b kodove i hoce da ih podeli pa da isprobam i za druge mogucnosti.
  3. Po uputstvu @yoxa sam radio. Bukvalno isto samo sto sam odabrao fiat bravo. Stavio sam Type 2 za probu i otvorilo je ono sto sam trazio(jezik i vreme).
  4. Da se pohvalim operacija je uspela. Hvala svima na pomoci. Nabavio sam ovaj elm327. Prvo nije hteo da se konektuje ali kad sam skinuo otpornik oznacen na slici uspelo je.
  5. @yoxa Hvala. Znaci da ima nade :). Samo jos da nadjem neki elm koji moze da se nakaci. Probao sam neku bluetooth verziju elm327 koji sam imao. Sa njom izbaci This interface is not compatible with ELM 327 1.3! Will not connect to any CAN module.
  6. @neshaoct Pogledao sam ja uputstvo pre postavljanja pitanja i video kao sto ivan kaze da je meni skracen. Ima samo 3 ili 4 opcije. @Ivan Stari tip je sa 12 dugmica. Hval u svakom slucaju. Ne ostaje mi nista drugo nego da jurim negde ispravnu jer malo nervira kad ne razumem nista. I vreme stalno blinka.
  7. Pozdrav svima. Da li je moguce promeniti jezik i podesiti vreme na instrument tabli bez fabricke multimedije/navigacije? Uzeo sam bravo pre nekoliko dana kome je pokvarena navigacija a jezik je nemacki. Pa ako neko zna nacin da se to promeni a da ne kupujem fabricku multimediju posto vec ima neku android. Hvala.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...