Jump to content
FAS Goran

krajo

Members
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

About krajo

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Prnjavor - RS

Previous Fields

  • Garage
    Pežo 308-T9 1.6 hdi Punto Evo 1.3 MJet 62kw

Recent Profile Visitors

527 profile views
  1. A sta je Wynsom? Dvije godine vozim konstantno punta.Pređeno nekih 40 hiljada. Radi nekada dobro(ne stresa se i ne puši bijeli dim), a nekada se stresa pa se smiri. Ne primijetim da slabo vuče ikada.Nema crnog dima kada dodam jači gas. Samo to stresanje.Nekada se više stresa, a nekada manje.
  2. Da li je iko sipao kakav aditiv u gorivo pa da malo pokuša poboljšati rad dizni?
  3. Kod mene prosječno troši 5-6 litara. Mislim da su kod nas goriva generalno loša pa i to utiče na potrošnju.
  4. Da li si upoznat da možda sada ima opcija reparacije tih "problematičnih" dizni za 1.3 mjet od 62kw? I da li se u motor od 62kw može staviti dizna recimo od 55 ili 70kw? Ako nije problem da mi malo pobliže objasniš ako si upoznat sa tematikom. Hvala.
  5. @Tomash Šta bi na kraju, da li si preuzeo auto i da li je riješen problem?
  6. Dizel je u pitanju 1.3 MJet. Jedan grejač je bio neispravan i njega sam promijenuo.Sad kada upalim auto, motor radi mirnije dosta.Samo odjednom se pojavi dim iz auspuha i tako dimi jedno 5-10(najviše) minuta i onda opet prestane dimiti.Da li je možda regeneracija DPF filtera ili je taj isti filter dosta prljav? Išao sam na dijagnostiku i pobrisao greške koje je očitavao za dizne, grijače i protokomjer zraka što je normalno pošto sam isključivao dizne sa napajanja i same grijače i protokomjer zraka, a sve to da provjerim stanje istih. Jedino što je na dijagnostici pokazao grešku senzora hlađenja motora, a taj senzor nisam dirao. Sve te greške sam izbrisao dijagnostikom. Da napomenem auto vuče i ide normalno.
  7. Pozdrav društvo. Da ne otvaram novu temu. Juče upalim auto i motor radi nemirno, poskakuje kao da rade tri klipa. Na displeju ispiše "check glow plugs" i svijetli lampica grejača. Znalo se i prije dešavati da prilikom prvog paljenja motor radi malo nemirno ali se za par sekundi ustabili rad i nije ispisivalo ništa na displeju. Da li ovo znači da ne radi jedna dizna kako treba? Može li biti da je uzrok neispravan grejač samo? Hvala.
  8. Zamijenuo sam akumulator i jedno vrijeme se nije pojavljivalo. Poslije toga se povremeno pojavi da je start-stop sistem nedostupan. Auto normalno ide i ja ga vozim.Ne obraćam više pažnju. Negdje sam pročitao da ima nekakav senzor kod mjenjača koji kada se promijeni pa zna riješiti problem. Nisam provjeravao gdje je taj senzor i da li uopšte postoji.
  9. Ako je problem bio u filteru ulja, onda je gubio ulje u filteru, pa kada dodaš gas pritisak ubaci ulje u filter.Kada se postavlja filter treba se dobro obratiti pažnja kako stoji gumica ,da li je pravilno nalegla. Čudi me da ti nije puštao ulje na filteru, ako već nije bio dobro namješten? Neka si riješio problem.
  10. I kod mene je ispisivalo na displeju da je start-stop nedostupan.Akumukator je bio loš. Zamijenim sa novim odgovarajućim, start-stop od 60ah. Opet mi nekada ispiše da je start-stop nedostupan. Mjerio sam da li je alternator dobar, tj da li puni, i u redu je. Šta bi moglo biti?
  11. Set lanca, je li to veliki servis, tj pogonski lanac? Kako si znao kada trebaš mijenjati lanac, da li se počeo čuti ili na osnovu pređenih kilometara? Kod mene ima na satu 210 hiljada pa ne znam da li da mijenjam veliki servis. Šta znam možda je neko prije odradio servis?Prethodni vlasnik nije, pošto mi je rekao.Kod njega je bio 5 mjeseci, a on je ga je uvezao.
  12. Provjerio sa alternator. Dobar napon pokazuje prilikom rada, 14 V. Još da negdje odvezem gdje imaju aparat da provjere snagu akumulatora.
  13. Provjeriću akumulator. I još ću provjeriti da li alternator radi kako treba.
  14. Znam da jeste greška ali reko možda je imao neko isti problem. Možda je do nekog senzora ili možda ne radi alternator kako treba?
  15. Pozdrav . Samo se aktivira start-stop i upali se lampica od motora i žuti trokut. Šta bi moglo biti, je li imao iko sličan ili isti problem? Hvala.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...