Jump to content
FAS Euroauto Goran

krajo

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About krajo

 • Rank
  Il Nuovo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Prnjavor - RS

Previous Fields

 • Garage
  Pežo 308-T9 1.6 hdi Punto Evo 1.3 MJet 62kw
 1. I kod mene je ispisivalo na displeju da je start-stop nedostupan.Akumukator je bio loš. Zamijenim sa novim odgovarajućim, start-stop od 60ah. Opet mi nekada ispiše da je start-stop nedostupan. Mjerio sam da li je alternator dobar, tj da li puni, i u redu je. Šta bi moglo biti?
 2. Set lanca, je li to veliki servis, tj pogonski lanac? Kako si znao kada trebaš mijenjati lanac, da li se počeo čuti ili na osnovu pređenih kilometara? Kod mene ima na satu 210 hiljada pa ne znam da li da mijenjam veliki servis. Šta znam možda je neko prije odradio servis?Prethodni vlasnik nije, pošto mi je rekao.Kod njega je bio 5 mjeseci, a on je ga je uvezao.
 3. Provjerio sa alternator. Dobar napon pokazuje prilikom rada, 14 V. Još da negdje odvezem gdje imaju aparat da provjere snagu akumulatora.
 4. Provjeriću akumulator. I još ću provjeriti da li alternator radi kako treba.
 5. Znam da jeste greška ali reko možda je imao neko isti problem. Možda je do nekog senzora ili možda ne radi alternator kako treba?
 6. Pozdrav . Samo se aktivira start-stop i upali se lampica od motora i žuti trokut. Šta bi moglo biti, je li imao iko sličan ili isti problem? Hvala.
 7. Ok. Mislim na proceduru tipa kao i Pežo novijim vozilima, imaju nekakvu proceduru.Isključi se kontakt, ostavi par minuta, pa se zamijeni pa se onda upale svjetla bez kontakta.Tako nekako. Za Fiata prvenstveno mislim zbog start-stop sistema da nema kakva procedura. Ali ok ako kažeš da nema.
 8. Pozdrav svima , Ima li kakva posebna procedura za zamjenu akumulatora? Fiat Punto Evo 1.3 MJet, start-stop. Hvala.
 9. Update posta: Na kraju nije valjao senzor pritiska ulja.Novi koji sam preventivno zamijenuo. Kada sam skinuo džek sa istog da prikopčam manometar i izmjerim pritisak ulja, imao sam šta i vidjeti.Ulje koje je curilo iz pečurke. Vratim staru pečurku i više nema lampice ulja.
 10. Meni se upali tek kada se zagrije motor na radnu temperaturu. Kada je u leru gori lampica, čim dodam gas ugasi se.
 11. Pozdrav. Da li si riješio ovaj problem i ako jesi, šta je bilo? Kod mene se potpuno isto dešava. Hvala.
 12. Kako ti se palilo upozorenje za low oil pressure?IKada je hladan motor ili zagrijan? I kako ti se ugasilo upozorenje? Hvala.
 13. Zamijenuo sam ulje i filter ulja i opet ista stvar. Kada se auto zagrije na radnu temperaturu, pali se lampica ulja i signalizira nizak nivo ulja. Kada je u leru upaljena je lampica, čim se doda gas ugasi se. Ponekada je i u ler gasu ugašena, ali većinom je upaljena.Čim se dodaje gas i tako vozi ugasi se. Senzor pritiska ulja sam mijenjao.Zanimljivo je to što se lampica pali kada je zagrijano ulje i motor. Problem možda može biti da negdje propušta ulje kada je zagrijano i rjeđe. Možda uljna pumpa da se istrošila pa propušta nazad u karter ili da su se ležajevi na radilici potrošili i isto propušta ulje. Ima još i sigurnosni ventil visokog pritiska na filteru ulja, njega nisam provjeravao.Možda se on zaprljao pa je ostao otvoren i propušta ulje nazad u karter. Za sve ovo što sam nabrojao trebao bih skidati karter i deklo pogonskog lanca.
 14. Prethodni vlasnik mi je rekao da je uradio mali servis. Znam da bez majstora nema rješenja, ali reko ima li ko da je imao isti problem pa da znam u kome pravcu tražiti rješenje. Prvo ću mijenjati ulje i filter.
 15. Kada mi se pojavila lampica ,a sve u vezi resetovanja servisnog intervala, resetovao sam servis, zamijenuo senzor pritiska ulja.Ali nisam zanijenuo ulje i filter ulja ,nego nastavio dalje voziti. Poslije mi se pojavilo to što mi se pojavilo.Lampica ulja i slab pritisak ulja. Možda sam trebao mijenjati ulje i filter?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...