Jump to content
FAS Goran

davornik

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by davornik

  1. Baš sam ovih dana radio mali servis. Mislio sam da majstor još malo prekontroliše menjač, ali po njemu sve radi kako treba. Ja sam jedino primetio da teže ide u brzine kad je hladnije, tj. onda su simptomi izraženiji pri prebacivanju i prve 3 brzine. Nisam hteo da insistiram da menjam sajle, jer sam imao druge troškove pored malog servisa (čistio sam karter i menjao gumicu uljane pumpe), ali videću kako će se pokazati na sledeću zimu. Kod mene je kvačilo mekano, tu nema problema.
  2. NordGlass za Fiat Brava 2011, sa montažom, 14.800, najpovoljnije što sam našao. Kinezi su nešto malo ili nimalo povoljniji. Ipak nisam hteo, kad je tako mala razlika, da uzmem XYG, mada svi kažu da tu nema neke razlike. Puca i jedno i drugo staklo isto. NordGlass bi trebalo da je EU (Poljska), ali nisam siguran.
  3. Ja svoje još uvek nisam rešio. Majstor mi je otprilike ovako rekao (menjač je skidan i slat na kontrolu kod nekog Dejana u Šapcu, ali minimalno je bilo bolje) da prvo promenimo sajle, pa ako nije to onda da vidimo korpu i lamelu, pa ako nije to da vidimo birač brzine, pa ako nije to... E jbg, mislim se, moram pola auta promeniti da bi sredio menjač .
  4. davornik

    ISO Konektor [guide]

    To je ono što bi bilo logično, ali ne mora da znači. Pogledao sam više youtube klipova i pročitao par tekstova, ima razlike. Buni me što imam tu žicu označenu sa REVERSE u konektoru i dodatnu crvenu žicu za kabal kuda ide video signal. Možda je na kraju svejedno, jer se MOŽDA dobije +12V na REVERSE kad ubaciš u rikverc. Moraću to proveriti pre povezivanja svakako.
  5. davornik

    ISO Konektor [guide]

    Dobro si razumeo. Radi se o kineskoj tipskoj multimediji za Nueva Bravo. Znači ELM nije potreban za komande na volanu. Bitan je taj Canbus adapter. Takođe, pitanje za povezivanje rikverc kamere. Vidim da ima Zuti činč (na njemu baš stoji oznaka Rear Camera Input) i tu pretpostavljam da ide video signal. Kamera ima žuti činč, ali i napajanje. Između kamere i konektora je kabal koji ima video signal i jednu crvenu žicu. Video signal mi je jasan. Kako se povezuje napajanje? Vidim na konektoru ima i neka žica označena sa REVERSE? Ili samo idem sa +-12V na kameru sa štop svetla?
  6. davornik

    ISO Konektor [guide]

    @Danilo1 Ako sam dobro razumeo, ako imaš CAN uređaj i onaj ELM za dijagnostiku, ne moraš konektovati te tri žice? Trebalo bi da uređaj sam preko CAN bus-a omogući kontrole na volanu?
  7. Ok, probaću. Ima li još nešto? U principu, ako nije taj hidro-druk ležaj da onda sledeća opcija majstor skida menjač?
  8. Pri potapanju gasa nema nikakvog bežanja, a takođe nisam primetio da nešto cvili/zuji, vozio sam ga 5 i 6 brzinom, do 140km, na kraćoj deonici kada sam ga probao pre kupovine i više puta posle. Da li tu ima još neki deo u menjaču, da li ta ručka može da se razlabavi ili ne znam "pojede" neki svoj pravac? Čudan je problem, jednostavno ne ide kao puter, onako lagano, već kao da moraš preko nekog "zuba" da ga ubaciš. Ne razumem se baš u tipove menjača, ali pogledaću i te postove. Hvala.
  9. Sajle proverene i podmazane. Takođe, preventive radi promenjeno i ulje u menjaču.
  10. Pozdrav, drugari. Imam Fiata Bravo 2011 godište. Menjač je šestostepeni sa rikvercom na gore. Pri menjanju brzina teško se ubacuje u prvu i drugu, malo lakše u treću/četvrtu, a još lakše u petu/šestu. Rikverc radi normalno. Nema trzanja pri menjanju brzina, nema trzanja ni pri gašenju pa da posumnjam na zamajac. Čak nema ni krčanja pri prebacivanju brzina već jednostavno ručica kao da zapinje. Kao da prolazi kroz neke prepreke dok se ne uglavi tamo gde treba. Da li je neko imao ovakav problem i kako ga rešiti?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...