Jump to content
FAS Goran

Dash

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dash

  1. Nije ovo bas toliko skoro registrovano, Pancevo je preslo 240 broj. 220 bilo sigurno pre jace od godinu dana.
  2. Noviji automobili (poslednjih desetak godina) nemaju "brzine" ventilatora, vec ECU kontrolise koliko treba da se vrti tj. koji procenat brzine od minimalne do maksimalne... i ko ce to da popravlja kada crkne..
  3. Tako je, ubacuje se podloska pod uljni spaner i ako je opruga oslabila, menja se i spaner. Kod mene je tako uradjeno i vise nikakvih problema sa lancem, da kucnem u drvo.
  4. Mislio sam na prvu i drugu generaciju Insignije. 1.6 kao 1.6 cdti nije postojao u vise verzija, jedna jedina od 2013. do 2020. tj. jedan motor, 4 nivo snage, od toga jedna verzija biturbo.
  5. Pozdrav kolege, Imam neke nedoumice oko jedne Ipsilonke koju gledam. Auto ima LPG, ali mi se cini da nije fabricki sistem? Koliko znam, fabricki LPG je isao samo na 1.4 8v varijante. Takodje hauba, farovi, sve nekako ne stoji kako treba ili ja ne vidim dobro? https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23569319/lancia-ypsilon-12-gpl?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0
  6. Ventil turbine je kod nas 100 evra, u EU kosta 60 evra Za set lanca svi preporucuju fabricki GM set, a ko ga proizvodi, to vec ne znam. Astra moja jeste 110ks i lepo je nosi. Insigniji ipak treba bar 136 u jacoj verziji. Ne bih se slozio sa "proverenim" inzenjerskim potezima ovih kompanija, a pogotovo ne PSA sa kaisem u ulju i smece puretech motorima. Ovde se lanac odradi jednom i miran si, a motor kao motor je odlican. Kada pogledas da veliki servis za ovaj motor kosta oko 800 evra, a Insignia kosta 15k, dok je za 1.9 mjet veliki oko 350, a vecina automobila sa tim motorom kosta 2-3k evra, onda dodjes da ti se ovde i vise isplati ceo zahvat.
  7. Moj 1.6 CDTi ima 198000 na satu i fabricki lanac, sto je pravo cudo za ovaj motor. Vodjice nisu problem dizajna, nego od tog drljanja lanca zbog toga sto spaner ne moze da ga zategne puknu vodjice i nekada se desi da se zaglave u uljnoj pumpi i onda nema dovoljnog pritiska ulja. E da se to ne bi desilo, 5000 dinara za podlosku, 50-100e za ruke i onda nema tog drljanja lanca na startu. Za klapne do sada nisam cuo da je neko imao problem sa njima, a motor je na trzistu 10 godina vec
  8. Ogadila se svima prva generacija, pa su skepticni i za drugu. Dobar je auto bas. 1.6 ima taj glupi razvod, ali resava se to vec par godina sa podloskom uljnog spanera. Ventil turbine je odlazio takodje, pa postoji novi apdejtovan deo sada. Na 2.0 adblue pumpa zna da crkava.
  9. Ukratko cu, da ne trujemo temo o Djuliji. Hladnjak ulja zna da ode i membrana pcv ventila Sem toga, taj motor nema izrazene mane, uz Fiatov t-jet je stvarno jedan od najboljih turbo motora. Na manuelni menjac treba obratiti paznju, famozni M32, mada za te godine koriscenja je verovatno neko odradio remont. Ima plivajuci zamajac.
  10. Sto ne bi pogledao Astru J 1.6 turbo, kad vec vozis Opela. Mozda je ruznija od Djulke, ali bar nema cimanja koja, kakva MA jedinica, sta, kako (to me na VW grupaciju podseca sa BKD motorima). A i jeftinija je za isto godiste.
  11. Jest' da nije Delta, ali sam na Opel Corsi imao problem da tabla isto ne radi prvih par minuta i onda ozivi kada se malo zagreje. Najcesce je problem u kondenzatorima na ploci. Ispita se, nadje se koji je, promeni se i eto. Tako sam ja resio problem. Bilo koji elektronicar bi trebao da moze da je popravi.
  12. Imao sam u porodici Grandea 1.3 koji je bio bivse vozilo auto skole i bio je generalno u losem stanju i cak i takav je mnogo bolji auto od Punta mk2. I bolje odradjen unutra i bolja sedista i udobniji i tisi. Ma bukvalno sve je na strani Grandea, bas je ozbiljniji auto mnogo.
  13. Ovde je porazavajuce sto svuda benzin kosta vise ili skoro jednako sa dizelom, jedino je kod nas ogromna razlika tj. dizel je mnogo skuplji. Ajde nama sa privatnim vozilima sto je skupo, nego sto svi kamioni, kombiji idu na dizel, automatski poveca cenu prevoza, odose namirnice gore... Tuga.
  14. Ne znam kakva je situacija u hatchu, ali sedan ima mnogo kratak sedalni deo sedista, bas smeta na duzim putovanjima. Vidim da se biralo izmedju Megana i Korole, pametna odluka, Megan je gori auto u gotovo svim aspektima u odnosu na Korolu.
  15. Ima trenutno na PA ovakva Recaro sedista iz Astre H OPC, crni stof... Upisao ih covek kao "ricaro"
  16. Cudi me to za Zafiru da nije imala podesavanje nagiba. Moja Astra ima i ekstenziju i podesavanje nagiba. To da butine vise mi je bio problem kod sluzbene Korole sedan, a morao sam 1200km u cugu da predjem sa njom, bas je neprijatno. Jos meni sa visinom od 172, mogu da zamislim ljudima sa 190+...
  17. Devojka moja vozi 1.3 mjet 95ks u Korsi, euro 5 motor. Taj motor ima dizne problematicne, i njena isto 10ak sekundi na prvom startu trese i radi cudno, posle je sve ok, ima nesto preko 200k na satu. Te dizne se ne remontuju, koliko sam upoznat, to je i najveci problem.
  18. Kolega je radio Revo stg1 remap na Audiju A3 2.0 TDI 8p u Vagspeed shopu i auto se bas lepo ponasa. Tada se Vagspeed shop pojavljivao na Revo mapi ovlascenih distributera, ali sada ga vise nema i vidim da Vagspeed ni ne reklamira Revo vise, moguce da nema vise "licence" ili cega vec.
  19. Motor koji bas iznenadjuje koliko malo trosi, a i lepo ide za svoju konjazu. Ako nije zamenjen do sada, preporuka je da se zameni uljni spaner i stavi podloska na njega koja resava cuveno krljanje lanca na startu kod tog motora
  20. 75 konja ne ide mnogo slabije od 90, ima kraci menjac. A kada se čipne, ide primetno bolje od verzije sa 90 Po mnogim pricama, verzija od 84ks je najgora...
  21. Najavili su da ce Opel da razvija sledecu generaciju benzinaca za grupaciju, nadam se da ce to doci do ove Astre. PSA benzinci i nisu nesto proslavljeni.
  22. E da je tako bar. 1.7 cdti Opel/Isuzu je mnogo bolji motor od ovog 1.3. Problem je sto su retki u Korsama D, od 200 i kusur dizela na oglasima bude manje od deset 1.7
  23. @shuxx ABS pumpa ili ABS centrala kako je vec zovu, u sebi ima elektroniku i te elektromagnetne ventile. Na Korsama crkavaju tj. zablokiraju ti ventili i onda ili ne koci uopste na jednom tocku ili koci i kada pustis kocnicu. @Dule 021 Kosta mnogo zato sto crkava... @neshtry Ima tu dosta razlika izmedju njih, iako su na istoj platformi. Hvala, sluzice valjda dobro
  24. @shuxx 2010. 111 edition Corsa 1.3 cdti je uzeta za 3100. Cena takva zbog poznatog problema sa ABS pumpom, ali posto je meni i mom majstoru vec poznat problem, pokusacemo da resimo ciscenjem elektromagnetnih ventila koji se zablokiraju. Inace auto odlican, motor miran, lepo vuce, limarijski odlicna, enterijer ocuvan perfektno, kao da je presla duplo manje. @Dule 021 Znam sve, 1.3 mjet moze jako cudno da se ponasa, nagledao sam se svacega, od onih sto dime i cekicaju, do onih sto imaju turbo rupe do 2600 obrtaja. Tebe kao trgovca mogu da razumem zasto neces da se kockas sa njima.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...