Jump to content
FAS Goran

UrosKostic

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

About UrosKostic

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Skoro sam imao havariju pucanja creva antifriza u toku voznje, gde se tecnost rasula po senzoru pritiska. Posle stavljanja novog creva, i pokretanja auta, crvena lampica ulja luduje. Nekad radi normalno nekad se uopste ne pali kad se da kontakt, i kad se lampica ulja ne pali, nece ni gepek da se otvara na dugme. Lancia kappa u pitanju. Motor radi sasvim normalno, i ulja ima dovoljno.
  2. Pozdrav, pre par meseci sam kupio Lancia Thema, (vlasnik sam Kappa 5.20) , i Thema ima motor 2.0 turbo 4.16 . Problem je u tome, sto lupa lezaj, ijedna bitna stvar. Uspesno sam povezao dijagnostiku, pokazuje da senzor bregaste ne radi, i pokazuje temperaturu vazduha -35. Kontam da je taj senzor temperature u MAF senzoru, zajedno sa protokomerom(jedan zajednicki sklop), za razliku od Kappe gde je protokomer i senzor tomperature, dva odvojena uredjaja. Auto podize obrtaje visoko, 1800-2000-2200obrt, i nikako da spusti. Da li je moguce da se na zicu signala koja je namenjena za senzor temperature theme, poveze odvojeni senzor temperature kao sto ide na kappu? napominjem, nov ceo protokomer je 47$ na aliexpress.
  3. pozdrav, kupio sam OBD-2 dijagnosticki uredjaj, koji se bez probema instalirao sa drajverima na laptop. uz njega sam uzeo 3pin adapter. da li znate koji software moze da ocita i da se spoji sa ECU? odakle mogu da downloadujem?
  4. evo citam, i kako da se utvrdi sta moze da bude? i meni se isto ponasa i na benzin i na plin.
  5. Od skoro mi se javio problem. Kad upalim auto, podigne ler gas normalno, na 1200 obrtaja dok zagreje. spusta lagano obrtaje i kad predje 70 stepeni, krece da podize ler, dok ne podigne na 1050-1100, na radnoj temperaturi 80-90c. Da li neko zna zasto se to desava.
  6. Pozdrav, da li neko zna, da li gume 205/65/15 mogu da stanu na auto (Lancia Kappa), i da ne zakacinju rubove blatobrana?
  7. Potreban prekidac rikverc svetla za Lancia Kappa, motor 5.20 VIS . Polovan ili nov, samo da je ispravan.
  8. imam litar i po 5w/30 koje je ostalo mom zetu od zamene ulja u Nissanu, i jednostavno sam hteo da ga iskoristim. pa sam zato pitao.
  9. Pozdrav, Lancia Kappa 2.0 20V ... Po katalogu ide ulje 10w/40 ... da li je dozvoljeno koriscenje 5w/30 u smislu dolivanja? ..imam nekih 1,5L 5w/30 Total Quartz, pa sam mislio da koristim za dolivanje. Drugo pitanje, da li uopste sme 5w/30 da se koristi na ovom motoru zimi?
  10. Koje svecice idu u originalu za Lancia Kappa 2.0?
  11. Da li neko zna kakve su originalne xenon sijalice za Lancia Kappa? Uz auto su dosle neke drljave xenon sijalice koje su rasipale na sve strane, ja sam ih skinuo, i u far stavio halogene H7 koje daju savrsen snop. Zelim da vratim original xenon ali me zanima koje su oznake.
  12. Lancia Kappa 2.0 20V , ugradjen STAG 300 max basic, put Zajecar Beograd(250km), brzinama 90-130kmh, sa klimom na econ modu, svetlima(nocna voznja) , potrosnja 8,5-8,7 L/100km TNG. u kombinovanoj gradsko/ putnoj prigradskoj voznji prosek potrosnje se krece 11,2-12,5L .

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...