Jump to content
FAS Goran

Shumar

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Shumar

  1. Pozdrav svim članovima foruma. Za sve Uconnect 7 uređaje, provjera verzije SW na sljedeći način: - SETTINGS - PHONE/BLUETOOTH - OPCIJA "Do not disturb" - ZATIM "automatic reply message customization" - U POLJE UKUCATI OVAJ TEXT "EngMenu9Pdx" Poslje pravilnog unosa otvara se Engineering Mode, i na prvom mjestu su informacije vezane za software-sku verziju Uconnect-a, kao na slici ispod.
  2. Pozdrav svim članovima i ljubiteljima Fiata. Početkom godine sam postao ponosni vlasnik modela 500L wagon/produžena verzija iz 2018. sa Uconnect 7" multimedijom (bez NAV opcije). Od prvog dana sam pokušavao osposobiti Android Auto ali bezuspješno da bi na kraju saznao da moj uređaj to hardverski ne podržava. Nakon par sedmica tuge odlučim da se bacim u potragu za novim Uconnect-om sa fabričkom TomTom navigacijom. Poslje duge potrage upijem nabaviti polovnu multimediju Uconnect 7" 330 VP2 EMEA DAB NAV (naljepnica kaže da je proizveden 2017.). Čovjek od koga sam kupio se bavi navigacijama pa je istu i ugradio. Nakon ugradnje prijmetio sam da treperi kilometraža i uređaj se ponekad resetuje sam od sebe, pretpostavljam da treba odraditi proxy poravnanje (ovaj momak nema dijagnostiku za FIAT novije modele pa još uvijek tražimo rješenje). E sad mene muči nešto drugo, mape koje su došle na uređaju su iz 2016. Negdje sam našao podatak da Fiat daje 3 godine besplatnog update-a mapa pa sam pokušao na "maps.mopar.eu" unjeti VIN broj vozila iz kojeg je izvađena ova kupljena navigacija ali nažalost stranica je izbacila podatak da su 3 godine podrške istekle u Novembru 2020. Da li je moguće sljedeće: - nadogradnja mapa bez odlaska u ovlašteni Fiat salon?! ili - pronaći nekoga ko ima Fiat 500L 2018. godište i mlađe (verzija sa TomTom navigacijom) pitati da podijeli VIN broj koji bi ukucao na "maps.mopar.eu", skinuo mape na USB i pokušao odraditi update na svom Uconnectu? Raspisao sam se za prvi put pisanja na forumu ali pokušao sam što kraće da opišem svoje probleme...nadam se da će neko htjeti pročitati ovo i odgovoriti. Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...