Jump to content
FAS Goran

kvarc011

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

  1. Nije mi bas jasno to za bocu! Plin je ugradjen pre 4 godine, boca je tada bila nova. Za creva i ostale stvari znam da mora da se menjaju, ali mi za bocu i dalje nije jasno da li moze da ostane dole?
  2. Pozdrav. Imam stari fiat bravo i trenutno je boca na mestu rezervnog tocka. Da li po novom atestu boca moze i dalje da bude na istom mestu? Ako mora da bude gore u gepeku da li rezervni tocak moze nesmetano da se izvadi?
  3. Pozdrav svima na forumu. Imam fiat bravo 1.2 sa ugradjenim sekvent plinom vec godinu dana i citajuci ovu temu ispada da bi moj auto trebalo da trosi manje. Presao sam 15000km i prosecna potrosnja plina je 7,46l, a benzina 0,92l. Plin uvek punim do kraja, uglavnom na Nisovim pumpama, benzinn je uvek na pola, 99% moje voznje je bez tereta na magistralnom putu brzinom 70-90kmh na 2000-2500 obrtaja. Po gradu (Pirot) skoro i da ne vozim. Na autu je, pored malog servisa, promenjen termostat, svecice, kablovi, auto normalno vuce i ubrzava, gume su wintera 185/60/14. Buduci da sam planirao da kupim dizel, sad kada podelim ukupnu cifru koju sam dao za plin i benzin sa predjenom kilmetrazom izlazi da bi mi dizel, npr 1.3mjet trosio prosecno 4.9l, a ljudi sa tim motorom se kunu u manju potrosnju. Da li je moguce smanjiti potrosnju ili je ovo uobicajena potrosnja za ovaj motor i ovakav (penzionerski) stil voznje?
  4. Poenta je da se uklopi u gepek i da sto manje zauzima prostor. Pogledao sam taj iz audija ali deluje glomazno. Koje su dimenzije kutije i koja je cena?
  5. Pozdrav svima na forumu. Interesuje me da li postoji fabricki woofer za stari bravo(2001god)? Na netu nisam nista nasao. Da li moze da se iskoristi iz punta, grande punta... Procitao sam da nije nista posebno ali da se oseti razlika. Koliki je precnik tog zvucnika i da li moze da se zameni sa nekim boljim? Sa 16cm midbasovima u prednjim vratima i tim fabrickim wooferom bi trebalo da bude dosta bolje nego sada samo sa elipsama. Posebno pojacalo i neku drugu bas kutiju ne bih stavljao zbog malig gepeka koji mi stalno treba. Svaki odgovor je dobrodosao.
  6. Da budem iskren, nemam pojma da ti odgovorim, ako može pojašnjenje. Mislim na situacije kada se sa npr. mlađeg havarisanog vozila prebaci pločica na starije.
  7. Pozdrav svim forumašima. Nedavno sam kupio fiat bravo 1.2, pa me interesuje kako mogu da proverim godinu proizvodnje. Na eperu mi izbacuje VI 2001.god. (ZFA18200005190753), na staklima je jedinica, nazad je oznaka SX, ima 59KW. Čitao sam da je dosta vozila podmlađivano zbog euro normi i zanima me da li još negde u vozilu, osim na pločici (koja se verovatno vrlo lako menja) stoji serijski broj ili tako nešto. Hvala unapred.
  8. Pozdrav svima. Pohvala svima koji nađu vreme i volju da pišu i pomažu ljudima na forumu. Skoro sam kupio fiat bravo 1.2 2001.god.(benzin+plin) pa me interesuje da li u Nišu ili okolini neko zna i preporučuje dobrog majstora/servis+dijagnostiku za fiat vozila. Pročitao sam celu temu, kao i sve ostale gde se pominju fiat servisi u Nišu, i ništa konkretno nisam našao. Pominju se Dr.Fiat, Euro 018, Auto Mig, servis Mitić, AMG fiat, servis Stošić, ali, osim za Dr.Fiata (nisu baš dobri), nema komentara. Ne znam da li svi ovi servisi još uvek rade. Za sada mi za automobil ne treba nikakav ozbiljniji rad, ali bih u startu našao dobrog majstora i sve intervencije kod njega radio. Budući da su Fiat vozila u poslednje vreme baš česta, pišite gde odražavate vozila i svoje utiske.
  9. Moja greska, ispravan broj je ZFA18200005190753, fiat bravo 1.2 16V proizveden 21.06.2001. Hvala na ispravci.
  10. Da li neko može da proveri ZFA18200005910753, meni nikako da izbaci podatke. Hvala.
  11. Hvala na odgovoru! Znam da moram da pogledam automobil, al' me privukla činjenica da kupljen u Srbiji, sve može da se proveri, a čini mi se da i cena nije velika (još i ako se spusti malo) za taj paket opreme, ako je auto u iole onakvom stanju kao što je napisano. Za koliko bih mogao još da spustim cenu?
  12. Pozdrav svim forumašima. Čitajući na ovom forumu rešio sam da kupim Grande punto 1.3MJ. U Novom Sadu je jedan zanimljiv oglas http://www.polovniautomobili.com/oglas1277025/fiat_grande_punto_13_mtj_16v_dinamic/ pa me zanima ako je neko video ovaj automobil da kaže utiske, jer mi je daleko iz Niša da odem baš na neviđeno.
  13. Pozdrav svima. Planiram da kupim Fiat Stilo, pregledao sam teme vezane za ovaj auto, ali imam neke nedoumice. Godišnje ne prelazim više od desetak hiljada km, uzeo bih benzinca (po savetima forumaša), mada sa novim autom kilometraža sigurno ide na gore. E sad, preovladava mišljenje da je motor 1.2 preslab za ovaj auto, da je čak i loš ("Izbjegavajte benzinski motor 1.2 16V sa 80 KS, koji se proizvodio do 2004. godine. Osjetljive je izvedbe i nevelike trajnosti, a kad se jednom “razšteluje” teško ga je podesiti."-sa hrvatskog sajta). Ono što me zanima je koliko je ovo tačno, budući da sada vozim golfa II ('87god, 58KS), nemam potrebu da vozim preko 120km/h ili da jurcam po gradu pa bi novi auto sigurno bio za pet klasa iznad. Da li bi ipak bio bolji DIZEL od 80KS? I još nešto: iz Pirota sam pa mogu u Bugarsku po kola. Da li ima neko više iskustva sa uvozom tj, dal' da vodim majstora ili tako nešto?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...