Jump to content
FAS Goran

bezaninac

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About bezaninac

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Sto se tice servisa u AK Kompressoru zbog garancije. U isto vreme kada i registracija pa sada nisam siguran trebalo bi da je oko 15-17k za servis (u autu je sa knjizicom i racunima a nisam sad izlazio, nja...) Inace tehnicki se ne radi i ne placa 2 godine zato sto je nov auto ali prosle godine je bilo autu dve godine ali sam platio i radio tehnicki a na moje pitanje rekli su da se dva puta ne radi tehnicki na nultu registraciju i na prvu nakon godinu dana voznje a ova prosla je treca registracija iako je auto bio star 2 godine. Eto zanimljivoisti. Za Fiat u Srb je obavezna garancija 2 godine ali ako ces da produzavas do 7 godine mora se doplatiti oko 200 ili 300e mislim po godini i nastaviti raditi servis kod njih. Mislio sam ocu necu pa sada to je sto je vise nema garancije ali racunam ako je do sada torturu preziveo radice jos dugo (bar se nadam).
  2. Tako je i kod mene bili do pre 2god. Ja sluzbeni a zena do posla 2.5km i zapusio se DPF na 159ki pa sam skidao. Majstor rece da je za godinu dana pokusao da uradi 100 regeneracija ali nije uspeo. Pa mi se sve smucilo i prodao AR 159 dao ucesce a ostatak kreda za 500x sa benzinom. Sluzbena Skoda sa 3 cilindra i plinom i dosta putovanja me je ubedilo da je sasvim dovoljno snage 120hs iz T3 za 500x. Naravno da se dosta razlikuju AR159 i 500x jer sedista prvo nisu ista ali su ipak zadovoljavajuca. Na Turbo rupu od 1000rpm do 1800rpm sam se navikao ali ipak je nekako primetim jer disel MJTD ... Plus manji gepek ali ionako je uglavnom prazan sem kada krenemo put mora sa 159. Ipak sam zadovoljan jer je dosta visok pa mogu da se popenjem gde hoces za razliku od AR. Gume su na 16" dobre i drze ako udjes u krivinu malo jace mada AR 159 i 147 su bile ko po sinama. Planiram zato da uzmem za letnji komplet na 18" a 16" za zimu da ostane. Nije 4x4 ali lepo ide bio sam na Divcibarama prosle godine po snegu i nema nikakvih problema. Android AUTO je super pa mozes navigaciju, muziku, komande glasom ili sa volana pa je tehnicki savrsen iako je ekran mogao biti malo veci. Ima tempomat sa kamerom za ogranicenje brzine, lane assist pa kada pustis na auto putu volan i gas on sam ide tj ako naidje na traku sa strane samo jednom vrati volan sam pa zapisti da preuzmes kontrole. Benzin je jeftiniji sada i mislio sam da kada sam vec u Beogradu da bar malo manje zagadjujem (pocnes da razmisljas kad imas decu). Takodje jedan od faktora je da volim vikende u prirodi pa to podrazumeva i losije puteve ili ih i nema pa je odlican za takve stvari. Boju koju sam izabrao je zelena zbog prirode a i motor manje zagadjuje tako da je to moj motiv to bio najveci. Sto se tice T3 gledao sam T4 (150hs) sa automatikom i mislim da bi mi vise legla kombinacija zbog grada pa jos ako bi imao 4x4 to bi bio vrh medjutim cena je prevazilazila mogucnosti. Uhh, i ja se raspisah a mozda nista nisam ni rekao znacajno. Pozz.
  3. Vdim poruku sto da je ne vidim hahahah. U sustini je sve isto kao i prvog dana. Potrosnja ostala ista sto je jedina mana ali to verovatno samo zavisi od stila voznje i koliko kratko se vozis do posla :-) Malo sam i vozio a nisam ni isao negde daleko tipa Grcka pa da imam neke bolje i relevantnije utiske. Ostalo bukvalno kao i prvog dana jer sam presao samo 16k Km. Tako da .... Pozz.
  4. @GiDrA Kako imam 500x mogu da potvrdim da nema. Prvo su Fiat-i imali otvaranje i zatvaranje na drzanje dugmeta na daljinskom pa samo otvaranje prozora na mojim Alfama od 2005 (147 i 159). Sada nema ni otvaranje sto kada je toplo bas smara. Takodje nema svetlo u fiokama ili hladjenje a sve to ima npr Stilo iz 2003. Ko zna mozda ima neka caka ali standardno nece da moze.
  5. Razmisljao sam kako da zapocnem jer utisci su hmmmmm cini mi se jos nejasni. Vozio sam A147 sa 1.9JTD 8 ventila i 118 (120) hp sa 1280kg pa nakon 5 godina posle prodaje i nakon samo dva dana usao u A159 1.9JTDm sa 150hp ali tezinom 1550kg jer je redizajn tj godiste 2009 pa je blok od aluminijuma i Q2 kao standardom. Upravo sam primerom ovo hteo da napisem da je A147 isao isto kao i A159 zbog odnosa HP/KG. Ali naravno A159 je mnogo veci auto. Fiat 500x sa novim T3 1.0 GSE motorom je da kazem solidan za pocetak. Ne mogu da cenim zato sto je nov nisam ga "tearao" u crveno vec nekako lagana voznja. Iz tog razloga cini mi se ne tako agilan kao JTD jer su uglavnom obrtaji oko 2K. Naravno da sam neki put prekrsio i onda se kao i svaki benzinac lepo ponasao sa svojih 1320Kg. Dizeli imaju vise snage na nizim obrtajima cak iako su iste snage sto je upravo to 190Nm je nekako malo ali nije za potcenjivanje. Da je auto laksi verovatno bi isao kao metak ovako je vrlo dobro ali ne odlicno. Zaista jos moram da vozim da bih bolje ocenio. Sto se tice zvuka mogu potvrditi da je odlican i da nema govora o kosilici (kako zovu motore sa 3 cilindra). U kabini je bas kako treba rezak zvuk koji mozda i pokazuje zube (rezi ali ne kao lav vec kao tigar recimo). U sustini lepo ide od 0 do 130Km jer nisam isao brze za pocetak. Nema neke preterane buke i sasvim je OK. Ono sto bih zamerio je potrosnja jer za ovih 2000Km je prosek 9L i to je veci deo grad ali ima i dalje voznje autoputem. I ono sto sam primetio da iako ima 6 brzina nekako su kratke pa se cesto menjaju (mada je izuzetno lagano kao igracka). To je recimo razlog da u 6 brzini na 130Km trosi oko 7,5L (ako se ne varam bilo pre mesec dana) i broj obrtaja je oko 3,5K sto je cini mi se preveliko jer sam vozio sluzbenu Skodu (2019) 1.0 sa 3 cilindra vozio godinu dana i presao oko 15k Km a ona u 5 brzini je oko 3K i potrosnjom (bar na bordu) oko 5,5L. Zaista sam slicno ocekivao ali naravno 500x je tezi i veci. Kako volimo prirodu i da smugnemo kada kod ima prilike mislim da je u ovom trenutku FIAT 500x prava stvar. Zato je boja zelena i zato je benzinac (ekologija koliko moze) da se ne trujemo bas toliko. I sa Alfama sam svuda isao tako da i ficu to isto sledi. Nadam se da ce nas sluziti dobro. Bonus Video: Fiat 500x prosao plitak potok ko ....
  6. Nakon 10 godina posedovanja dve Alfe 147 i 159 kupio sam novi Fiat 500x ! Da se razumemo sa Alfama sam bio prezadovoljan isao u Gr na more skoro svake godine ali doslo vreme da se menja a sta posle A159? Alfa Giulietta nekako mala a za Giulia nekako mnogo za sada a Stelvio samo da se gleda. I uzmemo nov Fiat 500x 1.0 T3 sa 120 hp sto je kompletno drugacije do sada. Kako sam vlasnik 2 meseca i presao 2000 km do sad malo je slika jasnija. Za sada sam zadovoljan kako se ponasa i ide a jedino mi je potrosnja po malo smeta iako je manja od obe Alfe jer sam mislio da ce biti manja. Mogu da pisem ako ima intresovanja a za sada samo slike i video...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...