Jump to content
FAS Goran

sakan

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sakan

  1. Evo, pošto je prošlo dosta vremena bez odgovora, moram ja da sam sebi odgovorim jer može nekome biti od koristi. Kao prvo, ne može se ništa uraditi spolja jer je sajla unutra i ne može joj se nikako pristupiti. Na moju žalost, dok sam čekao odgovor i nedelju da krenem izjutra da radim da bih do večeri sve završio, otkačila se i sajla za kvaku iznutra, tako da suvozačeva vrata nisam mogao UOPŠTE da otvorim. Zato sam popio jedan veeeeliki bensedin i zavrnuo rukave. Potrebno je rasturiti vrata kao što je @milanzp opisao u tutorijalu, s'tim što sam u koraku 8 ja potpuno otšrafio tri šrafa koji drže bravu da bih mogao kasnije da pristupim mehaniznu za otvaranje vrata. Kako sam ih ja rasturio - ništa me ne pitajte. Kada oslobodite mehanizam, sajla za unutrašnju kvaku se jednostavno namontira jer se lepo vidi i pristupačno je. Problem je namestiti sajlu za spolju kvaku. Posle više bezuspešnih pokušaja, pošto je sajla kratka i savitljiva, pronašao sam rešenje. Sajla je pričvršćena za mehanizam brave sa unutrašnje strane (ka spoljnom limu vrata) jednim belim plastičnim cilindrom tako da jednostavno šrafcigerom gurnete i otkačite držač sajle sa mehanizma i nakon toga ubacite sajlu u mehanizam. Nakon toga je malo jače prstima pritisnite nazad u ležište i gotovo. Evo slike kako to izgleda. Nakon toga samo sklopite vrata. Ja jedino nisam uspeo da zakačim one četiri žabice, pa sam onda prišrafio sve srafove, pritegao ih dobro a ona izlupao tapacirung na mestima gde su žabice i tomu je što mu je. Nema da zvecka ni klepeće, od koga je - odlično je. Još jednom da se zahvalim @milanzp na tutorijalu, jer moj majstor ovo ne bi radio sigurno, jer kada mi je pre 2 godine nameštao zadnja vrata rekao mi je ''da sam znao da je ovako zaje.ano ne bih ni počinjao'' Ovako sam se mučio sam čitav dan ali sam vrata popravio! Pozdrav i puno sreće.
  2. Prvo sve čestitke @milanzp na fantastičnom tutorijalu. Imam problem na suvozaćevim vratima da brava sa spoljne strane ne radi a sa unutrašnje radi. Moje pitanje je da li moram da kompletno rasturim vrata i popravim to iznutra, ili je dovoljno da skinem spolju ručicu i da uradim nešto?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...