Jump to content
FAS Goran

Luka Petrovic

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Luka Petrovic

  1. Dobro nije 10km svaki dan vec svaki drugi treci dan izvinjavam se. Praticu i dalje situaciju pa javljam al ako je neko imao neka iskustva molim da podeli.
  2. Pozdrav svima jedno pitanje. Nasuo sam pre 2 nedelje pun rezervoar, od tada do sada sam vozio svaki dan po 10km po gradu dok nisam presao 100km, rezervoar je sada polu prazan znaci to je prakticno 25l goriva koje je nestalo. Ima li iko ikakva iskustva da kada ostavite auto da vam mozda iscuri? Digli smo ga na dizalicu i nigde nije izgledalo da ista curi. Molim za savete.
  3. Pozdrav, Da li neko ima iskustva sa zamenom brave na vozacevim vratima. Meni je problem sto moram da cimam kvaku bas jako da bih otvorio vrata nezavisno od temperature ili koliko sam je podmazao. Jedino sto me brine je to sto je to kvaka sa bravom pa kako bi bilo kad se zameni da li bi morao drugi kljuc.
  4. Postovanje svima ovaj problem je poceo da mi se javlja kako je doslo ovo hladnije vreme. Naime kada je auto hladan i napolju 5 stepeni i upalim ga obrtaji su na 2300 kako se zagreva polako se spusta i onda varira izmedju 900 i 1500. Koliko je lose za motor kada ide do 2300 kada je skroz hladan, i da li znate sta bi problem mogao biti? Takodje kada ga skroz hladnog dok mu je takav ler pustim da krene on se penje do brzine 15kmh do 2300 oko obrtaja prakticno sam sebi daje gas.
  5. Problem resen skidanjem katalizatora-nije davao autu da dise kada se pregreje
  6. Postovanje svima. Imam problem sa fiat Bravo 1.6 16V 1999 godiste. Automobil kad se pali, pali na pola kljuca, kada se vozi radi savrseno medjutim problem se desava uglavnom kada se vozim duze od recimo sat ipo vremena i to jednom sedmicno i najskorije kada mi se desilo je na raskrsnici ogromnoj u Beogradu. Cekam ja prvi na semaforu da skrenem i samo odjednom obrtaji padnu na 600-700 i auto krene da se gusi, krenem da mu dodajem gas i on ga prvo malo primi ali onda posle uopste ne prima i ugasi se. Znaci ja sam na raskrsnici svi trube pokusavam da ga upalim on se na 3 sekunde digne na 1000 obrtaja i ne prima gas kada stiskam i naravno ugasi se. Poguram ga ja na trotoar dizem haubu i sta se desava: Kada okrecem kljuc da ga upalim ili na kratko ostane upaljen ili se odmah ugasi kada stiskam gas ne prima ga uopste i cuje se zvuk negde blizu klapne gasa kao baloncic mali kada pukne samo sto se ovde to cuje otprilike kada se i stiska gas i nema sanse da se upali. Medjutim kada sacekam 15 minuta upali iz prve i ide narednih 5km pa opet kad stanem u ler na semafor spuste se obrtaji i ugasi se motor i nema sanse da se upali. Cimam onda ljude okolo da pripomognu jer sam vec izludeo i posle 5 minuta kada sacekam upali odmah i vozi se kao da nista nije bilo ali vec tada ga ne vozim dalje jer ne znam da l ce se opet gasiti. Odradio sam dijagnostiku jedinu gresku koju prikazuje je lambda sonda koja inace daje ocitavanja srazmerno gasu u trenutku ocitavanja. EVO I SNIMCI NA YOUTUBE OBELEZENI SA 1,2,3,4,5 mozete da primetite da kako se pomera klapna tako se i ponekad cuje TUP. https://www.youtube.com/channel/UCfFKqzybIVYyMKsuH-6SR5w Takodje molim admina da ne premesta temu jer do sada nisam nasao nista slicno mom problemu a precesljao sam ceo forum. Hvala.
  7. Postovanje svima. Imam problem sa fiat Bravo 1.6 16V 1999 godiste. Automobil kad se pali, pali na pola kljuca, kada se vozi radi savrseno medjutim problem se desava uglavnom kada se vozim duze od recimo sat ipo vremena i to jednom sedmicno i najskorije kada mi se desilo je na raskrsnici ogromnoj u Beogradu. Cekam ja prvi na semaforu da skrenem i samo odjednom obrtaji padnu na 600-700 i auto krene da se gusi, krenem da mu dodajem gas i on ga prvo malo primi ali onda posle uopste ne prima i ugasi se. Znaci ja sam na raskrsnici svi trube pokusavam da ga upalim on se na 3 sekunde digne na 1000 obrtaja i ne prima gas kada stiskam i naravno ugasi se. Poguram ga ja na trotoar dizem haubu i sta se desava: Kada okrecem kljuc da ga upalim ili na kratko ostane upaljen ili se odmah ugasi kada stiskam gas ne prima ga uopste i cuje se zvuk negde blizu klapne gasa kao baloncic mali kada pukne samo sto se ovde to cuje otprilike kada se i stiska gas i nema sanse da se upali. Medjutim kada sacekam 15 minuta upali iz prve i ide narednih 5km recimo i eto isto juce mi se desilo stojim na raskrsnici i to uzbrdica je bila ozbiljna, spuste se obrtaji i ugasi se motor i nema sanse da se upali. Cimam onda ljude okolo da pripomognu jer sam vec izludeo i posle 5 minuta kada sacekam upali odmah i vozi se kao da nista nije bilo ali vec tada ga ne vozim dalje jer ne znam da l ce se opet gasiti. Da li iko ima ideju sta bi moglo biti pritom dijagnostiku ne mogu da uradim jer pod 1 niko nema obd 1 konektor, a i na sve to je jedan imao ali kaze da mi ne radi konektor na kompjuteru. Meni je ovo prvi auto kupio sam ga pre 2 meseca tacno menjan mu je motor ceo u Ninicu u mirijevu i za servis koji izgleda ko laboratorija sa Bosch natpisima svuda odradili su vrlo los posao.
  8. Postovanje svima. Da predjem odmah na stvar u pitanju je 1999. Fiat bravo 1.6 benzin. Kada palim auto i dok je hladan sve radi odlicno volan okrecem cak i pri parkiranju sa malim prstom bukvalno. Kako se sve zagreva posle nekog vremena 25min na primer krene da krci servo i da volan bude tezak i da pri parkiranju sa dve ruke nema sanse da ga navrnem ni levo ni desno. E sada sta je sve menjano: U pocetku ulje komplet zamenjeno njegovo ATF, onda zamenjena cela letva volana jer je prosla curela, onda zamenjena i sama servo pumpa za drugu. Isti problem se desava nije ni malo bolje, e sada na primer ako ga ugasim na 5 minuta i upalim ponovo u pocetku je situacija bolja ali krene ponovo da zajebava. Naravno prvi visim obrtajima radi bolje ali i tada se cuje i tesko se mota, dok kad je hladan radi kao sat. Ima li iko ideju sta moze biti?
  9. Zvuk je od napred nije od pozadi to znam 100 posto i intenzivniji je pri dodavanju gasa i motanju volana Da pridodam u jednom trenutku sam stajao u leru sve normalno vozio sam par sati i samo se ugasio odjednom. Krenem da ga palim nista nece da se upali i krenem da drukam gas, otvaram haubu dok se druka gas mrda se i sajla al nece da krene u jednom trenutku kako sam drukao gas se takodje culo i tupo lupanje (ne nalik udarcu metala) u blizini klapne gasa. Posle 2 minuta sacekam upalim ponovo radi dignem ga na 3000 obrtaja i kako pustim gas samo se spusti pravo do 0 i ugasi se. Nakon 10 minuta upalim ga i radi ko da nista nije bilo radi perfektno. Znaci najveci problem je sto da bih dosao do majstora on mora da cuje i vidi kada se ovo desava
  10. termostat rashladne je u pitanju. U sustini mene samo zanima kako moze da se poveze glasno zujanje servo pumpe sa ovim celim problemom da cak i kada dodam gas zujanje je intenzivnije
  11. Postovanje svima potrebna mi je pomoc obisao sam ceo grad sa majstorima niko ne moze da mi pomogne. Automobil kada upalim i vozim na primer pola sata sve je perfektno i kad se zagreje motor radi super i pumpa goriva i servo pumpa tako reci auto u celokupnosti radi super. Medjutim nailazim na problem koji se desava ponekad ili uglavnom kada je zagrejan motor, u trenutku kada stiskam kvacilo da na primer stanem ili promenim brzinu, prvo sve pocinje sa time da kada stisnem kvacilo spusti se na 400 obrtaja i jedva nekako motor ostane upaljen, ono sto sleduje je da se cuje neka pumpa da li je servo ili za gorivo ne mogu da razaznam ali je uglavnom neko zujanje pumpe i termostat ide gore dole ali ne uvek u istom momentu kada i auto zajebava. Kako se dalje vozim problem je sve ozbiljniji stiskam kvacilo i sa na primer 3000 obrtaja spadnem na nulu i na autoputu mi se ugasi auto pritom ono zujanje se sve vise cuje iz servo pumpe da kada god okrenem volan cuje se jasno i glasno zujanje. Takodje kada krene motor da zajebava sa gasenjem i spustanjem na bas niske obrtaje zujanje neke pumpe se iskljucivo cuje kada pustim kvacilo i kako dodajem gas ono se sve intenzivnije cuje. Takodje kada je motor u rezimu da me zajebava i kada se na primer parkiram kako motam volan sto vise dodajem gas to se vise cuje zujanje medjutim ono se cuje i kada ne motam volan ali kada njega motam jos se intenzivnije cuje. Pre nego sto mi odgovorite i osudite sve na servo pumpu ili pumpu goriva imajte u vidu da auto van ovoga kada udje u rezim da me zajebava radi apsolutno perfektno. Ali u sustini stvar krece hronoloski: 1.Spada na niske obrtaje kada se stiska kvacilo cuje se blago neka pumpa i kada stiskam gas sa kvacilom pumpa se ne cuje ali kada pustim kvacilo i dam gas ona se cuje 2.Gasi se i kada ga palim dignem ga na npr 2500 obrtaja i samo padne na nulu ili se jedva odrzi 3.Gasi se sa stiskanjem kvacila ali se cuje volan kad se mota 4.Ume u nekom momentu da odrzi ler obrtaje ali jednostavno kako dodajem gas i motam volan kad se npr parkiram zujanje je veoma veoma intenzivno. Samo me zanima da li je moguce da postoji neka korelacija izmedju servo pumpe i citavog problema jer kako dodajem gas to se ona vise cuje.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...