Jump to content
FAS Goran

Nesa1993

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

  1. Pozdrav ljudi, kvar je resen. U pitanju je bio egr ventil koji je vec bio zatvoren, odnosno zagusen. Nakon ciscenja uspostavila se ravnoteza protoka vazduha i vise se kvar ne pojavljuje. Zelim jos jednom da se zahvalim svima, koji su odvojili svoje vreme da odgovore i pomognu.
  2. Dijagnostiku sam radio pre par nedelja , pa se ne secam bas greske, tj sifre, ali mislim da je bila ***p0101**** i u nastavku pisalo air flow temperature. Probacu da lokalizujem gde se nalazi map senzor pa cu videti sa majstorom da i to zamenimo a da vratimo protokomer koji je izgleda bio ispravan. Svakako probacu i sa zatvaranjem ili ciscenjem EGR ventila. Mnogo vam hvala svima na pomoci, javicu se kada resim problem i ako ga resim. Hvala na sugestiji i novom prenetom znanju, svakako cu pogledati oko EGR ventila da se to resi. Javljam se nakon sto resim problem. Pozdrav
  3. Guglao sam sad kako izgleda mass air sensor, i mislim da je integrisam na protokomer, tj to je onaj deo gde ide dzek u njega ako se ne varam? To je sve zajedno na protokomeru, a kontam da je to ta skuplja varijanta jer novi boshov je oko 12 000. Da li mogu biti problem creva na turbini? Da nisu negde flisovala, i da pustaju vazduh, iako se nista ne cuje da sisti. Ne znam koliko mi je pametno da dugo vozim ovako...
  4. Sve normalno i sa polovnim samo lampica isto sija. Auto se skroz normalno ponasa. Za to kuciste nismo gledalo, ali mali servis je radjen pre oko 2000km, gde je menjan filter vazduha, jedino da se nije on sjebao, ili zagusio.
  5. Imam Fiat idea 1.9 jtd 100ks. Prijavio je gresku engine failure. Nakacen na dijagnostiku, izbacio gresku air flow temperature. Majstor kaze protokomer. Pita me kakve simptome ima auto, kako se ponasa itd. Ja reko sve normalno bukvalno nista se nije ni promenilo, potrosnja 5L kao i ranije, ne trza, ne dimi, bukvalno nista. Vuce ko lud. Kupim ja na otpadu polovan protokomer za 2000, zamenimo, ugasi gresku na kompu, nakon 10km opet ista greska, opet lampica. Sta moze biti? Unapred hvala svima koji odvoje vreme da pomognu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...