Jump to content
FAS Goran

Mihailo92

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mihailo92

  1. Uspešno uključen AA, konačno Kao što sam i mislio, problem je bio plavi adapter. Da li ste vi, koji ste naknadno omogućili AA, ažurirali firmware nakon te procedure, i da vam je AA ostao omogućen? Takođe, da li je potrebno da svaki inkrementalno ažuriram ili mogu na poslednji odmah?
  2. Ja sam još krajem avgusta naručio i nisu stigli. Tj. samo adapter. Znam da nije tema za to, ali kad već ne postoji ispravan plavi adapter u Srbiji, mora da se naručuje, da li naša carina to ne dozvoljava da se uveze? Kao da mi je tako ostalo "u uhu" kad mi pošiljka nije došla da sam se setio toga, ali moguće i da grešim
  3. Pokušali smo da ubacimo Android auto (pretpostavljam da je to na CAN mreži) i to je aktiviralo da treperi kilometraža. To me manje nervira ali sam primetio da kada su mi svetla upaljena i ugasim auto led dnevna i stop svetla neće da se ugase i pitanje šta je još se zeznulo. To me najviše i brine. Ono šta se desilo jeste da je poznanik preko Alfa obd aplikacije pokrenuo aktiviranje AA i Car play-a (na mobilnoj aplikaciji ima ta opcija zasebno) i to je zeznulo proxy i mislim ovo sa svetlima (ne sećam se da je taj problem postojao ranije). Radim do 4, pa ako si još na poslu nakon toga mogu odmah doći? Probao bih drugu elm, moguće da moj zeza. Svakako imaš li preporuku gde u specijalnim servisima da uradim to ako ne uspemo? Možeš mi naravno i u PP poslati.
  4. Program Multiecuscan i AlfaOBD isto reaguju. Elm je ovaj sa slika.
  5. Koji plavi (A5) kabal koristite za Fiat Tipo? U pitanju je 2017. godište tako da ne bi trebao da ima zaštitu. Preko firme obd2 sa uzeo jedan i ne radi proxy.
  6. 3. dan čačkanja oko android auta i mislim da mi plavi a5 adapter ne radi kako treba jer kad njega priključim ne mogu da uradim proksi do kraja. Koji preporučujete provereno da radi? Može i u PP.
  7. Može li ovde ili u PP koji obd provereno radi? Planiram u narednom periodu da čačkam ovo pa da se spremim Sutra ću da proverim verziju firmware-a. Do koje verzije radi ovaj metod? Nikad koliko znam auto nije ažuriran.
  8. Samo potvrđujem to što si rekao Više me zaninao rang cena za originale, prednji su još uvek ok, ali biće momenat, u ne tako dalekoj budućnosti, da se menjaju. Po običaju to ide na brzinu, pa bar da budem spreman. Mitutoyo sam koristio na Bravu brisače ali svi su (uključujući i AeroTwin) brzo habali. Doduše moguće da je tu bilo delom do šoferke, delom do motorića brisača koji je imao luft.
  9. 4K nije preskupo za par kvalitetnih brisača. Imaš li preporuku gde uzeti? 5K za zadnji je stvarno suviše, to će def da rade gumice nove ako se mogu promeniti, a pretpostavljam da mogu
  10. Drugari pitanje i preporuka koja bi mi trebala je u vezi sa brisačima. Pre par godina čuh od prodavaca da su najbolje metlice OEM, pa da li njih uzeti i gde? u pitanju je Tipo HB 2017. Nešto mi je računica za zadnji brisač da uzmem samo gumicu (vidim da se odvojila gumica pozadi), a kad budem napred trebao da uzmem OEM ukoliko su tako dobri i nisu baš preskupi.
  11. Auto je pre nekog vremena pronašao novog vlasnika pa admini mogu da brišu ili zaključaju
  12. Ćao drugari, (verovatno) sam promašio temu, ali deluje mi da bih mogao ovde dobiti preporuke U pitanju je Tipo 2017. HB Zanima me gde uzeti kadicu za gepek i tipske patosnice? Takođe, koje h7 sijalice preporučujete? S obzirom da auto ima led dnevna mnogo se manje troše te sijalice, ali ne bih ni da spalim sočiva. Pretpostavljam da su na njemu original sijalice. Takođe, možda i najbitnije pitanje i preporuka koja bi mi trebala je u vezi sa brisačima. Pre par godina čuh od prodavaca da su najbolje metlice OEM. Zadnji se raspao pa bih njega promenio sada (možda njega ne bih morao OEM ako je skupo) a prednji su ok, ali su 5,5 godina stari, uskoro će biti loši garant. Gde uzeti OEM ako su toliko dobri? I znate li rang cena?
  13. Slike sad sređenog Za forumaše 3500€!
  14. Po savetu kolege farovi su ispolirani i uz to ispolirane su sitne ogrebotine Imam za sad samo fotku fara.
  15. Cena za forumaše 3600 evra. S obzirom na stanje automobila, servise i sl. mislim da je ovo zaista fer cena za auto koji nema trenutnih ulaganja. Broj telefona 0637350280
  16. U pravu si! Permutovao sam to. Jeste Emotion! Ako može neko od administratora da ispravi naziv teme bio bih jako zahvalan
  17. I da, svakako, cena za članove foruma je -100e
  18. Hvala za info, ne znam da li mi je isteklo vreme za edit, ne nalazim opciju pa ću ovde dodati ono što je Ivan sugerisao. Slike koje sam dodao su one kojih mislim nema na PA: Sve 4 gume iz kolekcije zima Sva stakla da se vide da su original Slika motora bez poklopca Deo servisne istorije "Letnje" patosnice Dodatak za gepek (ja sam mu stavio rezervni točak koji ostaje u autu, osim ako ga kupac ne želi). Moj broj telefona je 0637350280
  19. Ćao kolege, Moj Braviša je neplanski završio na oglasima jer sam dobio ponudu da ostanem u Fiat porodici koju nisam mogao da odbijem https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21757950/fiat-bravo-19-mjtd-opis Upravo je urađen mali servis, oba ležaja sa desne strane i sajle menjača. Generalno je na autu urađeno mnogo toga i 99% imam dokumentovano, a sve detaljno stoji u opisu oglasa, pa ko je zainteresovan neka pročita ili neka slobodno pita Posedujem mnogo više slika, tako da šaljem po potrebi. Apsolutno svaka provera moguća kod vašeg majstora.
  20. Ćao kolege forumaši, imam u ponudi da uzmem Tipo koji je kupljen krajem 2017. Lounge 1,4 benzin. UConnect je 7", zanima me da li da bih dobio Android Auto moram preko OBD kabla i sve to ili može preko USB-a? I da, da znam koja verzija FW je ona na koju može da se stavi AA? Ukoliko pak mora OBD2 i ti kablovi, molim vas za preporuku, može i u PP, a da može kod nas da se kupi.
  21. Cao kolege forumaši, da li neko u Bg provereno rešava ovaj problem prilikom hladnog starta?
  22. Kolega me baš zagrejao za Cross (keva ima Tipo 1.4 Lounge), ali nema nijednog primerka u Srbiji ni za test vožnju ni za kupovinu do najranije oktobra. Malo me brine motor, ali sudeći po iskustvu kolege sa foruma izgleda da je dovoljno agilan.
  23. Bilo je standardno 3 šrafa viška :D Sva tri su od panela - torex. To je valjda norma :)
  24. Bio sam juče kod kolege @Mijailović P. kako bismo rešili moj problem sa recirkulacijom motorića klime. Prvo ću još jednom i javno da se zahvalim Predragu. Nemam dovoljno reči hvale. Malo je ovakvih ljudi na svetu! Da ne pišem postupak koji je više-manje sličan kao i kod njega, malo je drugačiji paket opreme i moj model je pre restajlinga pa je bili nekih sitnica drugačijih, ali ništa drastično. Kao što smo i mislili motorić je bio ispravan, ali polugica je pukla. Proizvođač koji sam ja uzeo je Bosch, a bio je Denso. Male razlike u njima, ali rupe i poluga je na istom mestu. Kalibraciju smo uradili odmah nakon paljenja, sve je prošlo bez problema. Neko je definitivno već menjao neke od motorića, a i plastike, tako da smo mi promenili par njih, koje su nam bile čudne ili sumnjive. Zanimljivost za motorić sa desne strane, neko je napravio metalni nosač poluge (videti na slici pored novog). Neke zupčanike smo menjali, neke ne (zavisno koji je bolje klizio ).
  25. Ćao ljudi, poslednji vapaj Tražim airbag centralu za novi Bravo. Ne uspevam da nađem ni preko oglasa, a zvao sam sigurno 30+ otpada. Ima li neku ideju? P.S. Riknula je, fleshovanje novog sw nije uspelo. Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...