Jump to content
FAS Goran

Wllada

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Wllada

  1. Pojačalo je popravljeno na dole navedenoj adresi. Čovek mi je rekao da radi popravku svih originalnih pojačala ali, isključivo za automobile. Ja sam pojačalo skinuo i poslao poštom na popravku. Sve je završeno za 7 dana (uključujući i vreme za slanje poštom). Cena je 150 evra, bez obzira kakav je kvar u pitanju. E, sad, još jedna informacija koja nekome možda nešto znači. Razmišljao sam da izbacim fabrički uređaj i ubacim neku drugu multimediju, jer do trenutka kada mi je to bila ideja, nisam uspeo da pronađem nekog ko se bavi popravkom BOSE uređaja. Ono što sam dodatno saznao je sledeće - svi koji imaju BOSE ozvučenje u automobilu, bez obzira što će ubaciti drugu multimediju, neće rešiti problem ako originalno BOSE pojačalo ne radi. Ceo sistem radi preko ovog pjačala i ako je pojačalo nastradalo, ne pomaže ništa drugo osim popravke ili zamene samog pojačala. Posle toga može da se montira bilo koja druga multimedija. Kakva je situacija sa automobilom bez BOSE audio sistema - ne znam. Kontakt servisa Siniša Kojović, Peristerska 1, Beograd. 065 3086 899. Pozdrav svima!
  2. Evo me posle dužeg vremena, iz ''opravdanih'' razloga. Da budem precizan, tek sada je rešen problem sa zvukom. U međuvremenu, zvuk je - ''čas radio'', ''čas nije radio''. Majstori kod kojih sam odlazio nisu znali da reše problem, tačnije nisu imali pojma o čemu je reč, ali ''najverovatnije negde gubi kontakt kada pređeš preko neravnine, a onda se ponovo javi na isti način''. Naravno - obične gluposti. Pošto se pre 3 meseca zvuk ponovo izgubio i do pre nekoliko dana se nije ''vratio'', počeo sam malo intenzivnije da tražim rešenje. Rešenje je vrlo jednostavno - pod uslovom da pitate nekog ko se u to razume i time se bavi. Pojačalo BOSE je nastradalo. Poslato je u odgovarajući servis i problem je za nekoliko dana rešen. Danas je pojačalo montirano u auto. Potpuno očekivano, radi sve ''kao novo''. Dobija se garancija od 6 meseci. Ne znam tačno šta je urađeno ili zamenjeno, ali, rekli su mi da je to uobičajen kvar za to pojačalo. Inače, nemam mnogo dodirnih tačaka sa elektronikom pa nisam ni insistirao previše. Problem je rešen u servisu elektronike koji je naveden nekoliko postova iznad. Ako pravila foruma dozvoljavaju, postaviću kontakt.
  3. Nije bilo nikakvih šumova ni nepravilnosti u radu. Jednostavno je odjednom prestalo da radi- ne radi nijedan zvučnik, ne čuje se nikakav zvuk. Isto se desilo pre 2 meseca ali je "sam od sebe" proradio u toku vožnje. Proverio sam osigurače - svi su ispravni. Inače BOSE pojačalo je u prtljažniku, tačnije u ležištu koje je fabrički i predviđeno - u rezervnom točku. Spolja izgleda savršeno, nema ni prašine na njemu. Naravno nisam otvarao pa ne znam kakvo je stanje unutar pojačala. Već sam video ovo. U svakom slučaju, ja sigurno neću pokušavati da pojačam taj konektor. Nemam pojma o tome, a uveliko se raspitujem kod električara koji bi možda to znao da reši. E... samo da dođem na red kod njega...
  4. Ne, nije pritisnut MUTE. Proverio sam i to - isključio pa uključio i preko volana i direktno na uređaju.
  5. Pozdrav svima. Novi vlasnik Lancia Delta 1.4 Tjet (2009). Da ne gnjavim previše, (družićemo se i ubuduće, a tada ćemo pričati više) pojavio se problem sa zvukom. Do sada je sve funkcionisalo kako treba. Auto ima BOSE pojačalo i zvučnike, navigaciju... (sve je fabrički ugrađeno). Od pre par dana nemam apsolutno nikakav zvuk na zvučnicima (radio, CD, navigacija...). Sve ostalo funkcioniše ( navigacija radi, radio stanice se menjaju bez problema, ispisuje nazive stanica na displeju, isto i CD ispisuje sve nazive foldera i pesama) ali ZVUKA NEMA! Svejedno je da li se komande zadaju na volanu ili direktno preko tastera na uređaju, ponaša se isto. Pokušao sam resetovanje preko tastera, ali se ništa nije desilo. Sve ovo se desilo pre oko 2 meseca, potrajalo je nekoliko dana i "iz čista mira" odjednom u toku vožnje proradilo. Neko od vas sigurno ima ideju... šta preduzeti i kako rešiti problem? Hvala unapred.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...