Jump to content
FAS Goran

Onin

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About Onin

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    GP 1.3 MJT 66kw, 6 speed (2008)
  1. Kad vozim velikom brzinom npr 80kmh, i prebacim u ler, a auto zadrži istu/sličnu brzinu, ne trese se uopće. Po meni to znači da nije problem u felgama/gumama ili se varam?
  2. Pozdrav ljudi. Nakon cca. 40kmh, pa na gore, pod većim opterećenjem, auto se počinje tresti u prednjem kraju. 80kmh je limit, nakon toga su vibracije izuzetno jake, neugodno za slušati. Na mjenjaču su otišli lezajevi, sigurno. Čim auto dosegne višu temperaturu, ono počinje cviliti, u 2. i 3. poglavito, još ako je uzbrdica.. Eh sad, da li to utječe na trešnju automobila pod opterećenjem? Ili može biti zamašnjak?
  3. @Mijailović P. Ups, imas pravo. Ispricavam se svima. Došao sam ja do nje, znam gdje se nalazi, ali ne znam kako bi je priljubio uz sam vrh (tako bi trebalo biti, koliko ja znam). Ovako je malo šlampava, klimava. Kako to provjeriti? Znam gdje su šarafi za sipanje i pražnjenje, ali ne znam čime bi provjerio količinu, hm.
  4. Zahvaljujem na odgovoru. Pazi ovo; ako su mi visoki obrtaji, npr. 2300, onda mi skoro svaki put klizne u brzinu.. ako je ispod toga, onda osjetim "težinu, nelagodu" u menjaču kod svake brzine, pogotovo druge i treće. Ne klizi lijepo. Jel se može jabučicu nekako fiksirati, podignuti gore, da ne pleše, a da ne mjenjam cijelu sajlu? Vidio sam da neke šarafe zakucaju, da se podigne, ali nije mi to baš.
  5. Tko god sa sličnim simptomima navedenim u mojim gornjim postovima? Da li ova klimava jabučica(guma) na kraju sajle, na shifteru, može imati veliki utjecaj?
  6. Da, mjenjač šeta dok je u brzini, tj. napinje se naprijed-nazad kako dodajem gas. Pogotovo u 1, 2 brzini, te manjim obrtajima. Također, teško mi ulazi ponekad u drugu brzinu, što ovisi o mnogo faktora; zagrijanosti motora, uzbrdo-nizbrdo, broj okretaja(?). Uglavnom, nije tečno, fino. Eh sad, da li su sajle, mjenjač, nosači.. To bi značilo? Da je u banani i da se pomirim?
  7. Okej, to sam već bio podmazao, ali WD-om našpricao. Malu razliku osjetim.. možda bolje mast? Neka preporuka masti? Što se tiče plave strelice, to izgleda okej? Zamijenio sam donji nosac i nosac getribe. Jako mala promjena. Ostaje mi još onaj suvozacki za promjeniti, ali čisto sumnjam da će pomoći.
  8. Čini mi se da imam upravo taj problem.. možeš li mi ti (ili tko god) otprilike preko fotografije objasniti na što si mislio točno , i što moram odšarafiti? Btw; je li normalno da kraj sajle visi ovako, tj. guma? I da, mjenjač mi ima lufta, pa zna udarat malo prilikom dodavanja gasa. Hvala.
  9. Pozdrav i poštovanje ekipa.. Jedno laičko pitanje; da li je ovo sajla mjenjača, te na kojem principu funkcionira poluga na kojem je pričvršćena? Koji bi bio stručan naziv te poluge? S obzirom da njegovim pomicanjem dobijem tri različite pozicije, pretpostavljam da su povezane lerom, brzinom i rikvercom. U pitanju je GP sa 6 brzina. Hvala.
  10. Kao prvo, pozdrav svima! Duboko vam se zahvaljujem na svim informacijama koje sam crpio od vas mjesecima, iako nisam bio član. Naučio sam mnogo, nadam se da ću još. Ponosni sam vlasnik GP-a, 1.3 MJT, 66KW, 6 brzina, (2008 god). Moj problem je mjenjač, tj. šaltanje u drugu brzinu. Ako normalno ili brzo ubacim u drugu brzinu, kao da preskoči sinkron, ne klizne lijepo. Druga mogućnost je da to učinim sporije, pa bude okej, ali ga moram čekati ili snažnije povući mjenjač da prebaci, a zbog toga gubim moment. Zna iritirati, pogotovo po uzbrdici. Ostale brzine su savršene. Ponekad glatko prebaci, ako okrenem više obrtaja, ali ne uvijek. Možda psiha? Hah. Pročitao sam sve što sam mogao, ali svakako bi htio ovdje napisati i probati dokučiti problem. Hvala.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...