Jump to content
FAS Goran

Misha Strasni

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Misha Strasni

  1. @dobri nikola Stigli su i u Srbiju, ima mapa gde se mogu kupiti proizvodi: https://tunap.technolub.rs/ Evo Dragon ima nešto da kaže o tome:
  2. Kada su u Ženevi predstavljali kao poseban specijalitet i Flagship Lancie 1.8 DiTurbo motor predstavili su i Executive i Hardblack Deltu (sa Lava mat crnom bojom), koje su ga posedovale. Tada su predstavili i posebnu seriju modela 'Angels i Demons' koja je išla uz promociju filma. To su one verzije Musa, Ypsilon i Delta sa crno-belom bicolore karoserijom i 1.9 TwinTurbo motorom ispod haube. Ono što je sigurno je da sa zlatnim D ide Executive paket i da ova svetlo bronza boja može samo uz Exec. paket da se dobije. E sad, da li su kasnije dozvolili da kao opcija može da se izabere i neka druga kombinacija boja ne mogu da tvrdim. Uglavnom ona početna podela na Argento, Oro, Platinum, koja ograničava neke opcije dodatne opreme koje mogu/ne mogu da idu uz određeni paket je upotpunjena sa još dva specijal 'podpaketa' Executive i Eleganza. Oni su podrazumevali da bazičan nivo opreme bude veoma visok (Platinum), ali da se oko nekih dodatnih opcija dobije popust. Tako je ukupna vrednost opreme koja dolazi uz Executive paket bila 4750 Eura, a kupac je plaćao 2500 Eura. Eleganza paket uključujuje ksenonske farove, električna prednja sedišta, Magic Parking sistem i Bose zvučni sistem uključen u osnovni Platinum paket za samo 1950 evra. Lancia Delta Executive je smatrana ekskluzivnim automobilom, tako da je mogla da ide samo sa snažnim motorima. Opcije su bile dva dizel motora: 2,0 MultiJet 163/165 ks i 1,9 TwinTurbo Multi-Jet 190 ks po ceni od 30.990 evra i 32.490 evra. A ljubitelji sportske vožnje su mogli da se odluče za 1,8 benzinac Di Turbo-Jet sa Sportronic AISIN automatskim menjačem sa 200 KS po ceni od 32.490 evra.
  3. Ne, Delta sa zlatnim slovom D se ne odnosi na Oro, već posebnu seriju Executive. Predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi 2009. Executive oprema u ovom slučaju podrazumeva ekskluzivne metalik boje dvobojna karoserija (Bronzo Savana i Nero Lucido), posebne aluminijumske 17" felne, stakleni panoramski krov (nadoplata), zlatni D logo na B stubovima, električno kontrolirani amortizeri Reactive Suspension System (Magneti Marelli), napredna kontrola dinamike vozila - ESP sistem elektronske kontrole stabilnosti, poluautomatsko parkiranje, zadnji i prednji parking senzori, šest vazdušnih jastuka, satelitska navigacija (Magneti Marelli), automatska klima (dvozonska), naslon za ruku sa hlađenim ostavom, Frau Pieno Fiore kožu u kabini (Poltrona Frau), gornji deo komandne table je presvučen kožom (bež konac) i crni lakirani umeci. Lancia je koristila automatski Sportronic (Aisin AF40-6) menjač razvijen od Magneti Marelli-a, koji se pokazao kao dobar i pouzdan (nije to Dual-Logic koji se ugrađivao u Fiat na koji se ljudi mahom žale da je spor i problematičan). Bila su samo tri motora u ponudi: - 1.8 Di T-Jet 16v 147kW - 1.9 JTDm 16v TwinTurbo 140kW - 2.0 JTDm 16v 121kW.
  4. Naravno, to i kažem. Zato se i čudim kako neko može da priča takve stvari. Naravno ako nije Nemac (Francuzi i Japanci se ne bave time),
  5. Wow.. Hvala vam puno na ovim info. U poslednje vreme kopam sve živo što mogu da nađem, a nema baš izobilje informacija za Deltu, kad ono ustvari 'samo' treba postaviti pravo pitanje na pravom mestu. Trenutno vozim BMW Seriju 1 120D, iako je 15 godina star, dobro je održavan i stvarno nemam nekih problema, a i potrošnja mi je oko 8/9 litara kombinovano (na čep, a i po bordu). Potreban nam je još jedan auto, a Lanciu sanjam poprilično dugo i evo bio sam dovoljno strpljiv, pa mi je konačno i ona postala dostupna. Uz celokupno moje iskustvo realno bi mi sva tri dizela trebala biti opcija (mislim na 1.6, 2.0 i 1.9 BiTurbo).. Ali, ipak bih najradije išao na benzin, a sa plinom em nemam apsolutno nikakvih iskustava, a i iskreno se ne bih ni petljao u to. E sad, srce mi kaže 1.8 Di, a pamet 1.4 T-Jet... Zato sam i progutao sve ovo što je ispisano na temi, ne bi li nekako olakšao dilemu. Malo me još lelujaju ove priče oko 'Delta venčanice', pa razmišljam da li da uzmem opušteno neku 2008, 09, 10. godište koje su tu oko +- 4000 eura ili ipak pametnije da nategnem malo više za neku bogatiju restajl varijantu, za koju smatram da će se ipak lakše jednog dana prodati (ako upšte ikada budem želeo da se rastanem od nje). A, dodatni problem za rasuđivanje mi je što sam u komšiluku naleteo na jednu 2012/13 1.8 Di (115.000km) za kojom sam stvarno odlepio, ali mi je cifra malo izvan dometa, koja uzgred ima sve osim parkiranja (BiColore, panorama, multimedija, braon koža, praćenje linija i adaptivni temp, zatvaranje retrovizora..) čak mislim da je Executive Delta i čovek je ono baš picajzla koja održava auto najsavesnije moguće i imam odličnu komunikaciju sa njime. Pritom ne znam da li tako svaka izgleda ili samo ova u koju sam ušao, ali ja ne znam šta su gledali ovi stručnjaci što zameraju Delti da iznutra izgleda jeftino i plastično.. Ali ja sam se veoma prijatno iznenadio kad sam ušao, em ovaj auto iznutra izgleda kao da je izašao juče iz salona, ali kakva crna jeftinoća, meni je ona ostavila iznenađujuće dobar utisak (mnogo bolji nego na fotkama), čak i za današnje standarde. Takođe, nikada nisam vozio ni sa automatskim menjačem, ali mi ovaj njen Aisin uliva maksimalno poverenje. Ima 3 moda vožnje, one F1 šalterice na volanu i šljaka savršeno - bar po rečima komšije.
  6. OK, hvala. Jedno pitanje, da li bi neko mogao da mi pojasni par nekih najbitnijih razlika između 1.4 T-Jet i 1.8 Di T-Jet motora koji su se u Deltu ugrađivali? Da li je primetna razlika u potrošnji i da li je ovaj 1.8 sa direktnim ubrizgavanjam možda skuplji za održavanje i problematičniji po pitanju delova isl.. Koje primetne razlike (osim lepšeg zvuka motora ) mogu da očekujem u odnosu na turbo-dizele i po pitanju vožnje i održavanja?
  7. @shakalkv Da li planiraš da zadržiš Deltu ili bi se možda rastajao sa njom? Ja upravo planiram da pazarim neku i najbliži sam odluci da to bude 1.4 T-Jet (mada sam ugavnom Turbo-dizele vozio do sada).

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...