Jump to content
FAS Goran

Dragorad

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Dragorad

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad
  • Interests
    uradi sam makar pokvario auto

Previous Fields

  • Garage
    punto II, 1.9 JTD, 2003
  1. Imao sam ovaj problem, sa kratkim svetlima.Kupio nove farove, 50e komad. Nekih pola godine je noćna vožnja bila pravo uživanje.Kratka svetla bila maltene kao duga.Dešavalo se često da su mi blicali jer su mislili da vozim sa dugim svetlima. Sad desni far kao fenjer. Probao sam razne sijalice, bez eksperimentisanja sa ksenonima ili ledom i nista. Plastika kristalno čista, čistio konektore, odvajao i čistio uzemljenja. Uveren sam da je ipak do fara. Da li se sočivo zaprljalo, spržilo.Primetio sam da sam sijalicu pozicije previše nabio i da se plastika istopila. Sve sijalice su bile propisane snage. Smatram da na farove ne treba štedeti, niti improvizovati. Kad prođe korona opremiću se novim farovima. Možda uzmem i valeove. Ipak je punto, punto, ulaganje se uvek isplati.
  2. Moje ime je Dragan, a.k.a. Dragorad, ponosni dođoš iz Novog Sada, fruskogorac i petogodišnji vlasnik punta II, jtd1.9. Nakupih nesto iskustva, muka i rešenja za ovo vreme da podelim sa drugima i da vidim sa kakvim su se drugi mukama sretali i do kakvih su rešenja dolazili. Delimo ideje a ne ljude! Dosta sranja, napred forumaši!
  3. Od kada sam kupio punta, u pitanju je dvojka, 1.9 jtd, ta lampica na tabli mi je sijala. Posle, evo gotovo 5 godina, rekoh sebi vreme je da proverim o čemu se radi . Ispostavilo se da je u pitanju bilo svetlo tablice. Sijalica nije radila, kontakt je skroz korodirao zbog prodora vode. Očistio sam kontakte dobro, finom šmirglom i turpijicom, poprskao WD-om, pri tome odlomih jedan deo, stavio novu sijalicu i gle čuda - problem rešen. Odlučih onda da proverim sve sijalice i osigurače prema proizvođačkoj šemi i podacima. Bilo je par nagorelnih sijalilca, osigurača neadekvatne amperaža, sijalica neadekvatne snage, patiniranih kontakata osigurača. NIje me mrzelo, svaki osigurač sam izvadio, očistio kontakte finom šmirglom, obrisao i vratio nazad, stavio sijalice odgovarajuće amperaže. Imao sam utisak kao da sam resetovao auto. Preporučujem da svi ovo ureda bar svake druge godine i kad se na tabli pojavi sijalica, naravno.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...