Jump to content
FAS Goran

Walle

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Walle

  1. Pitam jer kad sam ja radio mali servis oni su meni dali filtron pp 968/2 i od malog servisa desavalo mi se na alfi da ide normalno i samo odjednom nece da vude padaju obrtaji i auto se ugasi i to mi se desilo 4 puta do sad u zadnjih 2 meseca nakon zadnjeg puta pocelo se desavati da npr oce da upali na 0 stepeni,a nece na 10 i obrnuto to jest oce da upali ali nece iz prve nego npr druge,trece itd pa razmisljam dal je to zbog toga sto mi je stavljen filtron 968/2 mesto 968/1 dal ima to neke veze?
  2. Pozdrav, dal moze neko da mi proveri koji filter goriva ide za alfa romeo 148 1.9 jtdm 88kw 120ks? Dal ide Filtron pp 968/2 ili filtron pp 968/1?
  3. A recite mi isto oko turbine kad dam gas i ode preko 1500 obrtaja cuje se ovaj zvuk Auto lepo vuce i danas sam stavio kameru iza auta da snimim dal ide bilo kakvog dima iza davao sam gas do 3000 obrtaja ne ide uopste nikakvog dima ni malo da li treba da budem zabrinut? inace motor je kao sto sam pisao 1.9 jtdm 120ks 8v Inace se ovaj zvuk tokom voznje slabije cuje cak mhm da u 4-5 brzini se u opste ni ne cuje nego kao do 3 brzine
  4. Pozz svima, kupio sam Alfa Romeo 147 1.9 jtdm 120ks 8v auto ide lepo, cini mi se da ne dimi uopste iz auspuha medjutim primetio sam da malo duva kad se otvori cep za dolivanje ulja, ali posle razmisljam mozda je to zato sto nema nikakav poklopac preko bregaste, medjutim posle proverim isto na meracu za ulje i isto vidim da malo duva i kao da izlazi vodena para, ali skoro da je neprimetna, malo sam citao po netu da to sto duva na meracu za ulje da to uopste nije merilo dal je motor los vec kao iberlauf crevo ili tako nest? sta vi mislite o ovome? Inace auto je mlad 2007 god, i po servisnoj knjizici on nije presao vise od 250000, znam neke ljude koji te alfe s tim motorima vozi ko ludi na hladan start daju jak gas i nisu uspeli da uniste motor.
  5. pa moguce da sam pustio gas xD ali opet i 3l je bas malo xD niko mi ne veruje hahaa
  6. meni moj fiat punto 1.3 mjet na otvorenom znaci ravnica u petroj brzini trosi 2l kad idem 3 ili 4 brzinom ide oko 3-4l kad je uzbrdica mala onda oko 5 bude a broj obrtaja je inace od 1400-2000. u gradu trosi oko 5l zna i oko 6 kad dam malo veci gas inace ovo kad sam sam u autu. Prosecna potrosnja 4.3l ovo je sve po bord kompijuteru :D uPALJAC OD AUTA NEMA STA :d
  7. Hvala na odgovoru ovo sam pitao jer planiram uzeti taj 1.3 multijet fiat punto, meni ga je preporucio neki mehanicar kaze odlicni motori jeftina registracija,mali potrosac,veliki servis malo skuplje od ostalih fiat punta valjda sto ima lanac,nisu losi menjaci,jeftini delovi. Medjutim mnogi ljudi imaju predrasude o fiat puntu kao to se kvari svakih mesec dana itd itd.
  8. Gledao sam svih 80 strana i ne spominje se nesto mnogo fiat punto 1.3 multijet jedino sto sam procitao je da na otvorenom moze da trosi kao 3.5l sto je po meni ne moguce, medjutim pre neki dan mi slikao covek na board kompjuteru tu potrosnju e sad moguce je da board kompjuter laze sta ja znm, i da ima dobro medju ubrzanje i dobro ide uzbrdicom. U odnosu na renault clio 2 1.5 dci da li je fiat punto 1.3 multijet bolje resenje?
  9. Zdravo, gledam po oglasima na polovnimautomobilima fiat punto 1.3 multijet i ono sto me intresuje na osnovu cega se ovaj auto ceni oko 2000evra i vise(radi se o 2004-2006 god), a fiat punto 1.9 i 1.2 su jeftini nadju se za 1200-1300 evra? i da li fiat punto 1.3 multijet moze uopste da se porede s drugim autima koji se cene oko 2000evra po perfomansama?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...