Jump to content
FAS Goran

Gaston

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Gaston

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.6, 16v, 2005.
  1. Poštovani Gorane, već duže od 12 godina redovno održavam kola kod vas i imam samo reči hvale. Sada mi je potrebna pomoć u vidu saveta, na daljinu, jer sam na ostrvu i imam problem sa Stilom 1.6. Pre puta sam kod vas obavio mali servis i majstori su rekli da je auto u redu, osim greške gornje lambda sonde, ali pošto nikakvih simptoma u vožnji nisam imao, rečeno je da nema potrebe dirati. Put ka moru je protekao u redu, sutradan je auto u vožnji ispisao greške ASR, ESP, ušao u safe mode i kretao se jako sporo. Odmah sam zaustavio i ugasio, a nakon paljenja ostala je lampica check engine, bez safe moda, pa sam mogao da nastavim. Posumnjao sam da je vožnja pod klimom izvukla struju iz akumulatora, pa sam ga dopunio. Naponi su bili: pre punjenja 12,65, posle 12.85. U toku verglanja 10,2, u leru 13,8 i sa uključenim potrošačima (klima, farovi) 13,5V. Okretanjem volana napon još povremeno padne na 13,2. Da li je ovo ok? Inače se greška check engine izgubila po vraćanju akumulatora, da bi se posle 15-20 minuta opet pojavila i opet auto ušao u safe mode. Na lambda sondi sam izmerio otpor grejača 10 oma i radni signal koji ide od 0,12 - 0,85V, menja se neprestano bez uticaja da li je stisnuta papučica gasa ili ne. Posle ponovnog skidanja klema, greška se pojavila, pa se nakon par gašenja/ paljenja izgubila. Očistio sam leptir gasa i MAP senzor od masnoće, sve kontakte proverio. Kompjuter je menjan pre 2 godine i izmešten sa motora. Sad je ok, ali nisam siguran da mi neće opet otići auto u safe mode, pri povratku. Moraću i na trajekt do kopna ako bih u neki servis. Molim vas za savet i procenu šta bi moglo biti iz iskustva. Hvala unapred! Igor
  2. Poštovani Gorane, zanemarite moj prethodni post. Danas me je Nataša iz servisa zvala da dođem po auto, pa smo se i videli kasnije. Samo ću još jednom zbog ostalih ponoviti izuzetno zadovoljstvo saradnjom sa vama. Problem rešen, lampica se nije dalje palila. Još jednom veliko hvala!
  3. Poštovani Gorane, srećan rođendan, sve najbolje želim! Juče sam ostavio Stila kod vas zbog problema sa pritiskom ulja. Zamenili ste davač, ali problem se ponovo pojavio, pa je auto ostao kod vas. Inače lampicu ulja upali samo kad je zagrejan motor na leru. Nema nikakvih čudnih zvukova iz motora da ukazuju na ležajeve, što ste mi spomenuli, pa sam hteo da vas pitam da li bi bilo moguće pre otvaranja kartera proveriti pritisak ulja manometrom? Pitam jer sam se kasnije setio da je instalacija na tom davaču popravljana već kod vas. Tada se lampica ulja nije palila na kontaktu, pa je to sređeno. Inače ste do sad svaki problem rešavali uspešno, imam samo reči hvale za vas i vaš servis, u koji dolazim već 12 godina. Pošto ste mi juče rekli da treba karter da se skine i da to neće biti uskoro, hteo sam da pitam ako bi zahtevalo manje vremena da li bi provera manometrom bila moguća da bi otklonili sumnju na instalaciju davača pritiska ulja? I kada bih mogao da očekujem? Da li bi to bilo više dana ili više nedelja, pošto znam kolike su gužve kod vas? Unapred hvala i veliki pozdrav!
  4. Poštovani Gorane, bio sam na pregledu kod vas onog dana kad niste bili u servisu. Dijagnostika je pokazala grešku CAN, lampica imobilajzera se po davanju kontakta pali dva puta pa ugasi, a lampica za pritisak ulja se ugasi već na kontaktu, pre paljenja. Imate li neku ideju možda šta bi moglo biti? Zakazali smo za ponedeljak, 15.03. u 8 ujutro, pa eto još jednom molbe da pogledate auto ako budete tu. Sve najbolje želim!
  5. Poštovani Gorane, došao bih na pregled (Stilo 1.6) zbog check engine lampice koja se pojavila nakon promene ECU. U servisu Autoelektronika su pregledali i kažu da nije kompjuter u pitanju, testirali su sa svojim i isto se dešava, pa savetuju da kod Vas odem. Ako ste ujutro tu, zamolio bih da Vi lično pogledate auto. Hvala unapred, veliki pozdrav, Igor
  6. Zakazano za 17.03. i ujedno za veliki i mali servis. Ako bih doneo delove za servise, da li vazi garancija kod vas za urađeno i u kom periodu? Da li je nesto drugačije nego za delove kupljene kod vas? Uplatio sam klupsku članarinu, pa ako uvazite popust, koliko bi koštali radovi za već dogovoreno plus veliki i mali servis, ako su delovi moji i druga varijanta ako su vaši delovi? Još me zainteresovalo što sam negde video da se kod vas može obaviti dezinfekcija enterijera auta ozonom pa mi samo recite da li je i dalje besplatna ta usluga za članove?
  7. Zahvaljujem na odgovoru. Kako bih mogao da zakazem dolazak?
  8. Poštovani Gorane, od skora sam vlasnik Stila 1.6 i imam problem sa pedalom kvačila koja se ne vraća, posebno kad je zagrejan auto. Video sam da ste već pisali o tome, da je u pitanju cilindar kvačila. Da li je kod vas cena popravke ista, 1500 din? I Jos nešto... da li bi se moglo zaustaviti blinkanje pređene kilometraže i koliko košta takav zahvat? Sve najbolje, pozdrav!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...