Jump to content
FAS Goran

zzechner

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zzechner

  1. Hvala Ivane, pošto mi je žena iz Kragujevca, pitat ćemo u NIKOM-u (tamo smo ga i kupili), obzirom da je tvoja prva preporuka iz originala. Nego, ćemerisao sam, kao auto nije nov...a i kad je kamen razbio prethodnu, ovu koja je oduvana u nevremenu prekjuče nije bila lepo nameštena, nego sam je nakon svakog pranja na valjcima morao ponovno nameštati. U svakom slučaju, hvala još jednom i ostaj u zdravlju!
  2. Traži se deo iz naslova, gde upitati: autootpad sa Fiatima ili negde drugde? Možda neko na forumu ima za prodati? Svaki odgovor dobrodošao! Ostajte u zdravlju!
  3. Pretpostavljam da je to zbog razine standarda odredjene grupacije stanovništva. Već sam napisao da je zeni tlaka, a ni meni nije zadovoljstvo provlaciti Tipa kroz gradske guzve i uličice, pa makar to bio i Kragujevac. Radije ga ostavimo u podrumu/garazi i zovemo taxi. No, za minimalnu razliku u cijeni koju za koju sam kupio Tipa benz 1,4 (11400 E s nešto dodatne opreme), nemam standard da kupim 500 ili još bolje Pandu iz salona. Ako bude para, za grad cu odvojiti najvise 4 k Eura za polovnu Pandu zadnje serije (4 vrata). 500 je krasan zeni za pijacu i popodnevnu kavu sa drugaricama...
  4. Ajd da dodam nešto i o udobnosti i ležanju na cesti. Za moj volumen (175 cm visine i 130 kg mase) veoma komforno se smještam u odlično profilirana sjedišta. Pri prezentaciji prijateljima napred je sjeo covjek od 180 cm, a otraga njegov brat od 190 cm visine i nije imao problem s koljenima (ostalo je još par cm do naslona vozačkog sjedala). Velik međuosovinski razmak osigurava veoma dobro držanje pravca što nam je bitno prilikom putovanja na duljim relacijama, neravnine savladava odlično bez lupanja i poskakivanja, u zavojima se gotovo ne naginje (doduše još nisam imao oštrijih ulazaka s "čupanjem") uz neutralno ponašanje, recimo očekivano za trovolumensko vozilo (veoma usporedivo za moju neprežaljenu Mazdu 323 Sedan, serije BJ iz 2000 god. koja je bila hvaljena da "ide kao po tračnicama") ili Lagunu II, što su ipak automobili s puno nižim položajem sjedenja, pa vjerojatno i težištem. Kočnice za pohvalu, ABS me čak i iznenadio (dosad jedna ili dvije situacije) brojem ciklusa, to je najveća frekvencija od svih automobila koje sam dosad vozio, a nije ih bilo malo.
  5. Prvo srdačan pozdrav svim forumašima! Pratim forum negdje od aprila 2019. i proučio sam cijeli topic već kad smo naručili novog Tipa kod Nikom d.o.o. u Kragujevcu. Tako da se dovezujem na djelotovu misao kako mi je bio "bedak" ne saznati neke specifičnosti ili "razbiti" neke predrasude o kojima su se "lomila koplja" vezano što uz sam model, što uz motor 1,4 i, pošto je moja draga svakako željela benzinca, iako sam nakon 36 godina vozačkog staža ovdje u Hrvatskoj kupio prvog dizlaša: Daciju Logan MCV 1,5 dci (66 kW) i s kojom sam izuzetno zadovoljan, te što unatrag dvije godine vozim službeni Citroen Elysee 1,6 HDI (70 kW) te se privikao na "komfor" turbodizlaša. Da se vratim na temu: auto (ženin izbor - voli veće aute), smo preuzeli na Vidovdan 2019. godine i malo mu nedostaje do 10.000 km. Vožen na relaciji Kragujevac - Mrčajevci i Kragujevac - Sisak (dakle pretežito otvorena cesta i autoput), nešto zanemarivo gradske vožnje po Kragujevcu. Prosječna potrošnja po boardu iznosi 6,7 l/100 km, na relaciji do Mrčajevaca i natrag (ukupno 80 km s uzbrdicama i nizbrdicama te ravnicom) vozim 5,8-6,0 l/100 km, uz "tjeranje" u više obrtaje prilikom preticanja na usponima (do 4500 o/min). Autoputom do Siska (470 km u jednom smjeru) potrošnja dodje do 7,3 l/100 km uz nešto gradske vožnje po Beogradu (tamo nam stanuju djeca) te brzinama 130-160 km/h, jer žena za volanom "se voli zaboraviti" . Inače je odličan vozač, dobra tehnika i osjećaj što za auto i motor, što za uslove na putu...nije da ju falim, no što jest -jest. U Kragujevcu za prazničnih gužvi (NG i Božić) potrošnja 9,2-10,4 l/100 km, no meni matorom to nije auto za grad i da se traumiram hoće li me netko nepažljiv čuknuti ili zagrebat, jer zaista mi je taj auto "legao"... Što se servisa tiče, evo kopirao sam ti dio iz Uputstva za upotrebu koji dolazi s autom, pa vidi sam. Srdačan pozdrav, Zoran

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...