Jump to content
FAS Goran

sim

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About sim

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Nemoj da shvatis pogresno, nisam ni mislio da mi neko pregleda auto i da kaze fali to i to, pa da ga ja posle popravljam. Mogu i ja sam napamet da zamenim tu jednu diznu, ali i dalje necu znati da li sam resio problem. Samo sam pitao ako neko ima preporuku za majstora koji ima alata znanja i iskustva da to pregleda, popravi i svoj rad naplati. Na koji nacin se mogu ispitati dizne za metan? Da li ima neko uredjaj ili aparaturu za to?
  2. Ne bezim ja od toga da ako treba da se zameni dizna, bice zamenjena. Problem je u tome da treba neko da ispita i kaze ovo nije dobro mora novo, stavice se novo. Mastor koji je radio generalnu sumnja da dizna propusta previse goriva tj da "propiski" i da to izgori klip. Medjutim culi smo se sa servisom mence kraljevo koji ugradjuje metan oni kazu da dizna pusta premalo goriva i dolazi do pregrejavanja klipa i pucanja. Takodje i treca prica kaze da je moguce da signal iz kompjutera nije dobar (prekratak ili predugacak) te i to moze da napravi ovakvu stetu. To sa prebacanjem dizne na drugi klip, pa da nedajboze i on izgori......bilo bi previse. Za sada nam fali strucno lice koje moze da sve to proveri i dijagnostikuje.
  3. Jesam, telefonom sam se cuo sa serviserom iz Čačka. Prema njihovim recima problem je najverovatnije do klipa. Kaze da je mozda stavljen klip od benzinca i da oni nisu isti. Tj fizicki su potpuno isti, ali ipak nisu isti. Posto je generalnu radio neki drugi servis a ne oni (nije ovlasceni), ne zele da se upustaju u problematiku i u resavanje problema. Prvi put kada je majstor zvao rekli su da nemaju licencu da popravljaju vozila sa metanom. Ja sam se pozalio u Fiat centrali i nakon toga su me zvali i rekli ovo gore sto sam napisao. Oreostaje mi jedino da zovem sve redom servise pa da pitam jednog po jednog. Zvao sam centralu fiata i pitao ko popravlja njihova vozila sa ugrađenim metanom medjutim nisu imali odgovor.
  4. Pozdrav drugari, imam dobla sa malo vecim mukama. Pa da pocnem. Fiat doblo 1.4 t-jet 88KW 2013 godiste. Auto je sa fabrickim metanom. Na satu 165.000km Pre 4 meseca se u toku voznje odjednom pojavila check engine. Pre te greske nije imao nikakav problem u radu. Vozilo kod majstora i situacuja sledeca izgoreo 1. klip rupa na njemu kao da je izgoren brenerom. Zamenjen klip (polovan), sve karike nove, hilzovana stublina, novi lezajevi na radilici i semerinzi. Za svaki slucaj zamenjena glava jer je imala mikro pukotine, ali nije pustala. Auto upaljen i radi sasvim normalno na oba goriva. Dizne benzinske proverene i kaze da su dobre. Posle ravno 3 meseca problem sa prvim paljenjem ne sastavlja rad kako treba. Tako je bilo 2 dana, treceg dana nije hteo ni da upali. Rastavljen motor i ponovo je izgoreo isti klip. Majstor je sada ponovo zamenio klip, auto radi normalno, ali ja ga vise ne vozim jer ocigledno postoji neki problem zasto gori klip. Predpostavlja se da je problem sa metanom ili kompjuterom, ali ko to moze da pogleda. Nemamo pouzdanog majstora ko to moze da premeri i nadje gresku. Da li neko ovde ima iskustva kako proveriti dizne za metan da li su ispravne.
  5. Ja ne mogu da shvatim da firma kao sto je fiat ne moze da izda jedan papir formata A4 dva meseca. Da razumem da je neki privatnik ko ima par zaposlenih pa i da radi traljavo.... Zovem kol centar kazu nemaju nikakve informacije, i prosledice mail nadleznoj sluzbi, i kad oni odgovore javice mi. Odgovor nikada nije dobijen. Nekada i obecaju bice reseno do kraja nedelje i naravno nista...... NEOZBILJNOST, Bruka i sramota.
  6. Pozdrav svima na forumu. Nov sam ovde, imam problem pa da pitam mozda neko moze da pomogne. Krajem oktobra kupio sam fiat doblo 2013-to god. na auto placu u Subotici. Vozilo je iz uvoza iz Italije, sa pogonom na metan fabricka ugradnja. Špedicija je 5.11 poslala zahtev fiatu za izdavanje potvrde proizvodjaca da je metanski uredjaj fabricki. Fiat do dan danas nije izdao tu potvrdu, a ni fakturu za upatu. Na poziv u kol centar kazu da postoji taj zahtev ali nemaju informaciju kada ce biti izdat. To vec traje mesec ipo dana. Ima li neko savet sta uraditi?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...