Jump to content
FAS Goran

rchis

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

  1. Poštovani, vlasnik sam Fiata Crome 1.9 MJET 8V. Analizirao sam tabelu na koju se pozivate. Molim Vas da mi kažete da li sam u pravu ili ne. Prema tabeli, sa ELM 327 v1.3+ ili OBDKey 1.40 interfejsom uz pojedine adaptere bi mogao da se povežem na bilo koji ECU pa čak i da uradim reset servisnog intervala. Da li je to tako? Koristeći KKL/VagCom ne bi mogao da se povežem za pojedine funkcije. Bar je tako po tabeli. Da li je i to tačno? Od prijatelja sam pozajmio ELM 327 v1.4 interfejs i FiatEcuScan v2.5 i v3.5 koji su registrovani. Pokušao sam da uradim reset servisnog intervala ali mi je nakon pokušaja da uđem u servisni meni izašla poruka (na obe verzije ecuscan-a) da ne može da se ostvari komunikacija. Prema tabeli je za ovo dovoljan ELM 327 v1.4 interfejs bez bilo kakvih adaptacija ili adaptera. U čemu je onda problem? Hvala na odgovoru.
  2. ako nije tajna koliko ti trosi croma po gradu a koliko na putu ? HVALA I POZDRAV Za vikend sam išao u Niš. Do Niša i nazad imam oko 200km. Pre polaska sam resetovao trip kompjuter. Vozio sam autoputem u šestoj brzini i nisam prelazio 120km/h. U Nišu sam vozio uglavnom u trećoj ili ponegde u četvrtoj brzini. Prosečna potrošnja je bila 5,2 l/100km. Na ulazu u Niš sam proverio prosečnu potrošnju i ona je bila 4,9l/100km. Iskreno tamo gde ja živim i nemam neku gradsku vožnju jer sam za 2 minuta na autoputu. Pre par meseci sam putovao u Banja Luku preko Beograda i Hrvatske. Sve ukupno oko 700km u jednom pravcu. Prosečna potrošnja je bila 5,3l/100km. Što se potrošnje tiče ja sam zadovoljan. Pretpostavljam da u gradskoj vožnji troši više. Pozdrav
  3. Nikad ništa nije džabe. Pomoći će nekom drugom isprepadanom vlasniku Crome. Što više informacija to bolje. Pozdrav.
  4. Hvala svima na odgovorima. Mislim da u sustini i nije bilo problema i da se sve sto se desavalo desavalo s razlogom i sa nekom logikom. Mislim da sam dobro pretpostavio da se to desava samo na niskim temperaturama. Kada su temperature bile oko nule a jedno jutro i 3 stepena i kada bi dao kontakt kljucem prvo je isao zvucni signal i poruka na displeju: "Possible ice on the road" - Moguc led na putu. Kada sam "upalio" auto ta poruka je menjana porukom da ABS nece biti efikasan i na kratko trepne lampica za ABS. Nakon toga se ugasi. Mislim da ovo ima smisla, jer koliko sam shvatio nema neke velike vajde od ABS-a na ledu. Upravo to mi i auto kaze. Sada kada su jutarnje temperature preko 10 stepeni niti imam poruku o mogucem ledu na putu, niti imam ovu poruku za ABS. Znaci sve je bilo normalno informisanje o mogucnostima koriscenja ABS na putu sa eventualnim ledom. Jedino ne znam ispod koje temperature daje obavestenje o mogucem ledu na putu. Pozdrav svima.
  5. Pozdrav svima, imam Novu Cromu 2006-o gopdiste. U pitaju je MJET 1900 kubika sa 8 ventila. Automobilom sam zadovoljan. Kako potrosnjom tako i komforom. Od pre 2-3 dana, tj. od kako su jutarnje temperature blizu nule primetio sam sledecu stvar. Kada dam kontakt upale se sve lampice, a medju njima i za ABS, i nakon par sekundi se ugase. Ugasi se i za ABS. Ostanu da svetle samo lampica za akumulator, ulje i ona zuta za motor. Nakon starta motora i one se gase. E sad se javlja sledeca stvar. Nakon starta motora posle jedne do dve sekunde upali se na kratko ABS lampica i opet se ugasi. Cuje se zvucna signalizacija i na displeju stoji poruka kako ABS nije na "raspolaganju" i kako treba da pogledam user manual. Kada "ugasim" auto i ponovo ga "upalim" to se vise ne desava. U toku tog dana se to vise ne desava, niti se u voznji pali lampica za ABS. Znaci problem postoji samo ujutro, mada ni tada lampica ne svetli stalno. Ovo povezujem sa niskim temperaturama, mada nisam siguran da li to ima nekog smisla. Da li je neko mozda imao slicnu situaciju, ne mora da bude na Cromi, i da li zna o cemu je ovde rec? Koliko sam shvatio, a na osnovu citanja nekih drugih postova, ABS ne radi kada stalno svetli ABS lampica sto kod mene nije slucaj. Unapred se zahvaljujem svima na odgovorima i sugestijama. Pozdrav.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...